Wko

Hur man väljer en inteckning mäklare

Att köpa ett hus kan vara en svår uppgift, och för första gången låntagare du kanske inte vet alla konster och knep som är involverade i att ta ut ett bostadslån. En inteckning mäklare kan hjälpa till - de är proffs som matchar dina behov med ett bostadslån från ett urval av långivare. Men det är viktigt att välja rätt mäklare - någon som är kunnig, ackrediterad, och täcker ett brett spektrum av långivare.

Steg

Hur man väljer en inteckning mäklare. Fråga vänner eller kollegor för rekommendationer.
Hur man väljer en inteckning mäklare. Fråga vänner eller kollegor för rekommendationer.
 1. 1
  Fråga vänner eller kollegor för rekommendationer. Du har hört det förut, det är inte vad du vet, men vem. Hitta vänner som har gjort fastighetsköp nyligen och få information om deras inteckning mäklare.
 2. 2
  Gör din egen forskning via internet och telefon. Fråga vad erbjudanden inteckning mäklare har att erbjuda och om det finns några villkorslöst. Kom ihåg, detta är bostadslån sannolikt att vara en del av ditt liv för de kommande 25 till 30 åren, så var inte rädd att ställa frågor och jämföra erbjudanden.
 3. 3
  Om en inteckning mäklare erbjuder dig ett specialerbjudande, fråga om de särskilda villkoren. Du vet det gamla talesättet "om det låter för bra för att vara sant, är det förmodligen". Ha det i åtanke när man bedömer erbjudanden och väga upp vad som är rätt för dig.
 4. 4
  Internet inteckning mäklare bör lämna sina anbud skriftligen. Ingenting är fast tills den är i svart och vitt. Skriv ut sidorna med erbjudandet och hålla dem sparade för referens.
 5. 5
  Göra skriftliga anteckningar av alla datum, tider, namn och erbjudanden. Förvara allt i en mapp i fall det finns en tvist senare och du behöver bevis för att backa upp ditt påstående. Kom ihåg, det är deras ord mot din, tills någon har ett register över det!
 6. 6
  Se till att inteckning mäklare tillhör en oberoende klagomål system om något skulle gå fel. Detta säkerställer att du har en väg att följa för eventuella oförutsedda tvister.
 7. 7
  Kontrollera om inteckning mäklare har ett kontor. Om så är fallet, går det att se hur upptagen det är och hur professionell det verkar. Vem som helst kan starta ett företag, men det tar en professionell för att få det att fungera.
 8. 8
  Kom ihåg, har vissa långivare inte grenar och bara mycket genom inteckning mäklare. Missa inte på några bra möjligheter genom att utesluta användning av en inteckning mäklare.
 9. 9
  Fråga din inteckning mäklare på vilka grunder de gör sina rekommendationer. Inteckning mäklare betalas provisioner för att sälja lån, så se till att du frågar massor av frågor om den provision som de får betalt.
 10. 10
  Se till att du känner dig säker om den person som organiserar din inteckning. Gå med din gut på detta - om något inte känns rätt, är chansen att det inte är.

Tips

 • En god inteckning mäklare har all nödvändig information om marknaden till hands för att ge dig relevanta alternativ beskriver de olika lån som finns. De bör också ha kapacitet att jämföra alla de lån som passar din specifika situation. Detta är oerhört viktigt eftersom det tillåter dig att jämföra funktioner, avgifter, betalningsplaner och räntor på många olika lån produkter samtidigt, vilket sparar oräkneliga timmar av forskning.
 • När bostadslån har avgjorts (dvs. när du har dina pengar) inteckning mäklare betalas en provision av bostadslån långivare i fråga. Den provision är helt separat från de avgifter i samband med bostadslån, och i allmänhet betalar du samma lån avgifter oavsett om du använder en inteckning mäklare eller få samma lån produkt direkt från en utlåning. Efter uppgörelsen kommer din inteckning mäklare förblir normalt tillgängliga för dig att hjälpa till med eventuella ändringar bostadslånet du kan behöva i framtiden, och svara på eventuella följdfrågor som du kan ha.
 • Den inteckning mäklare kommer att göra en intervju med dig för att få all relevant information, både i fråga om de ekonomiska detaljerna i det föreslagna lånet och din livsstil och preferenser risk. De kommer sedan att använda en kombination av sin egen produkt kunskap och särskild programvara för att hitta bostadslån som är den bästa matchen för dig.

Varningar

 • Det finns ett antal saker att se upp för när man överväger ett bostadslån. Det bästa du kan göra är att börja läsa allt du kan så att du är bekant med standardvillkor och vad som väntar från din inteckning. Det finns en uppsjö av information på nätet och många webbplatser har nu online inteckning räknare som hjälper dig välja rätt lån.