Wko

Hur priset din produkt

Som ni vet, det finns många sätt att prissätta en produkt. Olika policies och strategier fungerar i olika situationer.

Steg

Hur priset din produkt. Premium prissättning.
Hur priset din produkt. Premium prissättning.
 1. 1
  Premium prissättning: Använd ett högt pris där det finns unika om produkten eller tjänsten. Denna metod används när en betydande konkurrensfördel existerar. Sådana höga priser är ansvarig för lyx.
 2. 2
  Penetration Pris: Priset för produkter och tjänster ställs artificiellt lågt i syfte att vinna marknadsandelar. När detta är avklarat, är priset ökar.
 3. 3
  Ekonomi prissättning: Detta är en utan krusiduller lågt pris. Kostnaden för marknadsföring och tillverkning hålls på ett minimum. Stormarknader har ofta ekonomi varumärken för soppor, spagetti, etc.
 4. 4
  Pris skimming: Ladda ett högt pris eftersom du har en betydande konkurrensfördel. Dock är fördelen inte hållbart. Det höga priset tenderar att locka nya konkurrenter in på marknaden, och priset oundvikligen faller på grund av ökat utbud.
 5. 5
  Psykologisk prissättning: Denna metod används när marknadsförare vill konsumenten att svara på en känslomässig, snarare än rationell grund. Till exempel, prisläge perspektiv 99 cent inte en dollar.
 6. 6
  Product line prissättning: Om det finns ett utbud av produkter eller tjänster prissättningen spegla fördelarna med delar av sortimentet. Till exempel biltvättar. Grundläggande tvätt kan vara 5€ tvätt och vax 5€ och hela paketet 5€.
 7. 7
  Valfri prissättning: Företagen kommer att försöka öka mängden kunden spenderar när de börjar att köpa. Tillval "extras" öka den totala priset på produkten eller tjänsten. Till exempel kommer flygbolagen betalt för tillval som att garantera en fönsterplats eller reservera en sätesrad bredvid varandra.
 8. 8
  Captive prissättning: När produkter har kompletterar, kommer företagen ta ut ett högre pris där konsumenten fångas. Till exempel kommer en rakkniv tillverkare debitera ett lågt pris och ta igen sin marginal (och mer) från försäljningen av den enda utformningen av blad som passar rakhyveln.
 9. 9
  Varupaket prissättning: Här säljare kombinera flera produkter i samma paket. Detta tjänar också till att flytta gamla lager. Video och CD-skivor säljs ofta med bunten strategi.
 10. 10
  Kampanjpriser: Prissättning för att främja en produkt är en mycket vanlig applikation. I korta ord: Köp en få en gratis.
 11. 11
  Geografisk prissättning: Geografisk prissättning är uppenbart när det finns variationer i pris i olika delar av världen. Till exempel raritet värde, eller om fraktkostnader höja priset.
 12. 12
  Värde prissättning: Denna metod används när yttre faktorer såsom recession eller ökad konkurrens företag kraft att ge "värde" produkter och tjänster för att behålla försäljningen t.ex.

Tips

 • Var självsäker och specifikt på din prissättning mönster.
 • Du måste förstå din segment.
 • Sätta priset efter efterfrågan på marknaden inte efter vad du tror att ditt värde är.

Varningar

 • Sänka priset långt under det genomsnittliga marknadspriset kan presentera din produkt som underlägsna.