Wko

Hur ska en bra matematiker

Att vara en matematiker betyder inte att du måste göra matte hela dagen (även om, naturligtvis, om du tycker att det är roligt, du kan). Många människor är goda matematiker eftersom de bara älskar att utveckla intuitioner om den enklaste av saker. Vi är alla goda matematiker från födseln. Var det dejting, flirta, matlagning, spela schack eller kör vi alla gör matematik på språng!

Steg

Hur ska en bra matematiker. Du måste älska skönheten i matematik.
Hur ska en bra matematiker. Du måste älska skönheten i matematik.
 1. 1
  Du måste älska skönheten i matematik. Skönhet i den meningen att hur enkelt du kan utveckla matematisk intuition med vissa verktyg till hands. För en nybörjare, uppskatta skönheten i matematik innebär att tänka abstrakt om enkla fenomen (dvs tänka som en konstnär). Till exempel, har du någonsin undrat om ett objekt som "ser ut lokalt" som tre-dimensionell rymd, och som har egenskapen att varje ögla på den kan deformeras till en punkt, är med nödvändighet en sfär i 4-dimensionell rymd? Detta är faktiskt sant, och dess bevis, över 500 sidor lång, upptäcktes först nyligen av Grigori Perelman.
 2. 2
  Försök att hitta matematiken överallt. Till exempel, har du någonsin märkt AA triangel inskriven i en cirkel, vars ena sida är en diameter? Det är faktiskt sant att vinkeln av "toppen på triangeln" är en rät vinkel. Försök att bevisa detta själv!
 3. 3
  Bli vän med människor omkring dig som uppskattar matematik. Att göra detta kommer att öppna ditt sinne för ännu större skäl att älska matematik. Detta kommer också att låta dig veta hur mycket du vet om matematik i jämförelse med dem.

Unga matematisk talang

 1. 1
  Börja i grundskolan: att uppskatta skönheten i matematik man kan försöka lösa en hel del story / ord matematiska problem för att bekanta sig med de knep och sedan hålla upp det i ärmen. Många unga matematiker försöker lösa alla typer av problem med hjälp av nya idéer med dig om matematik. Deras är en annan metod eller formel för att beräkna varje situation inklusive förutsäga väderomslag matematiskt!
 2. 2
  Vara noggrann och även göra tävlingarna taluppfattning i skolan. Alltid vara i ständig rivalitet med människor runt omkring dig i klassen. Visa dem vad du fick. Var ödmjuk att acceptera förändringar och goda idéer. Försök att uppdateras med kommande Matematik Olympiads, Math League eller universitet Interscholastic League, och tala dem till dina vänner.
 3. 3
  Lär dig att göra matematiska bevis. Delta i så mycket av matematiska tävlingar som möjligt, se listan över matematik tävlingar. Detta kan ge dig en paus i den internationella världen av matematik som student. Gå igenom frågorna och de bevis på tidigare Olympiads så mycket som möjligt. Många människor är på överväga vinnarna i dessa Olympiads ha talang och snabbhet.

Tips

 • Läs en massa böcker på matematiska genier och hur de övervann problem.
 • Läs tidskrifter på vad som är nytt med matematiken.
 • Vara up-to-date med matematik på webben.
 • Försök att göra din egen formel genom att tänka bort från de använda konventionella metoder. Dess bara två poäng och många sätt att ta sig från en punkt till en annan.

Varningar

 • Bli inte besatt av matematik. Det kan göra dig galen ibland. När du tycker det är för mycket, slappna av och chill out. Försök att få en god natts sömn eftersom det är mycket viktigt.
 • Använda matematik där det är nödvändigt. Använd inte matematisk jargong framför dina vänner som vet lite matte, eftersom de kan överge dig.