Wko

Hur man skriver ett problem uttalande

I olika situationer, kan du bli ombedd att komma med den specifika typ av skriftlig objekt som är känd som ett problem uttalande. Oavsett om du stöter på det här som student, eller som någon inblandad i planeringen eller andra scenarier, ta lite tid att förstå vad det innebär att farkosten en av dessa specifika handlingar. Ett problem uttalande är i grunden en tydlig beskrivning av en fråga som står inför en grupp eller individ. I akademiska situationer, kan ett problem uttalande användas för att inrymma forskningsändamål, eller för allmän utbildning, till exempel att inrätta ett matematiskt problem eller annat pedagogiskt pussel. I planeringen, hjälper det i allmänhet att göra befintliga problemen mer konkret för att hjälpa till att utveckla potentiella lösningar.

Steg

Hur man skriver ett problem uttalande. Inrätta en avhandling uttalande.
Hur man skriver ett problem uttalande. Inrätta en avhandling uttalande.

Skriva ditt eget problem uttalande

 1. 1
  Inrätta en avhandling uttalande. Avhandlingen uttalande, eller öppna meddelandet, kommer att identifiera problemet, och är en viktig del av ett problem uttalande.
 2. 2
  Identifiera lösningar. En annan del av att skriva ett problem uttalande är att identifiera olika lösningar att författaren kan komma upp med. Placeringen av dessa lösningar beror på den totala formatet av problemet uttalande, men i allmänhet är dessa presenteras i samband med själva verket efter det problemet tydligt har identifierats.
 3. 3
  Applicera 5 w s. Inom problemet uttalande, är det bra att hålla fokus på att presentera en så bred samling av fakta som möjligt. Detta inkluderar den gemensamma meme av fem W: s, eller med andra ord, vem, vad, varför, när och hur. Adressering varje av dessa kan göra ett problem uttalande mer informativ och effektiv.
 4. 4
  Tänk inklusive en vision i problemformuleringen. Visionen för ett problem uttalande är helt enkelt beskrivas som "vad du vill" eller vad gruppen vill ha ut av situationen. Med andra ord är det det önskvärda resultatet.
 5. 5
  Avsluta problemformuleringen. Ta all denna information tillsammans i en effektiv slutsats som upprepar frågan och de viktigaste idéerna att författaren försöker åtgärda.
  • Tänk på ingående som en kortfattad upprepning av den allmänna frågan. Det är också ibland bra att göra en sista vädjan till läsaren eller lägga hela frågan i ett nytt eller annorlunda sätt. Till exempel kan några effektiva slutsatser lägga till en känsla av brådska för att understryka vad författaren har att säga i hela dokumentet, särskilt om författaren närmar sig frågan ur en vinkel på opinionsbildning.
 6. 6
  Gör en slutlig redigering. De slutliga redigeringen hjälper författaren att fånga alla typer av problem, från enkla stavfel till större problem med grammatik och stil.
  • Räkna ut om hela problemet uttalande är sammanhängande och flyter lätt. Se till att alla de viktigaste principerna tas upp och viktig information inte lämnas ut. Den slutliga redigeringen är ofta skillnaden mellan ett stort problem uttalande och en dåligt skriven eller något ineffektivt en.