Wko

Hur man startar ett brev

Varje gång du startar ett brev, oavsett vem det är eller vad syftet med brevet är, gör du ett intryck. Kommer ni att göra ett bra eller dåligt? När du lägger möda på att skriva ditt brev, kommer läsaren att vara mer benägna att lägga möda på att läsa den. Om välskriven, kommer i början av ett brev fånga läsarens uppmärksamhet och orsaka person att fortsätta läsa. Om början av ditt brev inte är välskriven, kan brevet hamna kasseras eller du kanske har skapat en ersättare för sömntablett. Det bästa du kan göra är att lära sig hur man startar ett brev effektivt. Följande rekommendationer om hur man börjar ett brev kan tillämpas på alla typer av brev måste du skriva. Den huvudsakliga skillnaden är affärer eller yrkesmässiga bokstäver måste vara mer formell än personliga brev.

Steg

Hur man startar ett brev. Adressera brevet till en specifik person.
Hur man startar ett brev. Adressera brevet till en specifik person.
 1. 1
  Adressera brevet till en specifik person.
  • Lämna bort hälsningen på vissa brev typer. Endast ett fåtal typer av brev kan du lämna bort en hälsningsfras, till exempel med intra-företag eller personliga e-postmeddelanden. Alla andra bokstäver bör riktas till någon i synnerhet.
  • Word hälsningar för professionella bokstäver korrekt. Om ditt brev är ett affärsbrev, avstå från att använda personens förnamn i hälsningsfrasen. Undvik också att använda "Till den det berör" och "Dear Sir eller fru." Dessa hälsningar uttrycker något personligt intresse och lämnar läsaren ointresserad. Använda "Till den det berör" är acceptabelt att använda, men för saker som rekommendationsbrev.
  • Ta några minuter och ringa för att få den avsedda läsarens namn om du skriver ett lock eller affärsbrev eller åtminstone göra en sökning på Internet med hjälp av den information du har för att försöka upptäcka den tilltänkta läsaren namn. Kontrollera att stavningen är korrekt. Ett felstavat namn är mycket kränkande.
 2. 2
  Börja med en uppseendeväckande första raden. Den första raden i varje brev får uppmärksamhet och sätter tonen för resten av brevet. Överväga att skriva ditt brev som fiske, och tänk på denna linje som bete. Du vill locka läsaren, att fånga honom eller henne, på din krok med denna linje. Avstå från att använda följande rader i affärsbrev: ". Hej Mitt namn är..." eller "Jag skriver detta brev eftersom."
 3. 3
  Etablera dig i första stycket. Första stycket är en fortsättning på din märkliga första raden. Ibland en mening är allt som behövs för att slutföra det första stycket.
 4. 4
  Överväg att fylla det första stycket i din verksamhet brev med dessa förslag. Håll ordalydelsen till den punkt, eftersom den tilltänkta läsaren är mer än sannolikt ont om tid. I denna punkt, bör du ange syftet med brevet och vem du är. Om den tillämpar, nämner en tidigare konversation eller kontaktpunkt för att uppdatera läsarens minne av vem du är. Du kan nämna som hänvisade dig. Prata stort och skryta dina framgångar.