Wko

Hur man skriver insändare

Skriva insändare är ett bra sätt att engagera sig i ett ämne du brinner för och att påverka den allmänna opinionen. Trots att de har ditt brev valts är aldrig lätt, kan du förbättra avsevärt dina chanser att fånga en redaktör öga genom att följa några enkla riktlinjer. Om du vill veta hur man skriver ett brev till redaktören, följ bara dessa steg.

Steg

Hur man skriver insändare. Besluta om ämnet och papper.
Hur man skriver insändare. Besluta om ämnet och papper.

Förbered dig på att skriva din insändare

 1. 1
  Besluta om ämnet och papper. Din insändare kommer att vara en reaktion på något du läst i tidningen, så läste en mängd olika tidningar för att hitta ett ämne du brinner, kunniga och entusiastiska över. Om du är fast besluten att skriva en insändare men inte har ett ämne i åtanke ännu, bara bläddra i en mängd olika tidningar och cirkel samtliga av de ämnen som verkar intressant för dig.
  • Hitta ett ämne som du kan skriva om utan att göra alltför mycket forskning. Det bör vara något som du redan är bekväm med.
  • Hitta rätt papper. Du kanske vill välja papperet som de flesta av dina vänner och familj läste så de blir mer benägna att se ditt brev. Eller du kan ta en annan strategi - att hitta en mindre lokal papper så att du har en bättre chans att få ditt brev valt.
  • Kom ihåg att hålla det relevant. Du borde skriva om en fråga eller artikel som du läst om i en nyligen papper. Inte ta för lång tid att skriva ett svar eller frågan inte längre relevant.
 2. 2
  Bestäm vad du vill säga om ämnet. Det finns en mängd olika insändare som du kan skriva, beroende på vad du vill säga. De vanligaste typerna av bokstäver motbevisa antingen en fråga eller göra ett förtydligande av en fråga, men det finns andra typer av positioner som du kan ta på temat. Här är några fler:
  • Beröm en artikel. Du kan skriva ett brev berömma hur en viss fråga lades fram och visar varför det var viktigt.
  • Överklagande till din auktoritet eller sakkunskap. Använd din position och erfarenhet för att ta problemet med en artikel.
  • Den informativa brev. Använd artikeln som en anledning att ge mer information till läsarna, som att skicka dem till en webbplats eller lokalt kontor för att engagera sig med en fråga.
  • Ange posten raka. Om du tror att informationen i en artikel är felaktig, tillhandahålla faktabaserad information för att motsätta sig den. Lägg viss information om ditt eget att ytterligare din poäng.
 3. 3
  Läs andra insändare från papperet som du har valt. Innan du börjar skriva din egen bokstav, bör du läsa igenom andra insändare på det papper du har valt att få inspiration. Varje papper brev varierar något i formen, stil, ton, och även i längd, så du bör läsa dessa bokstäver för att få en bättre uppfattning om hur man formulerar ditt brev och att se vad som tilltalar de redaktörer som papper.
  • Håll bokstäverna i närheten när du börjar skriva ditt brev så att du kan använda dem som referens. Deras innehåll bör inte påverka din, men deras ton och stil bör.
 4. 4
  Kontrollera ut riktlinjerna för det papper du har valt. De flesta tidningar kommer att ha några riktlinjer för vilka typer av brev som de letar efter, och hur du ska formatera ditt bidrag, så se till att läsa dem innan du skickar ut ditt arbete.
  • Du kommer att få hård konkurrens och du inte vill att ditt brev att bli diskvalificerad bara för att du har glömt att skriva din e-postadress eller lämnade inte in den i rätt format.
 5. 5
  Undvik vanliga insändare fallgropar. Om du undviker några vanliga fallgropar, kommer du att ha mycket större chans att få ditt brev accepteras av pappret. Här är några saker att tänka på innan du ens börjar skriva ditt brev:
  • Minimera ordrikedom. De flesta breven är 150-300 ord lång, så kom ihåg att vara så kortfattad som möjligt.
  • Var fokuserad. Adress bara en fråga eller artikel per brev.
  • Var respektfull. Även om du inte håller med ett problem, hålla en respektfull ton istället för att vara arg eller anklagande.
  • Vara professionell. Håll din ton formella och undvika slang eller alltför avslappnad frasering.
  • Var original. Om du säger exakt vad alla andra säger, då ditt brev inte kommer att få valt. Hitta ett sätt att sätta en ny prägel på en gammal fråga.

Skriv din insändare

 1. 1
  Skriv den rätta rubriken. Se till att inkludera all information pappret frågar efter på toppen av ditt brev. Detta inkluderar inte bara din adress, men också din e-postadress, telefonnummer och annan kontaktinformation.
  • Om ditt brev väljs, kommer redaktörerna använder denna information för att komma i kontakt med dig.
 2. 2
  Skriv en enkel hälsning. Det finns ingen anledning att vara fint här. Skriv bara "Till redaktören" eller "Till redaktör för The Daily solen."
 3. 3
  Ange argumentet du svarar på. Du bör orientera läsarna så snabbt som möjligt genom att ange namn och datum för artikeln som du svarar på och argumentet att det gjorde. Du kan göra detta på bara en eller två meningar.
  • Ex: "Som en professor i litteratur, måste jag ta problemet med din ledare (" Varför Romaner inte längre Matter i klassrummet, "18 mars)."
 4. 4
  Ange din position. Efter att du har sagt det argument som du svarar på, bör du tydligt ange den position du tar i frågan och varför du känner ett visst sätt. Om din myndighet avser frågan på något sätt, och sedan ange ditt yrke också. Ta den här gången för att visa varför frågan är relevant och viktigt, men kom ihåg att vara kortfattad.
  • Var så tydlig och artikulera som möjligt. Ofta är bokstäver valts eftersom de bäst formulera vad dussintals andra läsare har sagt. Låtsas att du är en annan läsare tittar på vad du har skrivit och se till att du har en tydlig känsla för vad som anges.
  • Ex:. "Medan artikel att studenter inte längre finner nöje i läsningen, är allt jag har sett i mitt klassrum motbevisning Artikeln är inte bara felaktig, utan ger en mycket kortfattad förklaring av de många anledningar till varför elever kan ifrågasättas genom att läsa skönlitteratur i ett college inställning eleverna inte blir "uttråkad" med fiktion eftersom romanen är inte längre relevant,.. snarare är deras entusiasm avta på grund av professorer som förlorar intresset för sina egna ämnet "
 5. 5
  Ge bevis. Nu när du har angivet din ståndpunkt i en fråga, måste du backa upp det med några fakta. Om du vill att ditt brev att väljas, så måste du visa att du har lagt en tanke och forskning formulera ditt brev. Även om du inte har mycket utrymme, bara ge några viktiga fakta kan göra en stor skillnad. Här är några bra sätt att bevisa:
  • Använd de senaste händelserna i ditt tillstånd eller gemenskap som bevis.
  • Använd statistik, data eller enkätresultat.
  • Tipsa en personlig berättelse som berättar en större punkt.
  • Använd aktuella händelser i politiken för stöd.
 6. 6
  Säg vad som bör göras. När du har lagt fram bevis för din synpunkt, bör du avsluta brevet med att säga vad som kan göras för att åtgärda problemet. Kanske bara att öka medvetenheten om problemet i samhället är tillräckligt, men det kan finnas andra saker som folk kan göra för att ta itu med frågan och engagera.
  • Peka läsarna att åtgärder de kan vidta för att bli mer engagerade i frågan i sina lokala samhällen.
  • Rikta läsarna till en webbplats eller organisation som kan främja sina mål.
  • Ge läsarna ett sätt att hitta mer information om ämnet.
  • Instruera läsarna direkt. Berätta för dem att göra något - oavsett om det är att ringa sin lokala kongressledamot, rösta, återvinna, eller volontär i sina samhällen.
 7. 7
  Ha en enkel stängning. Ha en mening som sammanfattar din åsikt i frågan så att dina läsare har en tydlig påminnelse om ditt huvudbudskap. Sedan, signera med ditt namn och din stad och hemviststat. Om du använder din behörighet att stödja ett problem eller om din titel och position är relevant för din artikel, kan du ange detta mellan ditt namn och bostad.
  • Om du är en professor, kan du uppge din position och namnet på din skola.
  • Om du är en läkare svara på en läkarundersökning eller vård-artikeln, kan du uppge din position och namnet på ditt sjukhus.
  • Här är ett exempel på en avslutas:
   • Barbara Smith
    Professor i litteratur
    Estetiska Department
    Sparrow University
    Springfield, NY

Fullända din insändare

 1. 1
  Korrekturläsa ditt arbete. När du är nöjd med formuleringen i brevet, bör du korrekturläsa dina papper för att kontrollera grammatik och stavfel. Kom ihåg att du tävlar mot tusentals andra bokstäver, och om du har en herrelös kommatecken eller en grammatisk hicka, kommer du inte se så professionellt som dina konkurrenter.
  • Läs ditt brev högt för att se till att flödet av skiljetecken är naturligt.
  • Trimma ner dina papper för att undvika ordrikedom. Kom ihåg att de flesta insändare är mellan 150-300 ord lång.
 2. 2
  Skicka in ditt brev. När du är klar med ditt brev, måste du skicka den till det papper du har valt. Tidningens riktlinjer bör säga vilken form av underkastelse är bäst - ett fysiskt brev eller fax, eller ett brev via e-post eller en online underkastelse system.
  • De flesta tidningarna föredrar en elektronisk kopia, men en mer traditionell papper kanske föredrar en fysisk kopia.
 3. 3
  Var inte besviken om ditt brev inte blir valda. Oavsett hur perfekt ditt brev kan ha varit, det finns alltid en chans att andra bokstäver kommer att fånga redaktörens ögon och att din kommer att vidarebefordras. Det är okej - nu när du vet hur man skriver ett brev till redaktören och har skickat en utanför, blir du ett proffs på att skriva framtida brev. Var stolt över dig själv för att ange din åsikt och prova något nytt.
  • Om du verkligen känner starkt för ämnet i ditt brev, prova att skicka ett liknande brev behandlar ett liknande ämne på ett annat papper.
  • När du vänta en månad eller två och vet att ditt brev inte har valts, kan du skicka ett brev till samma papper. Detta kommer att visa engagemang och uthållighet.

Tips

 • För en storstad populärt papper, måste din skrivelse ha en felfri, klar, frisk vinkel eftersom konkurrensen är hög. Det måste vara en fint utformad arbete.
 • Ersätt ord med mer färgstarka ord.
 • Kontrollera tidningens riktlinjer för inlagor. De flesta tidningar har regler för längd, inklusive namn och kontaktuppgifter för verifikation, ett andra riktlinjer - kommer ett antal uppsatser tillåter inte politiskt stöd och begränsa hur ofta individer kan lämna.
 • Spara en kopia av dina brev som de flesta inte kommer att publiceras.
 • Ersätt långa ord med kortare.
 • Har aldrig ringa och säga "Vad sägs om mitt brev!" om du inte är.
 • Studera bokstäverna i din valda publikation för tips om deras specifika stil såsom längd, formalitet och politisk böjd.
 • Ta bort onödiga ord.