Wko

Hur man startar ett mjukvaruföretag

Ett mjukvaruföretag utvecklar och distribuerar mjukvara som kan användas för att lära, instruera, bedöma, beräkna, underhålla eller utföra en mängd andra uppgifter. Starta ett mjukvaruföretag kräver nystartade fonder, programmering, marknadsföring expertis och tekniska färdigheter support. Programvara bolagen under en mängd olika affärsmodeller, såsom avgiftsbeläggning licensavgifter, som erbjuder abonnemang eller laddning av transaktioner. När programvaror erbjuds gratis, kan intäkterna vinnas från reklam källor eller genom att ta betalt för tjänster, såsom utbildning eller teknisk support. Här är stegen för att starta ett mjukvaruföretag.

Steg

Hur man startar ett mjukvaruföretag. Utveckla programmeringskunskaper.
Hur man startar ett mjukvaruföretag. Utveckla programmeringskunskaper.
 1. 1
  Utveckla programmeringskunskaper. Skaffa en examen i programmering eller få en nybörjar jobb på ett mjukvaruföretag där du kan träna med en mjukvaruutveckling mentor.
 2. 2
  Arbeta för ett mjukvaruföretag i en ledningskapacitet. Stärk ditt ledarskap och kommunikation, och ställa in de behov som slutanvändare och produkt processer marknadsföring.
 3. 3
  Generera en produktidé. Utveckla en innovativ produkt idé baserat på vad du har lärt dig och observeras om behoven hos slutanvändarna. När det står klart att det finns en marknad för din produkt idé, överväga att starta eget mjukvaruföretag.
 4. 4
  Skydda din produktidé. Skaffa nödvändiga patent och varumärken. Fråga ditt team av medarbetare, om tillämpligt, att underteckna ett sekretessavtal (NDA).
 5. 5
  Skapa en affärsplan. Skriv ett plan som beskriver syftet med ditt företag, produkt, branding strategi, marknad publik, produkt konkurrens, samt finansiella behov och planer.
  • Bli kunnig om licensiering, skatter och försäkringar. Forskning kraven i din jurisdiktion för licensiering, moms, inkomstskatt, ansvarsförsäkring och andra krav. Rådfråga en revisor eller advokat, om det behövs.
 6. 6
  Samla in pengar för din mjukvaruföretag. Mjukvaruutveckling kräver tid och resurser.
  • Utforska riskkapitalfonder. Kontakta riskkapitalbolag för att diskutera möjligheten att ingå ett avtal.
  • Forskning bidrag och lån. Utforska tillgången på bidrag och lån för små företag.
  • Hitta investerare bland släktingar och vänner. Diskutera din idé programvara med familj och vänner för att undersöka möjligheten att deras investering i ditt företag.
 7. 7
  Köp nödvändig utrustning och tillämpningar. Utrusta ditt team med datorer, applikationer programmering, datalagring kapacitet, servrar och alla nödvändiga verktyg för att skapa och distribuera programvaran.
 8. 8
  Hyra utvecklare. Vid anställning av utvecklare, leta efter kandidater som har de nödvändiga kunskaper i programmering och viljan att arbeta i ett program startas miljö.
 9. 9
  Utveckla din programvara.
  • Skapa en linje utvecklingstid. Tilldela en rimlig tid att utveckla din programvara. Ett komplicerat system för datahantering kan ta mycket längre tid att utveckla än en enkel mobiltelefon ansökan.
  • Övervaka utvecklingsprocessen. Underlätta tydlig kommunikation mellan dig och din utveckling team för att se till att alla arbetar under samma produkt vision.
 10. 10
  Testa din programvara efter utvecklingsfasen.
  • Upprätta en strukturerad kvalitetskontroll och kvalitetssäkring process. Detta kan innebära ett litet team av utvecklare som testar varje funktion för en väl fungerande på olika operativsystem, eller föra in nya testare med nya ögon för att interagera med produkten.
  • Samla ihop ett team av betatestare. Låt en liten och välj grupp av slutanvändare att använda din produkt för att bedöma dess användarvänlighet, effektivitet, noggrannhet och / eller effektivitet.
  • Fixa alla buggar och testa igen. Slutför din produkt genom att fastställa alla buggar och fel, och genomföra ett sista test för att säkerställa kvaliteten.
 11. 11
  Marknadsföra din produkt. Hyr en marknadsföring företag eller erfarna marknadsförare att arbeta för ditt företag. Rådgör med dessa yrkesgrupper under produktutvecklingsprocessen för att bidra till att utforma beslut om produktegenskaper, användningsområden och marknad publik.