Wko

Hur man skriver ett kontrakt för att sälja en bil

Att sälja en begagnad bil till en privat köpare är ofta mer ekonomiskt än att handla i bilen till en bilfirma, men med ett högre försäljningspris kommer ansvaret att göra din egen pappersarbete. Lyckligtvis avtalet om försäljning av en begagnad bil, som ofta kallas en Bill of Sale, är en relativt enkel handling att skapa på egen hand.

Steg

Hur man skriver ett kontrakt för att sälja en bil. Identifiera parterna och anledningen till kontraktet.
Hur man skriver ett kontrakt för att sälja en bil. Identifiera parterna och anledningen till kontraktet.

Skriva ett kontrakt

 1. 1
  Identifiera parterna och anledningen till kontraktet. Den första meningen i avtalet skall identifiera de fullständiga juridiska namn för både köpare och säljare och uppger att avtalet om försäljning av en bil. Till exempel, "Det här är ett avtal mellan säljaren, Joe Smith, och köparen, Dan Jones, för försäljning av Joe Smiths 1995 Honda Civic." är tillräckligt språk för att identifiera parterna.
 2. 2
  Ge en beskrivning av fordonet. Kontraktet ska skrivas så att det är tydligt för alla som läser det exakt vad kontraktet är för. I fallet med försäljningen av en bil, använda så många identifierande egenskaperna hos bilen som möjligt. Till exempel, om avtalet endast identifierar modell och årsmodell på bilen, till exempel, "1990 Toyota Camry," och ägaren finns två 1990 Toyota Camry s, det skulle vara oklart vilken av de två bilar kontraktet för.
  • Inkludera VIN-nummer, färg, år, fabrikat, färg på insidan och alla andra unika funktioner i bilen. Till exempel, "Fordonet är en silver 1995 Honda Civic LX med svart skinnklädsel och en taklucka. VIN-nummer är 123456789 och vägmätaren läser 167.000 som den 14 mars 2011."
 3. 3
  Ange datum för försäljningen och köpeskillingen. Inkludera typ av betalning som ska göras (kontant, kassörskor check, postanvisning, etc.). Till exempel, "Dagen för försäljningen finnas marsch 14, 2011. Köparen förbinder sig att betala till säljaren köpeskillingen på 375€ betalas kontant bara."
 4. 4
  Innehålla ett uttalande om tillståndet för fordonet. Typiskt, i försäljningen av en begagnad bil, är bilen såld "i befintligt skick" som begränsar säljarens ansvar för eventuella problem med bilens skick. Ett uttalande om att bilen säljs "i befintligt skick" och att ägaren "ger inga garantier om tillståndet i bilen" är tillräcklig.
 5. 5
  Förklara vad dokumentet säljaren lämnar till köparen. Stat att Säljaren kommer att ge köparen med bilens titel och alla andra erforderliga dokument, såsom en ny smog testrapport, eller annan kontroll. Kontrollera med din statens DMV om annan dokumentation säljaren måste ge till köparen.
 6. 6
  Underteckna och datera kontraktet. Varje part ska underteckna och datera kontraktet. Ett vittne ska också underteckna kontraktet efter varje part har undertecknat avtalet. När avtalet är undertecknat, gör en kopia av avtalet. En part ska behålla den ursprungliga och den ena parten bör behålla en kopia. Det spelar ingen roll vem behåller kopian kontra originalet.

Tips

 • Kontraktet kan antingen vara handskrivna eller maskinskrivna. Prov kontrakt kan laddas ner från internet, men var noga med att granska avtalet innan du tänker använda den, eftersom formen inte kan innehålla all information du behöver för att inkludera.