Wko

Hur man skriver seriöst gotisk poesi

Bor du i en värld av mörker? Alltid finna dig själv stående mitt i ett trångt rum skriker, men ingen hör dig? Verkar din smärta oändliga? Gotisk poesi kommer att fungera för dig...

Steg

Hur man skriver seriöst gotisk poesi. Börja med ett ämne.
Hur man skriver seriöst gotisk poesi. Börja med ett ämne.
 1. 1
  Börja med ett ämne. Denna expansiva genre omfattar ett stort spektrum av ämnen. En gotisk dikt kan vara vad som helst. Det är bara en mörk twist. Stereotypt, är gotisk poesi om smärta, död och tragisk kärlek. Detta är inte alltid sant. Så låt dig inte luras av stereotyper.
 2. 2
  Tänk på en titel. Titeln är en av de viktigaste delarna av gotisk poesi. Det hjälper läsaren samla känslan av dikten innan de läser den, och för att förstå dikten när du läser den. En bra titel kommer att fånga personens ögon. Bara se till att du kan hålla sin uppmärksamhet efteråt. Det är en bra idé att hålla titeln kort, antingen ord eller stavelser.
 3. 3
  Med den hårda delen ur vägen, beskriva dikten. Allt går i det här steget, som du snart revidera det. Håll det förenligt med titeln. Tillsätt sedan några stödjande verser efter att du vet vad din disposition kan se ut. Ett kort exempel: "min vridna själ kan inte längre flyga / mörker sliter på mina bländande ögon"
 4. 4
  Aktivering är inte en stor del av gotisk poesi. Vissa dikter kommer faktiskt över starkare när orden inte aktiveras utom Guds namn, personer och platser.
 5. 5
  Skiljetecken är viktig. En annan stereotyp är att skiljetecken är frånvarande från gotisk poesi. Men det är inte sant. Varje dikt, oavsett genre, skulle göra bra med skiljetecken.
 6. 6
  De flesta människor gillar rim. Om du vill rimma så bra! Försök inte att göra din dikt rim though. Den rimmade bör alltid komma av sig själv. Försöker att rimma är att tvinga det att rimma, och dikten kommer inte att flyta och det ska vara... väl inte en bra dikt. Om du vill att det ska rimma men tvinga rim, så gör det, men revidera revidera revidera!
 7. 7
  Modern gotisk poesi tenderar att vara fri vers. Gör vad du vill med designen av dikten. Men se till att det är bekvämt för dig och du kan arbeta med det. Kom ihåg: fri vers har liten eller ingen rim!
 8. 8
  Form & längd. Det spelar ingen roll hur länge en dikt är, men det spelar ingen roll hur du formar det. En mest föredragna stil är kolumn. Du kan också göra det på vänster eller höger sida av din sida.

Tips

 • Den ordbok och synonymordbok är dina bästa vänner.
 • Blod och svart är inte starka ord på grund av deras överanvändning i dagens samhälle, om du vill ha något starkare, och sedan hänvisa till synonymordbok. Lägga mörkt, störd, läskunniga, och vridna synonymer som dessa för svart: ebon, ebenholts, onyx, sobel, mörk, eller kolmörkt. För blod du kan använda ord som vitae och gore, för rött crimson, russet, karmin, blodsprängt, körsbär, rodnad, tegelsten, kardinal, och rosenrött.
 • Siffror är starkare om utskrivet.
 • Om du väljer att lägga till något från ett främmande språk, särskilt latin, se till att du vet vad det innebär och att du kommer ihåg det.
 • Använd intrikata och mörka ord som: morbid, melankoli, fantasiartade, makabert, plåga, evig, orkeslös, meningslöst, avsiktlig, och fallfärdiga. Försök bläddra igenom en ordlista och tittar på slumpmässiga ord, kommer du troligen hitta några du like.If du inte vet några av orden ovan, leta upp dem. De används mycket som beskrivningar av samhället i gotisk litteratur
 • Massacre - blodbad, blodsutgjutelse, blodtappning, slakt, blodbad, pogrom (alltid en Jerker), eller slakt.
 • Försök att inte låta dina föräldrar att hitta någon av dina dikter.
 • Liknar detta är blodiga sinnade: mordiska, blodtörstiga, blodigt, mordiskt, mordisk, blodiga, BLOD-och slaughterous.
 • Aldrig kasta ut några av dina dikter. De är din minnessak. Din själ. Din framtid.
 • Gotisk poesi är inte alltid mörk, oavsett vad de säger!
 • Referens Persephone (som kidnappades av Hades och tvingas leva på vintern varje år i underjorden), Orfeus (en poet som försökte rädda sin fru från Hades), Eurydice (hustru till Orpheus), Tantalus (dömd att för evigt sitta i pool av vatten med druvor hänger overhead men inte kunna röra dem), den Cimmerii (människor som levde i evigt mörker), eller andra antika grekiska / romerska tragiska berättelser är bra för Epic Poetry.
 • Andra synonymer, om du skriver något om döden, kan du använda:

Varningar

 • Även om de föraktar det "mörker" av din poesi, skydda den! Föräldrar är ökända för att kasta bort "skräp". Chansen finns, det är vad de tycker om din poesi. Förslag: I skolan, bära den med dig i din bok väska. Alla andra tider, hålla det någonstans diskret.
  • Om det är tunt nog, kan det passa i en ficka eller undangömt i din socka under byxorna eller någonstans folk inte kommer vanligtvis ser.
 • Ta inte kritik personligt om det går emot din tro.
 • Ge inte efter för stereotyper!
 • Om du planerar att ha din dikt på något sätt ses av allmänheten, alltid se till att det är lämpligt för tillfället!
 • Du kan komma över som en "emo" och inte gothic.
 • Och aldrig låta de människor du hatar mest vet hur du känner att de bara kommer att använda det som en ursäkt för att vara elak
 • Försök gömma dem på platser som under madrassen eller andra platser som ingen skulle någonsin tro att titta. Som i en telefonbok i ditt rum.
 • Om dina föräldrar inte är bekväm med den gotiska subkultur eller någon av dess motsvarigheter, gör det ont. Blinkar inte det i deras närvaro. Det är inte fegt, det är självbevarelsedrift.
 • Om du inte vill, visa inte din poesi till någon i skolan. Du kan hamna i trubbel och / avslås eller.