Wko

Hur man skriver ett demonstrativt tal

Tal kan vara skrämmande uppgifter att utföra. Följ dessa steg för att bidra till att göra denna process lite mindre smärtsamt.

Steg

Hur man skriver ett demonstrativt tal. Förstå den demografiska av dina lyssnare.
Hur man skriver ett demonstrativt tal. Förstå den demografiska av dina lyssnare.

Skriva din egen demonstrativa tal

 1. 1
  Förstå den demografiska av dina lyssnare. Var och en av dessa kommer att ha ett lämpligt sätt att närma ditt ämne.
 2. 2
  Välj ett ämne och göra en del forskning om det. Cite de arbeten som behövs.
 3. 3
  Känn din publik. Om du skriver för en grupp medelålders, medelklass hemmafruar, kommer du att förstå ett bättre sätt att komma över till dem. Det är viktigt att förstå dessa så att du kan förstå lyssnarnas uppmärksamhet och hålla den.
 4. 4
  Öppna starkt. Du behöver något att ta dem från get-go. Det finns flera sätt att göra detta. Beroende på din publik, välj en öppning som kommer att vinna dem inom de första 10 eller 15 sekunder. Du kan ställa en fråga, särskilt en som får dem att tänka. Du kan göra ett skämt. Du kan spela på statistik, men har något att backa upp dig på dem (forskning, forskning, forskning).
 5. 5
  Använd rekvisita. Nu när du har valt ett sätt att zing din publik, fungerar ett demonstrativt tal härligt med rekvisita, förutsatt att din publik kommer att kunna se dem. En skärm, bildspel, ett magiskt trick, eller vad som fungerar i din situation, är mycket uppseendeväckande.
 6. 6
  Fråga publikens frågor som rör ditt tal. Detta är demonstrativa i sig. Till exempel, om ditt anförande handlade om hur vissa vanor för vår hälsa livet orsakar problem, frågar publiken hur cigaretter har påverkat dem eller deras familj 1) gör att publiken känner sig som en del av ert tal, 2) visar verklighetstrogna livet exempel, och 3) gör människor ivriga att höra mer.
 7. 7
  Skriv på ett sätt som är reflekterande till dig som talare. Skriv inte Shakespeares tal om du inte kan faktiskt tala på det sättet. Om du är uttråkad, osäker, eller har negativa känslor om ditt tal, hur kommer din publik att känna?
 8. 8
  Var noga med att i slutet av ditt inlägg, har du lämnade publiken med användbar information, en god förståelse för vad du pratade om, och något att minnas.

Tips

 • Övning ger färdighet. Även i spegeln.
 • De flesta talar mycket snabbare framför en publik eller när man känner sig orolig och nervös. Förbered dig för det!
 • Memorera!