Wko

Hur man utvecklar en karaktär för en berättelse

Writers behöver tecken för att göra sin berättelse komplett. Men var ska dessa tecken ifrån? Du.

Steg

Hur man utvecklar en karaktär för en berättelse. Börja med att skapa karaktärens personlighet.
Hur man utvecklar en karaktär för en berättelse. Börja med att skapa karaktärens personlighet.

Utveckla dina egna karaktärer

 1. 1
  Börja med att skapa karaktärens personlighet. När det är gjort, är det mycket lättare att föreställa karaktär och hur de ser ut fysiskt. Ta ett tomt pappersark och vik den på mitten. Å ena sidan, skriva alla de egenskaper du finner goda i människor. Å andra sidan, skriver alla de egenskaper du finner dåligt i människor. Använd detta som en referens för att skapa både antagonister och huvudpersoner. En huvudperson är hjälten i din berättelse, och en antagonist är den person som motsätter sig, eller är mot huvudpersonen.
  • Håll en anteckningsbok nära, och skriva ner lite information om verkliga människor. Har din vän ett märkligt sätt att vrida hennes hår när hon är upphetsad? Märker du hur din bror har en comeback för allt? Dessa små detaljer gör upp karaktären.
  • Gör inte din huvudperson perfekt. Det gör det svårare för läsaren att relatera till dem, tillsammans med att göra din berättelse mindre trovärdig och svårare att engagera läsaren i. Använd i stället en blandning av egenskaper från båda kolumnerna för att göra en mer rundad karaktär. Dock gör tecknet 60% bra och 40% dåligt.
  • Precis som du inte vill göra din huvudperson den perfekta varelse, bör du undvika att göra din "skurk" av berättelsen allt dåligt. Använd samma metod för avrundning karaktären som beskrivits tidigare, utan istället göra din antagonist 60% dåligt och 40% bra.
  • Skapa karaktär personligheter som sträcker sig från 90% bra och 10% dåligt till 50/50. Ju närmare tecknet är att huvudpersonen, den mer rundade de borde vara. Istället för att göra huvudpersonerna vänner 90/10, försök att göra dem 60/40 eller 50/50. Återigen, de är lättare att relatera till det här sättet. Upprepa för att skapa antagonister "kamrater och intresseföretag, förutom att göra dem 90% ondska och 10% bra, och så vidare.
 2. 2
  Skapa utseendet på dina karaktärer. Vilka är de fysiska egenskaperna hos vissa personer som du beundrar? Vad sägs om dem som ni inte gillar för mycket? Få ut ytterligare ett ark papper och göra en annan lista. Återigen, använd en blandning av egenskaper från båda kolumnerna för att skapa din huvudperson. Huvudpersonen måste inte vara perfekt. Du kan ta ett modemagasin och bläddra i den, anteckna ansikts-och kroppsliga funktioner som fångar ögat.
 3. 3
  Tänk på kreativa namn. I din bärbara dator, föra ett register över namn som du kanske gillar att använda en dag. Dessa inkluderar dina vänners namn, dina släktingars namn och namn du ser en dag när du läser eller surfar på nätet. Namn som Katie och Joel är vanligt och lätt att komma ihåg, men du bör registrera namn som Arista och Montague, som man inte ser så ofta.
  • Namnen ska vara relevanta för fastställandet av berättelsen. En post-modern japansk kvinna skulle namnges Sakura och en tonårspojke i Harlem skulle ha ett gemensamt namn, som Tom. Fancy och stavelse-tunga namn ska sparas för fantasy och science Stories Fiction, och bör användas sparsamt.
 4. 4
  Flesh ut din karaktär. Om du utvecklar en mycket viktig karaktär, ha kul med det! Ge din karaktär en hel profil! Vilken är hans / hennes namn? Där föddes de, och när? Bär de randiga strumpor eller fasta och kära? Är håret blått eller flame-röd? Skriv ner ett gäng av dessa uppgifter, även om de kanske inte är nödvändigt för berättelsen. Om du skriver en karaktärs personlighet bort av någon du känner, tänk på att läsaren inte vet vem du skriver om. Gör det så att läsaren har en klar bild, och inte lämnar någon viktig information! Du kan inte anta att läsaren känner karaktären så bra som du gör.
 5. 5
  Var beredd på att låta dina karaktärer och deras svar överraska dig, det är då du vet att du verkligen komma någonstans. Även imaginära människor är resistenta mot lever i en helt bestämd värld.

Sample karaktärsbeskrivningar


Tips

 • När du skriver berättelsen, lägg inte för mycket detaljer till karaktären. Det gör berättelsen verkar dra på med ständig beskrivning av en character.Description är bra, men inte få repetitiva.
 • Inte imitera stilen karaktär utveckling av din favorit författare. Var dig själv. Dina karaktärer behöver inte vara precis som JK Rowlings eller Lemony Snicket talet. Dina karaktärer är all yours! Var kreativ!
 • Ge några tips som karaktärer är mer än möter ögat. Ibland första intryck kan vara ganska lura.
 • Vissa människor hävdar att tecken profilerna är meningslöst. De är inte! Dessa profiler kan ge dig värdefull information om en karaktär. Du behöver inte gå överbord, men du bör kunna tala om ett tecken som om de vore verkliga.
 • Har karaktärerna interagerar. Bra dialog berättar mycket om karaktärerna.
 • När du skapar ett förflutet för din karaktär, se till att det finns en del i melding deras personlighet, inte bara berätta vad de gjorde tidigare.
 • Visa tecken på olika lamporna när du får en chans. Ja, kan en karaktär i fråga också vara en skurk. Visa dem att interagera med olika människor, se världen genom sitt eget perspektiv, med deras inre monologer, motsäger sig själv (ännu se dessa motsättningar tillämpas konsekvent och vettigt), förändras i olika riktningar, med kriser av religioner, motivera sig, fatta beslut och vidta åtgärder för sitt eget, ta chanser, gör misstag, försöker kompensera för dem och, det viktigaste av allt, att få i olika konflikter, oavsett om de är stora, personliga eller interpersonella.
 • Huvudpersoner är inte alltid bra, bara som antagonister är inte alltid skurken. Tänk på "barnens berättelse." Den unge läraren är huvudpersonen. Johnny är antagonisten, trots att han är en bra karaktär. Han är mot läraren. Försök att utveckla en skurkaktig huvudperson.
 • Kontrollera essäer karaktär utveckling på Google. De kan vara till hjälp!
 • Du kan alltid ha mer än en protagonist och antagonist, förutom att du måste betona vikten av en framför en annan. Till exempel i JK Rowlings Harry Potter-serien, är Harry Potter huvudperson medan Albus Dumbledore är den sekundära huvudpersonen. Lord Voldemort är den huvudsakliga antagonisten medan tvekan Severus Snape är den sekundära, lesser antagonist under större delen av serien. När berättelsen är välskriven, bildar berättelsen om Harry Potter vs Lord Voldemort den huvudsakliga handlingen, medan Dumbledore och Snape bildar en sub-plot.

Varningar

 • När du letar efter namn, använd inte en persons exakta namn! Ändra det runt lite om du gillar det så mycket. Till exempel: Din väns namn är Christopher Bright. Ändra det till Chris Bringham eller Chris Bowden.
 • Du kan även stava det annorlunda som "Kris", "Cry", eller "Kriss". Detta tillför en liten unikhet till namnet och kan göra ännu ett gemensamt namn sticker ut.