Wko

Så att prata med en djupare röst

Har du någonsin velat tala med en väl avrundad, djupare röst? Många radio announcers, voice-over konstnärer och offentliga talare använder sådana röster professionellt eftersom de kommando uppmärksamhet medan samtidigt tyder mild myndighet (t.ex. den djupa Guds röst i filmer och annonser på TV). Och om du är man, kanske du är intresserad att lära sig att vissa kvinnor tenderar att omedvetet associera män som har djupare röster med som inte bara mer auktoritativ men också med ökad attraktionskraft, kondition och styrka. Om du har ett högre röstläge, eller om du skulle bara vilja utöka djup och bredd av din röst för ett skådespeleri eller voice-over roll, är det möjligt inom din röst intervall. Oavsett anledning, talar i en naturligt klingande, djupare röst är inte så krävande som det kan tyckas. Träna din egen röst genom att följa stegen i den här artikeln.

Steg

Så att prata med en djupare röst. Lyssna på dig själv.
Så att prata med en djupare röst. Lyssna på dig själv.

Upptäcka hur du låter nu

 1. 1
  Lyssna på dig själv för att bättre förstå hur du låter nu. Att känna din röst tonhöjd väl kommer att hjälpa dig att styra sin volym och göra en medveten ansträngning för att flytta den till djupare platser. Du kan lyssna på dig själv uppmärksamt när du talar framför en spegel, kan du spela in din röst på datorn, en bärbar inspelningsenhet, t.ex. en bandspelare, samt spela det igen. Vissa enheter kommer att ljuda sannare än andra, så försök att hitta bra kvalitet inspelning och uppspelning redskap. Små högtalare återger inte djup / basljud, inte är avsedd att vara en bas referens högtalare... Var noga med att välja någonstans tyst att spela in din röst, för att undvika störningar från andra ljud eller människor som pratar.
  • Cup en hand bakom örat för att hjälpa höra dig själv när du experimenterar.
  • I privat, prova inför mycket noga, kanske 4 inches (10 cm), i ett hörn för bättre akustik, feedback, för att höra sig själv tydligare, i naturlig röst och öva dina variationer.
 2. 2
  Ha kul att uppmärksamma din röst. Är det för luftigt, ytlig, hög, gäll eller gnällig? Är det något djupt, men inte riktigt där ännu? Naturligtvis kan låta som en sport speakern på en arena verka underligt, så håll det så naturligt som möjligt!
  • Är du man eller kvinna? Sopranos och höga röster tenor kommer naturligtvis att vara mer utmanande, men det är inte omöjligt, bara annorlunda. Tänk på de husky (alt eller contralto) toner av skådespelare som Lauren Bacall, Anne Bancroft, Cate Blanchett och Jennifer Beals som några av de djupare tonande kvinnliga förebilder.

Förbättra din förmåga att ändra tonfall

 1. 1
  Slappna av din hals. När du försöker att tala i olika toner som är lägre än din vanliga röst, är din röst mindre benägna att spricka. Sikta på att koppla din hals så mycket som möjligt, så att du inte åt eller spänd din röst (vilket kan låta orolig eller irriterad).
  • Fukta din struphuvudet (struphuvudet) och håll den låter klart genom att arbeta upp lite extra saliv ibland och svälja.
 2. 2
  Drick varmt vatten eller varm svagt te före utövande. Varmt te eller vatten kommer att hjälpa slappna av musklerna i halsen och struphuvudet (larynx). Å andra sidan, kommer att dricka kallt vatten orsakar åtstramning av stämbanden (för att öva din högre röst, om du vill).
 3. 3
  Andas naturligt. Andas ganska djupt för att fylla dina lungor och förbättra andningskontroll, tar andan ur membranet. Undvik att ta korta, ytliga andetag (och definitivt undvika hyperventilerar).
  • Din hållning är viktigt för att uppnå en bra talande röst. Stå med god hållning öppnar upp din diafragman så att luften mer utrymme att röra sig fritt och hjälper dig tala tydligare. Kontrollera din hållning framför spegeln för att se om det är okej eller behöver förbättras. Titta på dig själv tala i både vanligt och önskat djup röst förändras, för att se om du kan förbättra ljudet genom att förbättra din hållning.

Utbildning din djupare röst

 1. 1
  Öppna munnen ganska naturligt, för att tala normalt. Gör inte handväska, kopp eller forma dina läppar eller kinder (om du inte vill göra udda ljud).
  • Undvik att tala med en guttural (growl), skallra eller raspiga (grovt) ljud, så mycket du kan. Göra något av dessa ljud kan skada din röst, men om dessa ljud kvarstår trots försöker, kan du lida någon typ av permanent komplikation, såsom från strep-hals, för mycket skriker på sport, ärr, eller ens precancerösa polyper. Det skulle vara mycket klokt att se en läkare om att ha en raspiga röst är en ständigt närvarande tillstånd, eftersom det kan vara ett symtom på en allvarlig underliggande sjukdom.
  • Undvik att göra helt eller mestadels nasala toner. Till exempel, något som en surrande i din näsgångarna (den ökända Willie Nelson, land röst). Prata med antingen en mer nasal ton (mindre chesty) eller mindre nasal (mer chesty) kräver uthållighet, eftersom du måste hitta och bestämma hur du vill att ljudet - och att göra det till en vana eller din "nya-usual" tonen.
  • Undvik att använda en alltför luftig, mjuk, smidig, alltför ihålig-resonans eller eko-liknande ljud som du kan känna på bröstet (som kallas en kista röst). Använd endast dessa ljud om du vill ha en helt täckt, ingen nasal-at-all och ett "woo-woo" röst (baryton (män) / contralto (kvinnor)).
 2. 2
  Odla din lägre röst och få mer volym i de låga registren.
  • Hum djupt från din hals, med dina läppar särade och hakan pekade ner mot bröstet, för att värma upp din röst.
  • Höj hakan långsamt medan surrande och sedan börja tala direkt från den brummande rösten så att det låter från den djupare ton.
  • Lägg en trevlig, liten mängd nasala tonen för ett starkare ljud.
  • Arbetet med både lägre och högre toner, plus mer och mindre nasal, mer och mindre bröst-tal, liksom din vanliga toner att lära sig att kontrollera din röst modulationer. Detta är mycket likt öva musikaliska röst-tonerna men inte en "sing-song" uttryck, nämligen, du är inte egentligen sjunger.
 3. 3
  Öva projicera din talande röst. Lär dig att prata så att du hör din röst ut framför dig. Håll inte du mage medan du lär dig detta. Andas från din diafragma, du ska känna andas inte bara i bröstet, men också som om luften går din övre delen av buken, magen och trycka din nedre bröstet uppåt och bort från din kropp.
  • Tala medvetet. Uttrycka dina stavelser något långsamt, så att avsiktligt inte falla tillbaka till din tidigare vana av att använda en högre talande tonen.

Kontroll på och underhålla din röst framsteg

 1. 1
  Spela in din nya röst med en bra mikrofon. Spela upp det med bra högtalare eller hörlurar (med bra bas kapacitet) för att höra hur du låter. att veta hur du låter i samtal med andra personer att jämföra din nya röst för att se om inspelningen låter naturligt eller inte när de hörs av andra människor.
  • Obs: Om andra låter som själva på inspelningarna, så räkna med att det du hör faktiskt inte låter som dig själv, du vill eller inte. Arbetet med det!
 2. 2
  Öva förändras gradvis. Undvik att göra hårda eller svåra, insatser för att ändra din röst, för att förhindra att någon ansträngning av stämbanden. I början, bara arbeta din röst för korta perioder, och gör det bara ett par halvtoner under din normal tonhöjd. Över tiden, försiktigt sänka din praktik tonhöjd, och ge dig själv extra tid.
 3. 3
  Experimentera med din djupare röst. Arbetet med det. Gör det om och om igen, det är, öva det många gånger, försöker inte bara ett par. Ha kul och experimentera med vänner och familj för att se hur de reagerar (de är mer benägna att vara förlåtande). Prova roliga röster och udda toner för att lära sig bättre kontroll. Och håll som syftar till att säkerställa att din röst låter som du föredrar det.
  • Vara så naturliga som möjligt. Var inte generad, om du låter annorlunda än vad du vill, även efter att ha provat utförligt.

Tips

 • Räkna med att kunna styra dina olika toner att i erforderlig utsträckning, utan att låta falska eller sätta-på. Till exempel, om du är en skådespelare, kan du hitta behovet av att skrika, tala med en hög röst eller anta en gnällande tonen för tecknad film, en viss roll eller för betoning. Möjligheten att ändra mellan platser kan vara mycket användbara i detta fall.
 • Öva med en djupare röst i telefonen för att se om dina vänner att känna igen dig.
 • Tänk på det.... Behöver du verkligen en djup röst, eller försöker du imponera på dina vänner? Hej, gå för det!
  Så, hur länge det varit sedan du talade i en djupare och mer fyllig röst - "Tja, det är förmodligen för lång"...
 • Behåll ditt sound: inte alltför högt, luftigt, lös, tight eller nasal. Extreme nasalitet bör styras och användas som du vill för effekt (t.ex. tecknet eller röster tecknad för skoj eller vinst).
 • Om har råd med det, kanske du vill prova några tal eller lektioner röst. Om så är fallet, tala med ett tal eller sång-sångpedagog för att se vad man kan föreslå och kostnaderna. Om du bestämmer dig för att be om röstträning hjälp, inte vara alltför känsligt eller känsligt om deras synpunkter, helt enkelt låta den andra personen att förklara ärligt - utan besvär - vad de tror att de kan uppnå med din röst.

Varningar

 • Om du är en tenor, Inte stam eller hårt försöka ändra din naturliga röst. En tenor är stor, hålla det så - frisk och stark.
 • Undvik att tala i hårda, grova toner, eller hårt rensa halsen. Det kan skada din röst, över tiden.
 • Inte stam din röst genom att tvinga ljud som är obehagligt, såsom raspa (slipning) stämbanden. Alltid ihåg: bättre säker än ledsen, i hur man tränar eller utför.
 • Använd inte citronsaft eller andra strippor. Din röst kan inte bytas, om det skadas och misshandlas bortom reparation.