Wko

Hur man skriver ett tackbrev till en kund

Företag inom alla områden och branscher kommer att vilja skapa kundens tackbrev för att låta sina trogna kunder vet att de är värdefulla och uppskattade. Om du är en företagsledare eller någon som försöker att farkosten en av dessa viktiga samtal, du vill uppmärksamma de bästa sätten att få ett budskap. Även om varje kund tackbrev är unikt annorlunda, är några grundläggande tips föreslås ofta av erfarna kommunikatörer och de som har studerat de bästa sätten att nå ut till en kundkrets. Här är några av de mest populära rekommendationer för hur man skriver ett tackbrev till en kund.

Steg

Hur man skriver ett tackbrev till en kund. Ange din bransch och tjänster i kundens tackbrev.
Hur man skriver ett tackbrev till en kund. Ange din bransch och tjänster i kundens tackbrev.

Skriva ett tackbrev

 1. 1
  Få namnen rätt. Ett överflöd av marknadsundersökningar har funnit att nästan alla kund-centrerad messaging är nästan helt verkningslösa om kundens namn är felstavat. Förutom att uppmärksamma kön, ålder och andra demografi, är det oerhört viktigt att se till att stavningen som en kund använder är vad som visas i spetsen för en kund tack brev.
  • Sök dina databaser med en fintandad kam. Vissa företag går djupare än andra för att identifiera den verkliga stavningen av en kunds namn. För nästan alla företag oberoende av storlek, är det troligt att denna extra tid kommer att löna sig.
 2. 2
  Ange din bransch och tjänster i kundens tackbrev. I många fall, i själva brevet, är det till hjälp att identifiera vad kunden beställt och hur den levererades. Detta hjälper till att orientera läsaren tillbaka i unik relation med ett företag.
 3. 3
  Gör kund uppföljning. En kund tack brev är ett lämpligt tillfälle att ställa några grundläggande uppföljande frågor för att se till att kunden känner att behoven serveras. Bra kund uppföljning ofta håller kunder kommer tillbaka och ökar den nedersta raden av ett företag. Du behöver inte vara alltför involverad med denna typ av uppföljning i ett tackkort, men att vara lyhörda för kundens behov är en viktig del att tjäna allmänheten.
 4. 4
  Inkludera ditt varumärke. Det är nästan alltid bra att presentera företagets namn, logotyp eller annan branding information i kundens tack dokumentet. Återigen betonar åter denna synlighet för verksamheten.
  • Använd en väl utformad brevpapper att marknadsföra ditt företag för alla typer av kommunikation, inklusive en kund tack brev.
 5. 5
  Nära med en bra fras. Ett annat sätt att utmärka sig med en kund tack brev är att välja den bästa kursen hälsningsfras. Till exempel, "uppriktigt," vilket är ibland alltför formell, kan ersättas med "ta hand" eller en liknande informell klingande sign-off. Övriga business-orienterade sign-offs är också populära för att göra dessa handlingar ljud personligt.
 6. 6
  Använd en signatur eller annan personalisering. Större företag kämpar ofta med tanken på hur man gör ett standardbrev verka personlig. Även en dator utarbetat signatur är ofta bättre än en maskinskriven namn, eftersom den gör brevet verkar ha skickats personligen.