Wko

Hur man slutar läsa en bok

De flesta människor har haft den irriterande men mycket verklig erfarenhet av att börja läsa en mycket bra bok, få sidospår eller distraherad, och om det gäller för lite för lång tid att hitta den entusiasm att komma tillbaka in i den. Att förlora din plats eller slutligen att förlora entusiasm om att läsa boken är en gemensam upplevelse, men det är något som du kan övervinna.

Denna artikel kommer att visa dig hur du kan motverka den avtagande entusiasmen för att komma tillbaka till att läsa en bok och att äntligen få igenom det, rätt till det sista kapitlet.

Steg

Hur man slutar läsa en bok. Läs vissa sidor flera gånger om du inte förstår dem.
Hur man slutar läsa en bok. Läs vissa sidor flera gånger om du inte förstår dem.
 1. 1
  Använd ett bokmärke för att förhindra att förlora din plats. Göra dogears, glider locket ärmen på plats, eller att hålla boken upp och ner öppen till den sidan, är alla vissa sätt att förlora din plats och därmed gör hela djupdykning tillbaka in i boken verkar alltför hårt. Genom att använda ett bokmärke, kommer du inte bara vara säker på din plats i boken, men det kommer också att fungera som en psyching mekanism, visar du att du redan har kommit så långt i att läsa det, så varför inte fortsätta.
 2. 2
  Läs vissa sidor flera gånger om du inte förstår dem. Det är inget fel i att göra detta, det visar engagemang, inte slöhet. Sannerligen, lärde Benjamin Franklin själv god förståelse och skriftlig struktur genom att omorganisera de skrifter han läste i Spectator när han inte förstod dem, förvanska noterna och gör sig själv ser på förvanskar av originaldokument skrivande veckor senare för att återskapa uppsatsen.
  • Distraktioner såsom alltför många tankar virvlande omkring, buller runt omkring dig, människor ställer krav på dig, och sjukdomskänsla kan alla göra för hårda förståelse när man läser. Hitta lugna tider utan sådana distraktioner och du tar in informationen bättre.
 3. 3
  Undvik att läsa viktiga material sent på natten. Men vaken kanske du tror att du känner, är din hjärna mer aktiv första sak på morgonen eller senare på morgonen. Tidigt på kvällen och natten skulle vara en mer passande tid för allmän läsning. Om du måste läsa mer teknisk information för studier eller arbete, försök att lämna de hårdare elementen för morgonen läsning när du är mest utvilad, och de ljusare aspekterna eller ses för kvällar. Det kan väl vara värt att få upp tidigare för!
  • Försök att en inställd tid varje dag att återvända till boken. Om detta inte är möjligt, tidsplanen gånger per vecka. Läs åtminstone ett kapitel i taget, bryta ner det i lättsmält bitar och efterbehandling vid logiska ändpunkter.
 4. 4
  Hitta en lugnande plats att läsa. Kontrollera att du inte har alltför många distraktioner som ljudet av TV, radio, eller andra familjemedlemmar i sin dagliga verksamhet. Om du har en särskild favorit hörn eller stol, göra detta till din "läshörna."
 5. 5
  Ta när du går längs. Om du har en dålig eller vill stanna på rätt spår med det material du täcker, ta enkla anteckningar i en anteckningsbok efter varje kapitel eller efter varje ämne behandlas. Hänvisa tillbaka till detta ofta.
  • Om det är din egen bok och du inte har något emot att skriva in det, kommentera i blyerts i marginalerna, med viktiga ord eller symboler som hjälper dig att återupptäcka informationen snabbt när det behövs. En väl kommenterad bok är en skatt för sin ägare.
 6. 6
  Engagera med boken. Föreställ dig själv i de beskrivna situationerna, sätta dig i karaktärernas skor. Om det är en vetenskaplig eller teknisk bok, vad kan man göra för att bevisa för sig själv att informationen är korrekt? Vad kan du göra? Använd din kreativitet för att hålla ditt intresse för din läsning. För andra icke-fiktion, tänk på hur de saker du lär informera ditt dagliga liv. Ens föreställa dig själv att försöka hjälpa tecknet om du vill!
 7. 7
  Förlåt dig själv för att försumma boken. Gungade undan en oavslutad bok som "alltför mycket besvär" eller "inte värt ansträngningen" eftersom du känner en känsla av skuld över att inte läsa den, eller en avsky att börja igen, är ett vanligt problem. Men genom att förlåta dig själv för att inte delta för att läsa den och låta dig läsa redan läst delar av boken utan att behöva oroa för mycket om att de är retracing gamla marken, kan du komma över några känslor att det är alltför mycket besvär och du kan upptäcka nya insikter genom att plöja tillbaka in i boken. Det finns inget riktigt så skönt som att inse att du är glad att du framhärdade med den ofärdiga boken och upptäckte några nya insikter i din värld och liv!

Tips

 • Vara långlivade. Att lära sig att läsa och komma till slutet av en bok kommer inte naturligt - det kan dock odlas genom praktik.
 • Det bästa sättet att se till att du börjar och avslutar boken är att fråga dig själv tre frågor. Varför har jag köpa den här boken i första hand? Är det så att jag är lat och inte hitta tid att läsa? Varför fick jag spendera pengar på en bok som jag inte kommer att sluta? Fråga dig själv att besvara dessa frågor ofta får en motiverad.
 • Inse att läsa en bok för nöjes skull är annorlunda från att läsa en bok för information. Även om båda typerna av läsning kan vara roligt, de är inte samma typ av läsning. Bli inte avskräckt om du är bra på en typ av läsning, men inte den andra. Öva kommer att förbättra båda typerna av läsning.

Saker du behöver

 • Bokmärke
 • Tyst läszon
 • Bra läslampa
 • Anteckningar och penna eller anordning för anteckningar (tillval)