Wko

Hur man sparar pengar genom att handla en gång i månaden

Hur ofta går du till snabbköpet? Kan du klara dig med att bara en resa per månad? Tänk om det sparade pengar? När människor handlar oftare, de köper mer saker. Dagligvaruhandeln vet detta, och det är därför de ofta begrava de vanligaste objekten i baksidan av butiken - så du måste gå genom gångarna för att komma dit, och sannolikheten för ett impulsköp går upp! Förutom att göra en lista och hålla sig till det, är ett annat sätt att begränsa dina utgifter för att minimera den tid du faktiskt spenderar i butiken. Varför gör fyra eller fler resor per månad när du kan bara göra en? Just det - 12 gånger per år. Det tar tid. Det tar också organisationen. Här är hur man drar av den.

Steg

Hur man sparar pengar genom att handla en gång i månaden. Gör en lista på de saker du behöver, som du bör uppdatera kontinuerligt.
Hur man sparar pengar genom att handla en gång i månaden. Gör en lista på de saker du behöver, som du bör uppdatera kontinuerligt.
 1. 1
  Gör en lista på de saker du behöver, som du bör uppdatera kontinuerligt.
  • Börja spara dina kvitton. Helst bör du ha alla dina inköp kvitton från en typisk månad. Gå igenom dem alla och markera det väsentliga (det du slutade använda / äta). Hoppa över impuls objekt (du vet vad de är, som de fyra kartonger med kakor och grädde glass som var till salu och som du vet är i-kongruenta med dina drömmar om att ha sex-pack abs).
  • Planera dina måltider. Tänk dig att ditt hem är en restaurang - vad som finns på din meny? Du kan gå alla ut och planera varje måltid på en kalander (som en gång-en-månad spisar gör) men även bara tänker på några "master recept" som kan anpassas till flera olika rätter kommer att hjälpa. Ta en stor mängd billig, vanligtvis tuffa kött, till exempel, och lägg den i en långsam spis tills det är anbudet, strimla den och använda den i varma smörgåsar, enchiladas, etc.
 2. 2
  Samla kuponger och annonser för de saker du använder och lagrar du ofta. Under dagarna före din månatliga shoppingtur, matchar försäljning och rabatter till punkterna på din lista.
 3. 3
  Söndra och erövra. Om möjligt, ta med dig en vän att hjälpa till. En person tacklar omkretsen av butikerna (kött, producerar, mejeri och bakverk) medan någon annan söker igenom centrum (bearbetade livsmedel, hushållsartiklar, bakning leveranser). Varje månad shoppingtur tar längre tid än en vecka shoppingtur, så en arbetsfördelning kommer att göra för en smidigare shoppingtur (med färre frazzled nerver).
 4. 4
  Hit flera butiker. Olika butiker har olika styrkor. Om du handlar varje vecka, kanske det inte vettigt att köra hela stan för att spara några slantar. Genom att handla bara en gång i månaden, dock resekostnader minskas.
 5. 5
  När du tar hem maten, prioritera. Vissa råvaror (vindruvor, bananer) måste förbrukas tidigare i månaden. Andra livsmedel (mjölk, bröd) kan behöva frysas.
  • Om du är bekymrad över att inte ha ett utbud av färska frukter och grönsaker, överväga eller perusing lokala bondens marknad för goda affärer. Eller, kan du fokusera på att äta färska frukter och grönsaker i början av månaden, sedan äta konserverade eller frysta frukter och planteras i slutet av månaden.
  • För mjölk, har du flera alternativ.
   • dricka färsk mjölk för första halvan av månaden
   • frysa mjölk att dricka under andra halvan av månaden
   • mjölkpulver
   • ultra-pastöriserad mjölk (lång hållbarhet)
   • ELLER om du gillar Soy Milk, varar det för ett par månader! (Men det är mycket dyrare än vanlig mjölk.)
   • Ris Mjölk är också ett bra alternativ, även varar ett par månader (Du kan inte ens smaka skillnaden efter blandning med spannmål eller i matlagning / bakning).
   • Mandelmjölk är särskilt hälsosamt.
 6. 6
  Utvärdera och anpassa sig. När du börjar, kommer det att finnas lite trial and error. Det kommer att finnas några resor till butiken för att få något du glömt. Bara låt inte de "akuta resor" bli en vana. Se till att du bara komma hem med det objekt du behöver, och ingenting annat. Lägg sedan till att objektet i din månatliga inköpslista.

Tips

 • Du måste tillräckligt utrymme för alla dina matvaror. Om du är shopping för en familj på 4 eller mer, eller om du bor i en liten lägenhet, du förmodligen inte kommer att ha tillräckligt med utrymme matförvaring. Du kan använda en extra garderob eller ett gästrum om du har en. Eller glöm inte om utrymmet under köksskåp, eller udda lådor och hyllor runt ditt vardagsrum. Burkar och burkar kan lagras ganska säkert i hela lägenheten eller huset. Glöm bara inte var du lagt dem!
 • Detta kan kopplas ihop med en gång per månad matlagning för maximal effektivitet och besparingar.
 • Du kanske upptäcker att handla en gång i månaden "tvingar" dig att använda upp all din mat som du kan. Du vet hur det är att köpa ett gäng broccoli tänker du ska äta det, men när du går och handlar i ytterligare 4 dagar du bara köpa något annat och täcka upp det.
 • Om du har turen att ha en grönsakshandlare, liten alternativa livsmedelsbutik, eller livsmedelsbutik co-op i närheten kan du att kunna handla där utan att behöva brottas med många av de "impuls objekt" eller stress större livsmedelsbutiker. (De är ofta mycket som bara omkretsen av större butiker, utan de junky inälvor.)
 • Om du bor nära en enhet genom mejeri du kan ha färsk mjölk som behövs utan att gå in i en butik.
 • Du kan börja med att skära dina resor till två gånger i månaden (med en extra vecka kör för mjölk och ägg). Å andra sidan, en del människor tar detta koncept till det yttersta - de går och handlar bara en gång om året!
 • Om du menar allvar med en gång i månaden shopping, sedan en stor frys skulle vara en god investering. Energy Star frysboxar har stor kapacitet och låga driftskostnader.

Varningar

 • Lämna yngre barnen med en barnvakt. Du kan spara tid och pengar genom att lämna yngre barn hemma istället för att låta dem distrahera dig från den aktuella uppgiften. Äldre barn, däremot, kan faktiskt hjälpa.
 • Kontrollera utgångsdatum på kuponger.