Wko

Hur man skriver ett e-postmeddelande ber om ett jobb

Skriva ett e-postmeddelande ber om ett jobb tar en hel del förtroende på den del av den arbetssökande. Oavsett om du skickar e-post till företaget direkt frågar efter en position, eller följa upp med företaget efter en intervju för att fråga, finns det flera saker du bör veta när du skriver detta mail om du vill att det ska ge resultat. Många arbetsgivare kommer att gynna kandidater säker nog att verbalisera vad de vill. Om du följer flera viktiga steg, är självsäker och rakt på sak, detta mail bara kan leda dig till ditt drömjobb.

Steg

Hur man skriver ett e-postmeddelande ber om ett jobb. Använd ett format affärsbrev för e-post, börjar brevet med en formell hälsning som "Dear Mr.
Hur man skriver ett e-postmeddelande ber om ett jobb. Använd ett format affärsbrev för e-post, börjar brevet med en formell hälsning som "Dear Mr.
 1. 1
  Använd ett format affärsbrev för e-post, börjar brevet med en formell hälsning som "Dear Mr. Jones." Använd en standard typsnitt, färg och storlek.
 2. 2
  Skapa tre punkter i din e-postadress. Den första bör diskutera det jobb du söker, följt av ett stycke som framhäver din kompetens och erfarenhet. Slutligen bör du inkludera en tredje punkt som tackar dem för deras tid och stater varför du är en bra passform för just det företaget och jobbet.
 3. 3
  Använd fackspråk och korrekt grammatik i hela e-postadress. Se till att kontrollera allt, inklusive ämnesraden för stavning och grammatik.
 4. 4
  Inkludera endast informativ och användbar information. Håll e-kort, eftersom arbetsgivarna inte vill ta sig tid att läsa en lång oöverskådliga mail. Inkludera endast den viktigaste informationen som framhäver dina kunskaper.
 5. 5
  Avsluta mail med ett slutanförande som "tack för din tid och omtanke." Inkludera kontakta dig information och tider du är tillgänglig. Avsluta med en formell stängning som "tack", "Bästa hälsningar" eller "uppriktigt" och skriva ditt fullständiga namn.
 6. 6
  Korrekturläsa hela din e två gånger, vilket gör att den är helt fri från grammatiska fel eller stavfel.
 7. 7
  Sätt en iögonfallande ännu lämplig ämnesrad som innehåller ditt namn och den position du söker.
 8. 8
  Bifoga ditt CV eller annan information som du tycker skulle vara relevant för potentiella arbetsgivare. Låt dem veta i det mail denna information bifogas, annars kan de förbise det.

Tips

 • Om du söker jobb i företaget i stället ett specifikt utannonserad tjänst, se till att du diskuterar vad egenskaper du har som passar in med företagets kärnvärden och vad skulle göra dig till en bra passform på deras organisation.
 • Även om ditt bifogade CV har din kontaktinformation i det, inkludera den igen längst ned i ditt brev. Företagen kommer att vara mer benägna att skriva dig tillbaka om din kontaktinformation är lätt att komma åt.
 • Lämna inte något viktigt ut. Oroa dig inte om att främja dig själv för mycket, har du bara ett par stycken för att visa din potentiella arbetsgivare varför du är den som passar bäst för jobbet, så håll inte något av vikt tillbaka, och var inte rädd för att skryta en lite.
 • Alltid forskning företaget innan du ansöker om en position. Referens vad du vet om företaget i din e-post och binda det till dina egna värderingar och erfarenheter. Detta kommer att visa företaget att du vet vad de gör och du känner att du är en bra passform.