Wko

Så att köpa en förlängd garanti för en bil

Utökade garantier kan vara dyrt, vilket gör kostnaden för bilen ännu mer än vad som ursprungligen planerats. Och att kostnaden kommer att expandera, beroende på vad som täcks och längden på täckning. Om du bestämmer dig för att köpa en, låt inte dealern sälja dig fel - vara redo och vet dina rättigheter och behov när de köper något förlängd garanti.

Steg

Så att köpa en förlängd garanti för en bil. Placera inte vagnen framför hästen.
Så att köpa en förlängd garanti för en bil. Placera inte vagnen framför hästen.

Behöver du ännu en förlängd garanti?

 1. 1
  Placera inte vagnen framför hästen. Det första steget i denna process är att avgöra om eller inte köpa en förlängd garanti är rätt för dig. För att göra detta, tänka på följande:
  • Det är förmodligen inte omfattas. De flesta människor förlorar pengar på utökade garantier. I genomsnitt är mindre än 2% av de pengar som samlas in av säljaren av en förlängd garanti kommer att betalas ut i anspråk. Dessa planer är så lönsamma att planen sponsor vanligen betalar en provision på upp till 50% av försäljningspriset på planen tillbaka till säljande återförsäljaren. I själva verket kommer dealern gör förmodligen mer pengar från försäljningen av en förlängd garanti än kommer att göras från försäljningen av bilen själv.
 2. 2
  Bedöma hur troligt det är att din bil går sönder inom en snar framtid. Detta kan vara en komplicerad fråga. Om fordonet är nytt, om du tar hand att följa underhållsplanen, och om du inte missbrukar fordonet (som att låta en tonåring kör det), så är det osannolikt att din bil kommer att bryta i en tidsram och mode som skulle omfattas av en förlängd garanti.
  • Tillverkarens defekter (som sannolikt kommer att misslyckas tidigt) kommer att omfattas av tillverkarens garanti. Dessa planer är skrivna för att skydda planen leverantör, inte du. Om du tar hand om bilen, och det gjorde inte sönder under garantitiden, är det inte troligt att bryta senare.
  • En begagnad bil i en helt annan sak. Om du inte vet hur väl bilen togs om hand, kanske du vill överväga att köpa en plan. Även här men var försiktig. Om bilen kan ersättas för $ x dollar, hur mycket har du råd att spendera på att försäkra att förlusten. Som en tumregel, aldrig överstiga 10 procent av köpeskillingen när man köper en plan.
 3. 3
  Läs avtalet! Det är chockerande hur mycket inte är täckt. Till exempel, dina bromsar börjar väsnas, är de främre dynorna slitna och har förstört rotorerna stål broms och reparation kostar mer än 225€. Gissa vad... inte omfattas. Bromsar anses underhåll. Ett annat exempel: Din bil dör på vägen, och bogseras i (som kan eller inte kan täckas). Butiken får reda på tändkablarna, pluggar. etc. behöver bytas - igen, inte omfattas.
  • Vem bestämmer om det är täckt? Det korta svaret här är att företaget bestämmer. Men vad händer om du inte håller? Till exempel, blåser en kylvätskeslangen ut på motorvägen och det är inte säkert för dig att sluta. Du fortsätter att köra till nästa avfart där du kan säkert sluta. Eftersom du inte sluta direkt, har motorn blivit skadad. Denna typ misslyckande normalt skulle täckas men eftersom du inte sluta genast, avstår bolaget påståendet. Vad händer nu? Du behöver veta allt det här innan du köper planen.
  • Vad täcks? Har planen omfattar bogsering och i så fall vad är avståndet begränsningar? Kan du bogsera bilen till anläggningen i ditt val eller helt enkelt till närmaste? Om du bryter ner bortrest, inger täckt, hur mycket, hur länge, etc? Om din bil är upplagt för en stund, vad sägs om en hyrbil, och vad sägs om ett förskott om du verkligen fastnat? Leta efter svaren i det finstilta.
 4. 4
  Var medveten om utökade garantier inte betraktas som försäkringar. I vissa stater, provinser och kommuner, är dessa förlängda garanti planer inte betraktas försäkringar och, som sådan, är inte föremål för försäkring regler som ett liv eller hälsa försäkringsbolag måste lyda. I de stater där den "plan" är inte försäkring, förlängda garantier faller under samma regler som andra garantier gör. Kontrollera med de lokala myndigheterna för mer information.

Inte beslutar under tryck

 1. 1
  Undvik att underteckna på dagen för köpet. Du behöver inte besluta i dag, så bli inte pressad att fatta ett beslut i dag. Den säljteam kan berätta planen finns endast på "nya" bilar och därmed ett köpbeslut måste göras idag! Malarkey! Tror inte det. I själva verket kanske du vill fördröja köpa någon garanti tills fordonets fabriksgarantin är nästan över, för att undvika att planera överlappning med din förlängda garantin. Vidare kan du bedöma om kostnaden för en förlängd garanti vettigt: Det är ofta så att de reparationer som omfattas av den förlängda garantin - om de faktiskt inträffar under garantitiden - är mindre än den premie om garantin själv. Du kan välja att betala för eventuella reparationskostnader ur egen ficka, och lägga pengarna du skulle ha betalat för en förlängd garanti premie på ett bankkonto, som den ränta du ackumuleras från bankkontot kan troligen hjälpa till att betala för kostnaderna för din out-of-pocket reparationer i framtiden, allt utan att ställa dig tillbaka ekonomiskt.
 2. 2
  Shoppa runt. Du behöver inte köpa en förlängd garanti där du köpte bilen. Eftersom det finns så mycket pengar som gjorts från dessa planer, kan säljarna vara benägen att säga något för att förmå dig att göra ett köpbeslut idag. Fall inte för det. En snabb sökning på Internet kommer att återvända bokstavligen hundratals företag som sponsrar planer som kan köpas nästan helst. Å andra sidan, kan köpa en plan när du köper bilen kan du finansiera priset av planen i inköp av fordon. Detta alternativ kanske inte är tillgängliga om du dröjer köp. Innan ett beslut här, prata med din bank eller kredit unionen. De kanske kan hålla tillbaka ett belopp som är tillräckligt för att göra en extern förlängd garanti köp.
  • Vad sägs om en gratis utökad garanti? Det finns flera företag som tillverkar bilar kemikalier (BG produkter och Wynns är två som kommer att tänka på) och erbjuder gratis utökade garantier när du utför fabriken krävs underhåll med sina produkter. Varför betala för vad du kan få gratis?

Läsa det finstilta i en förlängd garanti

 1. 1
  Ta reda på om garantin leverantören betalar för en första diagnos. Bilar är idag lätt att fixa - de bara är svåra att diagnostisera. Se till att din plan utbetalas diagnos.
  • Ett exempel på en kund miste: En kund som hade en förlängd garanti kom in i en bilverkstad med ett klagomål av intermittent drift av hastighetsmätaren. Eftersom problemet var inte alltid närvarande, sprang den diagnostiska proceduren i flera hundra dollar. Efter bindestrecket hade hämtats, upptäckte verkstaden en felaktig kontakt till instrumentpanelen. Att ersätta kontakten kostar 35€ 0,50 och diagnosen var 225€. Eftersom denna kund plan inte betala för diagnos och hade en 40€ dollar avdragsgill, kunden insamlade ingenting!
 2. 2
  Ta reda på om garantin ska betala marknadsmässiga priser för varje påstående. När en ansökan har lämnats in, beslutar skaderegleraren hur mycket företaget är villiga att betala i butiken för en täckt reparation. Detta kan verka som det är bra för konsumenten, men det är inte. Den justering bryr sig bara om hur mycket bolaget har att betala. Klämma tjänsteleverantören är inte en bra sak. Endast garantin företagets fördelar, både för kunden och butiken förlorar! Till exempel:
  • Butik: Bilen behöver en ny widget och det kostar 120€.
  • Adjuster: Jag kan köpa att en del från en återförsäljare är Mississippi för 85€ det mesta jag kan betala är 85€ period.
  • Butik: Men detta är Los Angeles, kostar saker mer!
  • Adjuster: Synd, det är vad vi är villiga att betala, ta eller lämna det.
  • Butik: Bra, jag tar det, kommer kunden betalar mellanskillnaden! (Eller, kanske butiken bara använda en lägre kvalitet delen)
 3. 3
  Kontrollera avdragsgilla. När du köper bilförsäkring, kan det finnas en betydande besparing i premien med en högre självrisk. Utökad garanti planer ofta inte erbjuda samma förmån. Till exempel, om du har en plan med en 40€ självrisk som kostar 1120€ du kan förvänta dig att en plan med en självrisk med en 75€ självrisk bör kosta 560€ men ofta så är inte fallet. Var inte förvånad över att finna det 75€ självrisk plan kostar 825€.
 4. 4
  Fråga huruvida garantin erbjuds är en "fångat garanti." En fångade garanti är vanligtvis en plan som sponsras av fordonstillverkaren eller av ett företag som har en särskild prissättning arraignment med fordonet säljaren. Med en tillfångatagen planen, kan det vara svårt, om inte omöjligt, att använda din plan med tjänsteleverantören för ditt val. Om din återförsäljare inte kan få din bil i en vecka, så illa. En capture plan är dåligt för dig. Om du får dålig service från din återförsäljare och du har en fångat planen, synd, kan du inte ändra leverantörer. Tagna planer är bra för företaget, inte för dig. Välj bara en plan som gör att du kan gå någonstans för att få din bil fast. Du ska vara glad att du gjorde.

Tips

 • Det finns två typer av utökade garantier. Det vanligaste är en allomfattande politik, som endast omfattar sådant som specifikt ingår i de politiska detaljerna. En bättre policy är en exklusiv politik, som täcker allt utom det som uttryckligen utesluts i politiken. Exklusiva politik är betydligt dyrare än inkluderande politik.
 • Tro inte vad försäljningen eller ekonomiavdelningar berätta, be dem att visa dig skriftlig bekräftelse på avtalet för verifiering.
 • Var medveten om att en förlängd garanti är inte en garanti i fabriken bemärkelse. Det är en tredje part betalare planen, som säljs av någon annan. (Även om den tredje parten är en division av biltillverkaren.)
 • Kontrollera din lokala lagstiftning, du är förmodligen bättre täcks av konsumentskyddslagstiftningen för många bil problem än du tror.

Varningar

 • Alla säljare kommer att säga din Upphandlingen omfattas någonstans. Detta är tvåfaldigt; de flesta återförsäljare kommer att hedra kontraktet, men några kommer att få dig att betala i förskott för reparationer och samla från garantin företaget. Detta kan vara en mardröm om de tillstånd inte är ordentligt erhålls.
 • Läs ditt kontrakt hela vägen igenom, du kommer att bli ledsen om du inte gör det.