Wko

Hur man skriver ett tecken referens

Vissa människor kan ha erfarenhet med idén om hur man skriver ett tecken referens för en annan person, men för andra som är ovana vid denna uppgift och få ombedd att göra det för första gången, kan de har frågor. Oavsett om det är ett jobb, ett akademiskt program eller ens en domstol-relaterade brev, ska den person som skriver tecknet referens förstå vissa grundläggande saker om detta dokument i syfte att ta itu med de nödvändiga frågorna. Första gången författarna av en karaktär referens kan dra nytta av några av de vanligaste och mest grundläggande tips från dem som har skrivit den här typen av brev innan.

Steg

Hur man skriver ett tecken referens. Använd ett bra format för att skriva brevet teckenreferens.
Hur man skriver ett tecken referens. Använd ett bra format för att skriva brevet teckenreferens.

Skriva en karaktär referens

 1. 1
  Inkludera grunderna. En av de första delarna att förstå hur man skriver ett tecken referens är att räkna ut vad det innebär. Några viktiga informativa punkter måste vara delaktiga i din karaktär referens och skrivit in texten. Att veta hur man gör detta är avgörande för att skriva ett brev karaktär referens som ska väl emot vid slutpunkten.
  • Inkludera relationen till personen i fråga. Läsare av en karaktär referensbrev vill ofta veta specifikt hur författaren känner till fysisk person för vilken han vouching. Några detaljer om tidigare förhållandet mellan dessa två personer är inte ovanliga i en bra referens brev, och författaren kan tillbringa flera meningar om detta.
 2. 2
  Använd ett bra format för att skriva brevet teckenreferens. När det gäller dessa typer av dokument, vissa former är bättre än andra. För de mest framgångsrika resultat, försök att hålla din skrivelse riktad mot den typ av format som läsarna oftast föredrar.
  • Använd dig av en tredelad format för brevet. Första stycket kan vara en formell introduktion, där läsaren lär sig om författaren. Den andra delen kan vara kroppen, där det grundläggande budskapet får överföras. En slutsats binder brevet tillsammans och tar den till en nära korrekt.
 3. 3
  Håll teckenreferens brev positivt. En karaktär referens brev är inte en plats för noggrant sammanställa de goda och dåliga delar av en människas personlighet, bakgrund eller livsstil. Dessa handlingar bör vara skev mot positiva så mycket som möjligt för att bli framgångsrik. Experter på dessa dokument inte rekommendera ljuga för en läsare, men inklusive eventuella negativa detaljer är vanligtvis inte konstruktivt.
 4. 4
  Håll teckenreferens brevet kort. Läsarna behöver inte sida efter sida med information om en karaktär referens. De behöver grunderna. Ha detta i åtanke när du panorerar ett utkast för din karaktär referens.
 5. 5
  Adressera allmänna sammanhanget. Om tecknet referens är för ett visst jobb, gör det inte ont att orientera tonen i brevet mot område eller bransch, eller innefattar några referenser till jobbet i brevet. Likaså, om brevet är för rättssalen ändamål, är något underförstått mot bokstaven användning OK, kan dock för mycket direkt hänvisning vara olämpligt.
 6. 6
  Gör en slutlig redigering. De noggranna senaste redigeringen är en tid för att fånga eventuella stavning, skiljetecken och grammatik misstag. Ny ordbehandling teknik gör saken lättare för dem som inte är pedanter.