Wko

Hur man väljer ett ämne för en informativ tal

Behöver ett ämne? Följ bara dessa steg och till slut kommer du att utveckla en informativ tal ämne som kommer att överraska och informera din målgrupp.

Steg

Hur man väljer ett ämne för en informativ tal. Gör en kort lista över dina intressen.
Hur man väljer ett ämne för en informativ tal. Gör en kort lista över dina intressen.
  1. 1
    Gör en kort lista över dina intressen. Svara på dessa frågor: Finns det något som du älskar att prata om? Vill du har utvecklat speciella färdigheter i ditt personliga eller yrkesmässiga liv?
  2. 2
    Bestäm intressen och behov din målgrupp. Vad vill de lära sig? Ännu bättre, vad de behöver lära sig, speciellt från en högtalare som du?
  3. 3
    Granska den korta lista över dina intressen och fatta ett beslut. Välj det ämne som också är intressant för din målgrupp. Se också till att du kan hålla ett tal om ämnet på ett intressant sätt. Leveransen är allt!
  4. 4
    Forskning bara en ny enda aspekt av det ämnet. Leta efter ny information som förvånar dina lyssnare. Hitta konstiga godbitar i ämnet, så att publiken kommer att prata sinsemellan efter tal, säger, "Wow, jag visste aldrig det!"
  5. 5
    Demonstrera stegen, scener, för-och nackdelar, och effekter med hjälp av visuella hjälpmedel. Med några ämnen, kan visuella hjälpmedel väldigt mycket hjälp ditt tal att bli något som människor kommer att minnas för en lång tid. Däremot kan visuella hjälpmedel begrava dig. Om du har en aning tråkigt ämne, använd en dum visuellt stöd för att göra publiken sitta upp och faktiskt lyssna på dig. Om ditt tal är redan intressant, kanske du inte behöver en.

Sample tal


Tips

  • För att hjälpa dig att bestämma dina intressen: tycker om dina favoritsaker, produkter, människor, djur, händelser, platser, processer, procedurer, koncept, policies eller teorier.
  • Ha kul att titta efter ett ämne! Det är ditt tal, rätt? Gör det på något du inte bara intresserad av, men brinner. Leverera det på ett roligt, oförglömligt sätt som kommer att ha folk att prata för länge.
  • För att hjälpa dig forska: söka nya fakta, siffror, berättelser, statistik, enkäter, personliga erfarenheter, professionella erfarenheter, citat, jämförelser och kontraster.