Wko

Hur man skriver ett introduktionsbrev

Ett introduktionsbrev är oftast tänkt som ett företag kommunikation som du kan lägga extra tid på om du vill få kontakt med en potentiell arbetsgivare eller kundföretaget. Det finns andra typer av situationer där ett introduktionsbrev också vettigt, men om du funderar på att farkosten denna typ av brev, är det troligt att du gör så för karriär-relaterade skäl. Här är några av de vanligaste stegen föreslås av erfarna karriärister om hur man skriver en effektiv introduktionsbrev.

Steg

Hur man skriver ett introduktionsbrev. Ge en exakt fokusering för brevet.
Hur man skriver ett introduktionsbrev. Ge en exakt fokusering för brevet.
 1. 1
  Ge en exakt fokusering för brevet. Ett introduktionsbrev bör tydligt ange dess syfte och mål. Det bör inriktas mot dina avsikter och övergripande mål kommunikation.
  • Fokusera introduktionsbrev mot ett specifikt jobb nivå. Denna typ av jobb eller position behöver inte nämnas uttryckligen, men tänk på vilken typ av resultat du är ute efter för att hålla brevet relevant.
  • För annan användning än karriärmöjligheter, se till att brevet innehåller all den information som du vill att andra ska veta. Exempel på andra användningsområden inkluderar ett introduktionsbrev till en kontaktperson eller någon som redan är etablerad i ett företag.
 2. 2
  Utveckla en bra form för den inledande bokstaven. Många yrkesverksamma rekommenderar en tydlig introduktion, kropp och slutsats för brevet. Dessa faktorer gör att brevet ser bra ut och hjälpa till med pacing eller total längd.
 3. 3
  Välj en lämplig ton eller stil för brevet. När du skriver ett introduktionsbrev, är det bra att ha en konsekvent, kompetent stil som inte avvika alltför mycket mot förtrolighet eller hamna klingande alltför styv eller tekniskt.
  • Tänk dig en samtalston för introduktionsbrev. Proffs tyder på att det är viktigt att ha någon form av mänsklig värme i brevet, medan det övergripande innehållet professionella.
 4. 4
  Var uppmärksam på "kött" av brevet. Återigen försöker du antagligen sända specifika budskap om dina kvalifikationer, kompetens och förmåga att ta på jobb eller projekt. Låt inte detta element får undergrävas eller förbises när du skriver ett introduktionsbrev.
  • Markera kvalifikationer. Dessa behöver inte uttryckligen anges, men de kan arbetas in ett introduktionsbrev. Till exempel kan din examen eller utbildningsbevis vara en del av ett allmänt avsnitt om bakgrund eller allmän historia.
  • Beskriva några av de erfarenheter som du har på fältet eller bransch du referens i brevet. Om du har riktat introduktionsbrev som nämnts, kommer det att fokuseras på någon form av yrkesområdet eller industrin. Det är bra att inkludera specifika kompetens och erfarenhet för att göra brevet effektivt.
 5. 5
  Ge nicka till de företag som är förknippade med läsarna av brevet. Om du skriver till specifika personer som arbetar på ett visst företag och inom ett visst område, innehålla relevant information som kommer att bli populär med målgruppen.
 6. 6
  Tänk inklusive en postscript. Vissa experter på affärskommunikation rekommenderar att lägga den mest relevanta eller brådskande information i en efterskrift till brevet. Anledningen till att detta ofta fungerar bra har att göra med hur människor behandlar kommunikation i form av en skrivelse. Hellre än att lägga viktig information i slutsatsen, kan en postscript eller PS bli mer effektiva.
 7. 7
  Inkludera god kontaktuppgifter. Att gå igenom de slutliga redigeringen av introduktionsbrev, se till att viktig information inkluderas, oavsett om det är i kroppen av brevet eller på toppen i ett mer tekniskt format.
 8. 8
  Inkludera ett CV eller CV som är lämpligt. Fundera på om mottagaren vill ytterligare dokumentation som en meritförteckning eller andra handlingar bakgrund.