Wko

Hur man skriver ett bra ämne mening

När du skriver en punkt, du vet att du måste ha ett ämne mening. Men hur skriver man en? Här är lite information som hjälper dig ut.

Steg

Hur man skriver ett bra ämne mening. Kom ihåg vad en punkt är.
Hur man skriver ett bra ämne mening. Kom ihåg vad en punkt är.
 1. 1
  Kom ihåg vad en punkt är. En punkt är en grupp av meningar på ett relaterat ämne, ett enda ämne. I ett stycke, kommer du ange en huvudsaklig idé och förklara det. Punkterna är oerhört viktiga eftersom de hjälpa till att organisera information på ett sätt som är lätt för läsaren att följa, vilket Bättring flödet av ditt skrivande.
 2. 2
  Ange din huvudsakliga idé tydligt. Detta är ämnet meningen. Den måste inkludera ditt ämne ("gardening") och ett yttrande, eller din kontrollerande idé ("bra övning", "ger bättre ekologisk mat").
  • Tänk på att detta är inte en uppmaning att helt enkelt meddela ditt ämne. "Idag ska jag diskutera fördelarna med trädgårdsarbete" är inte ett effektivt ämne meningen. du ska kunna göra dina avsikter utan att uttryckligen omnämna dem.
 3. 3
  Haka din läsare. En av de många viktiga roller i ett ämne meningen är att dra läsaren i. Ta upp frågor i sitt sinne som du tänker svara. Ett effektivt sätt att göra detta är att släppa dem rakt in i handlingen. Detta är möjligt om dina papper är fiktion eller facklitteratur, och kan göras på flera olika sätt:
  • Beskriv ett tecken. Detta kan vara en fysisk eller känslomässig beskrivning.
  • Använd dialogrutan. Om det finns en relavant samtal som kommer att locka läsarens uppmärksamhet, överväga att använda en del av den för att starta din punkt.
  • Skildra en känsla. Använd den inledande meningen att beskriva en känsla till dina läsare.
  • Använd info. Även om du inte vill skriva en körning på straff genom att skapa alltför mycket detaljer, är det en bra idé att skapa intresse med sensoriska språket i ditt ämne meningen.
  • Undvik retoriska frågor. Även om du vill att dina läsare att formulera frågor i sitt sinne, du vill inte formulera frågorna själv.
 4. 4
  Håll det kort och koncist. Ämnet meningen bör lägga fram din avsikt utan att tvinga läsaren att jaga det, hålla det kort kommer att hålla din intention klar. Hålla meningen kort kommer också att hjälpa flödet av din punkt.
 5. 5
  Ge en bevisbara yttrande. Kroppen av ditt stycke är tänkt att bevisa ditt ämne meningen. Därför bör ditt ämne meningen uppge något som du tycker eller tror att kan stödjas av konkreta bevis. Ta till exempel det ämne meningen "kommer Växande örter ytterligare din uppskattning för färsk mat." Frasen "ytterligare din uppskattning" säger något som du tror, ​​och du kan nu spendera resten av stycket förklarar varför du tro vad du tror.
  • Undvik alltid solida fakta i ditt ämne meningen. Medan fakta kan vara intressant, inte införa de inte läsaren att din punkt och inte heller drar läsaren i. Om du vill inkludera ett faktum, även inkludera din egen insats. Till exempel, istället för att skriva "Alla hundar behöver mat," prova "Alla hundar behöver regelbunden vård, inklusive hälsosam mat, och barnen är de bästa att göra det." Alternativt, spara dina fakta att använda som bevis i kroppen av din punkt.

Sample ämne meningar


Tips

 • Se till att du kommer att diskutera din idé i stycket. Eller se till ämnet meningen passar med vad du faktiskt sa. Skriva om det om det behövs.
 • Skriv inte alltför vagt eller allmänt en idé eller du kommer aldrig att kunna diskutera det i ett enda stycke. Detta är alltför allmänt: "Europa lidit mycket under inbördeskriget."
 • Visa din lärare en mening och frågar om det är bra för ett ämne mening.
 • Läs prover i din text eller läsa bra artiklar (ej tidningsartiklar) för att se några exempel.
 • Skriv inte alltför snäv uttalande. Det finns inget mycket att prata om då, eftersom det är förmodligen ett faktum. Detta är för snäv: "julgranar är antingen cederträd eller granar."
 • Om du skriver en, försök att inkludera ett kort omnämnande (lista) av de viktigaste sub-poäng du kommer att täcka in dina papper. Till exempel, "Du kommer att äta bättre om du kan laga din egen mat, odla några grönsaker, och lära sig om kost." (Nyckelordet här är "äta bättre"). Här läsaren förväntar dig att diskutera dessa tre aspekter av att äta bättre, och du vet hur man kan strukturera punkterna i din uppsats.
 • Dess bättre för dig att inte använda possessiva formerna eller använda mig eller I.