Wko

Hur man skriver ett tal om du är tredje talaren

Tredje talaren tal är lättast att skriva, men oftast den svåraste att dra bort framgångsrikt. De kräver en hel del improviserad snacket som endast kan göras under själva debatten, men innan händelsen, behöver du en ram.

Steg

Hur man skriver ett tal om du är tredje talaren. Förklara att innan du sammanfatta ditt lags mål för natten, har din opposition några stora brister i deras argumentation du vill påpeka.
Hur man skriver ett tal om du är tredje talaren. Förklara att innan du sammanfatta ditt lags mål för natten, har din opposition några stora brister i deras argumentation du vill påpeka.
 1. 1
  Greet publiken. "God kväll, ordförande, mina damer och herrar" kommer att räcka. Detta omfattar alla och i en debatt, du bör i allmänhet inte säga mer än detta i termer av en hälsning.
 2. 2
  Förklara att innan du sammanfatta ditt lags mål för natten, har din opposition några stora brister i deras argumentation du vill påpeka. Detta bör vara ditt andra meningen.
 3. 3
  Vägskylt dina genmälen extremt kort. "Den jakande lag har tre primära frågor med motståndarlagets mål". Vissa människor gillar att göra det, andra inte. Det kan hjälpa till med din strukturering märke, dock.
 4. 4
  Preform dina genmälen genom att ange den relevanta medlem av motståndarlaget, vad de sa och vad du motverka det är. T.ex. "Den första talaren i den negativa gruppen uppgav att..." "Detta är fel, men eftersom..." Upprepa detta för alla andra genmälen.
 5. 5
  "Jag kommer nu att sammanfatta mitt team fall för natten". Alltid nämner detta eftersom det innebär slutet för din motbevisning perioden och i början av din slutsats.
 6. 6
  Starta från din första talaren första argument och arbeta dig fram till din andra talares sista argumentet, kort förklara vad de har hävdat, och varför det är korrekt. Var kortfattad, och så tydlig som möjligt.
 7. 7
  Hävda att alla de argument som du just har sammanfattat, det är obestridligt bevis på att din sida av debatten är den korrekta. Avsluta ditt tal genom att upprepa ämnet eller möjligen definition, ändras så att den stöder ditt lag, t.ex. om ämnet var, "Grönsaker är bättre än frukt," och du var den negativa laget, bör din sista meningen vara, "Grönsaker är inte bättre än frukt. "

Tips

 • Din genmälen ska pågå i cirka 50% av den tilldelade tidsfristen. Som sådan kommer du inte höra en klocka för att berätta för dig hur mycket tid har förflutit. Försök att förklara dina genmälen ordentligt, men inte upprepa dig om och om igen.
 • Struktur är det viktigaste adjudicators titta på.
 • Läs ditt lags tal innan du skriver ditt tal. Detta kommer att hjälpa dig att skriva din slutsats.
 • Oavsett hur nervös du är att hålla en stark ansikte på, så ingen kan se igenom dig.