Wko

Hur man skriver samtidigt under stress

Inte alla har möjlighet att skriva i en relativt miljö. Ibland vår vardag kan kasta hinder i vår väg och gör det mycket svårt att fokusera på att göra någonting. Och för en kreativ person, kan stress leda till den kreativa processen i sig att komma till en återvändsgränd.

Om du är en, kan du relatera förmodligen till de känslor som stress kan ingjuta i dig. Ibland kan du hamna känsla utmattad och dräneras när det gäller att försöka att skriva, vilket i sin tur kan lämna dig samtidigt försöker uppnå ditt skrivande mål och deadlines. Om du letar efter några tips och alternativ till att skriva medan stressade, beakta följande förslag.

Steg

Hur man skriver samtidigt under stress. Gör det bästa av din situation genom att ställa ut alla distraktioner omkring dig som bara kommer att irritera dig.
Hur man skriver samtidigt under stress. Gör det bästa av din situation genom att ställa ut alla distraktioner omkring dig som bara kommer att irritera dig.
 1. 1
  Gör det bästa av din situation genom att ställa ut alla distraktioner omkring dig som bara kommer att irritera dig. Om du arbetar bättre med total, gå någonstans där du kan hitta den ro som du behöver. Om du är utsatt för buller, kommer du att kunna få det bekvämt för dig och i tänkesätt av att förverkliga den skrift som du behöver få gjort. Även sätta en eller MP3-spelare på låg när du lyssnar via hörlurar kan blockera de flesta omgivande distractions.Also spela några lugnande havet ljud.
 2. 2
  Prova djupandning tekniker eller meditation. Ta upp en veckovis yoga klass, ta en promenad, eller ens försöka skapa en zen trädgård. Dessa tekniker kommer att hjälpa dig att bli mer avslappnad och kommer därför att hjälpa dig i processen att skriva i en lugn miljö, genom att bli av yttre brus eller andra störningar.
  • På samma tema kan du välja en kampsport att träna, utan också hjälper dig att lära dig att fokusera på att koncentrera sig på ett mer disciplinerat sätt på vad du gör.
 3. 3
  Överväg att använda. Feng Shui är den kinesiska konsten som försöker göra ett rum eller hus mer avkopplande, genom att arrangera hur möbler och andra föremål placeras i rummet. Använda Feng Shui kan hjälpa dig att göra ditt rum en mer trevlig och lugn plats att skriva. Du kommer att känna sig mer tillfreds om att koppla av i ett organiserat rum och det är möjligt att det kommer att väcka inspiration du söker.
  • Tänk dekorera och personifiera ditt skrivande område för att göra det mer behagligt och avslappnande. Lägg ljus, rökelse, och unik inredning för att få till stånd en avkopplande och fridfull atmosfär som hjälper dig att glömma dina bekymmer och fokusera på att skriva, även om du är under stress.
 4. 4
  Gå bort. När stressen har fått dig så upprörd att du bara inte kan fokusera, det är ett klokt val att gå bort från ditt arbete för en stund och ta en paus. Ha en trevlig kopp hett te eller få lite frisk luft. Tycker inte om att skriva att du måste få gjort eller någon annan uppgift som hänger över huvudet. Fokusera på att lindra själv av den stress som du känner. När du kan låta en del av det går, du kommer att kunna komma tillbaka till verksamheten och skriva mer stabilt.
 5. 5
  Gör en lista på de viktigaste frågorna du vill täcka på din uppsats eller vad du skriver. Det kommer verkligen att hjälpa dig att fokusera och komma ihåg de viktigaste idéerna som du ska skriva om. Detta kan också hindra dig från att glömma idéer du hade tidigare under dagen.
 6. 6
  Bli inspirerad av vad du redan har skapat. Ett bra sätt att närma sig idén om är att se tillbaka till ditt tidigare arbete och vidta åtgärder för att främja den. Om du har arbetat på en roman eller en serie korta berättelser i det förflutna, kan du gå tillbaka och fortsätta på dessa kreativa bitar som ett sätt att hantera din stress. På så sätt behöver du inte tänka på en helt ny idé och istället kan koncentrera dig på. Gör det till ett mål och ge dig själv deadlines. Du kommer att upptäcka att din hjärna står större chans att fokusera på att slutföra istället för att skapa, vilket gör att du kan skriva när under stress.
 7. 7
  Undvik att ta på svåra skrivuppgifter. En författare bör inte skygga från att använda små knep för att sporra dig till att skriva. När du skriver under stress, kan man ibland bli hjälpt av vissa smärre mentala boosters såsom, en mini fontän, eller som har för låg volym.
 8. 8
  Ease tillbaka till att skriva efter en tids frånvaro. Om du hittar dig själv att skriva igen efter en lång frånvaro, låt dig själv utrymme att kunna underlätta tillbaka in i ditt arbete och inte vara hård mot dig själv. Du måste komma tillbaka in i flödet och det kan ta tid och hitta din känsla av kreativitet är inte något att vara rusade. Inte uppnår en svår skrivuppgift kan resultera i känslan ner och ännu mer stressade, vilket kommer att stoppa dina framsteg, så behålla lugnet och ta det långsamt.
 9. 9
  Använd färg till din fördel. Även färgen på dina väggar kan ändra hur du känner i ditt rum, så får måla! FÄRGER kan öka eller hämma humöret totalt. Här är några förslag:
  • Om du vill känna sig lycklig, överväga att gå till en blekgul färg. Den strålande gyllene sken av gult lyfter ditt humör direkt - det är som att fylla ditt rum med solsken!
  • Om du letar efter för att känna sig kreativ, gå till ett plommon eller vinröd färg. Detta är perfekt för konstnärer och författare och komplexa färger kan inspirera till nya idéer.
  • Att vilja känna? Gå till grönt. Det kommer att påminna dig om de ljusa fräscha utomhus och kan få dig i en aktiv och energisk stämning.
  • Om du bård till en lugnare känsla, prova blå. Det är den bästa färgen för att studera. De coola undertoner hjälper dig att fokusera och koncentrera sig.
  • Om du är i ett mörkt och själlös rum, överväga att lägga en ljus målning eller affisch av en utomhus scen med massor av färg, solsken, och naturscener. Det kan vara din "fönster" till en mer inspirerande utsikt.
 10. 10
  Om din stress orsakar dig att känna arg, istället för att känna slitna eller hjälplös, använd denna ilska att få "eldas upp" om ett ämne som du brinner för. Skriva kan vara terapeutiskt och om du använder din stress till din fördel, kommer du att se den försvinna på dina papper / datorskärm. Du kanske blir förvånad över hur bra du kan skriva när du trodde att du var för stressad för att göra det. Det tar distrahera dig från orsaken till din stress och lära sig att vända den negativa energin till något mer. Det kräver övning, men det kan göras.
 11. 11
  Undvik att dricka söta och / eller kolsyrade drycker som får dig hyped upp och göra dig. De kommer inte att hjälpa dig att koncentrera dig på vad du gör och kommer förmodligen att göra dig mer medveten om distraktioner.
 12. 12
  Ät med mindfulness. Mat påverkar din förmåga att fokusera bättre på dina skrivuppgifter. Ät livsmedel såsom blåbär, yoghurt och havregryn. eller te i små doser kan hjälpa också, trots att dessa drycker innehåller koffein och kan göra dig hyped om du dricker för mycket. Välj växtbaserade och icke-koffeinhaltiga sorter om du planerar att dricka dem genom dagen eller natten.
 13. 13
  Försök att lämna huset. Kanske flytta till en annan plats som ett bibliotek eller kafé som omfattar lång-sittande kunder. Du kan gå till en extern plats för att hålla dig borta från hushållens störningar och även för att ingjuta dig med inspiration av att vara runt andra som utför alla typer av dagliga aktiviteter.
  • Biblioteket är kanske det bästa stället att gå och skriva under långa tidsperioder. Det finns också inspiration att finna i många andra människor gör samma sak som dig! Använd biblioteket för att få användbar information och referenser direkt, något du inte kan göra hemifrån lika lätt.
  • Överväga att inrätta om vädret är bra. Någonstans gillar på en park, allmän trädgård, sjö, etc. kan vara mycket inspirerande, speciellt om du kan hitta den tystnaden du behöver i din valda plats.

Tips

 • Ibland tar en tupplur eller mediterar kan hjälpa till att lindra vissa pre-skrivande stress.
 • Läsa innan du skriver kan stoppa stress och ge dig inspiration till vad du kan skriva om!

Varningar

 • Undvik att äta eller dricka saker som får dig att bli hyped upp (såsom en energidryck eller kaffe.). Detta kommer bara att göra att skriva svårare och utmattning krasch är oundviklig.
 • Undvik att besöka områden som innehåller våld eller konflikt. Håll dig borta från människor som kan störa freden på något sätt.
 • Undvik att dricka alkohol och / eller göra droger. Dessa kommer inte att hjälpa att bidra till lugnande stress, men kommer att påverka din hälsa negativt.

Saker du behöver

 • En lugn plats
 • Grundläggande kunskaper om ämnet som vi skriver
 • Kvalitet skrivmaterial, antingen traditionell penna och papper, eller datorn
 • En god vila innan du skriver
 • Regelbundna goda måltider
 • En förteckning över de viktigaste ämnen du vill täcka, en mindmap kanske.