Wko

Hur man skriver kreativt

För de flesta människor, är kreativt skrivande inte lätt. I själva verket kan du hitta dig själv slita ditt hår. Försöka producera kreativt skrivande gör du förlorar sömn, tappa hår, och förlora tålamodet.

Kreativt skrivande kan vara utmanande men givande.


Vissa använder det som en flykt, andra bara vill ha något att kalla sin egen, det finns även de som bara gör det för att få kycklingar. Kreativt skrivande är något som du kan vara stolt över, du kommer att känna underbart när du äntligen få din berättelse för att träna.

Den genomsnittliga personen är mycket mer kreativa än han eller hon tycker. Du kommer bli förvånad av vad du kommit fram till om man bara tar sig tid att prova. Oavsett om du vill skriva en novell, en roman, eller krafsa ner några poesi, kan dessa steg och applikationer hjälper förhoppningsvis dig på vägen.

Steg

Hur man skriver kreativt. Slappna av före skrift.
Hur man skriver kreativt. Slappna av före skrift.
 1. 1
  Slappna av före skrift. Du kan inte skriva något om du är frustrerad. Om du skriver, se till att du sitter rakt upp med fötterna på golvet om du planerar att skriva på ett tag. Du vill alltid god hållning när du skriver för att inte skada ryggen, axlar eller handleder. Om du skriver för hand, se till att du sitter rakt upp, inte slappa i din stol. Om du sitter på en soffa eller liggande i en säng när du skriver eller skriver, se till att dina axlar är upp så att du inte skadar dig. Det kanske låter lite dumt att du kan skada dig själv genom att skriva en kreativ bit, men det är möjligt.
 2. 2
  Sitt ner vid datorn och skriver något, vad som helst. Även om du inte ännu har all din tomt fungerat, kan du arbeta på inställningen, karakterisering, dialog och ordval.
 3. 3
  Har en passion för vad du skriver. Du har förmodligen bli van vid att skriva långa uppsatser om tråkiga böcker eller berättelser om tilldelade ämnen. Nåväl, eftersom detta är din berättelse, skriva om vad du vill. Du kan pussla ihop minnen, fakta och fiktion för att göra en bra historia.
 4. 4
  Förmedla känslor i ditt skrivande. Det lägger så mycket att någon berättelse, vilket gör historien relevant för läsaren och den verkliga världen.
 5. 5
  Visa ditt arbete till andra. Det är en fruktansvärd sak att ha din stora roman som du spenderat tre månader att skriva kringspridda i en mapp på din dator. Ha någon kritik ditt arbete så att du kan se vad du gjorde bra och vad man kan förbättra.
 6. 6
  Redigera grundligt flera gånger. Se till att kontrollera både stavning och grammatiska fel. Om din pjäs är längre, kör igenom tomten linjen i ditt huvud. Är det vettigt? Är det relativt lätt att följa? Skulle du vara intresserad av att läsa detta arbete om du var en läsare?
 7. 7
  Kom upp med ett ämne och tomt innan handen. På så sätt blir det mycket lättare att skriva.
 8. 8
  Tror inte på något oroande som är på ditt sinne. Koncentrera dig på ditt skrivande, och fokusera helt. Låt ingenting störa dig.

Tips

 • Håll ett mellanmål i närheten. Om du är hungrig, skulle du tänka mer på din tom mage än ämnet för ditt skrivande pjäs.
 • Gå med i en skriftlig grupp på din skola eller på ett bibliotek. Detta kommer att ge många insikter i andra skriftliga stilar.
 • Om du känner dig som om du får skrivkramp, bara typ! Något kan komma till dig.
 • Håll en penna och papper med dig för anteckningar och klottra.
 • Om du blir frustrerad, att försöka dra nytta av den känslan, låt frustration sippra in skrivandet.
 • Avsätt en viss tid varje dag att skriva och behandla det som ett åtagande.
 • Med längre stycken, försöka bryta upp den i sektioner och börja ett nytt dokument för varje. Detta kommer att hjälpa till med organisationen.
 • Fortsätta och inte ge upp.
 • Såvida du gör en översyn av en tv-show, stänga av den. Ingenting distraherar som den förföriska tjusningen av tv.

Varningar

 • Var fokuserad! När du skriver på ett tag, kan du börja tänka på andra saker och skriva mindre och mindre.
 • Alltid tänka på att du inte skriver det för andra, men för dig att göra dig ännu mer självsäker.
 • Ignorera "ja" människor, de som kommer att säga att ditt skrivande är fantastiskt även om det inte är. Visst känns det ego boost bra, men det kommer inte att göra ditt skrivande bättre. Istället söker sig att trubbigt vän alla hatar. Det kan göra ont i början, men om det bidrar till att förbättra ditt skrivande, är det väl värt det.