Wko

Hur man skriver ett beskrivande stycke

Beskrivande stycken innehålla uppgifter som tilltalar de fem sinnen: syn, smak, känsel, lukt och hörsel. I ett beskrivande stycke, måste författaren förmedla information som tilltalar alla, i syfte att ge den bästa möjliga beskrivning för läsaren. Detta kan lätt åstadkommas genom att följa dessa enkla tips.

Steg

Hur man skriver ett beskrivande stycke. Börja med vad läsaren kan se.
Hur man skriver ett beskrivande stycke. Börja med vad läsaren kan se.

Skriva en egen punkt

 1. 1
  Börja med vad läsaren kan se. Eftersom synen är den mest användbara mening måste någon bra beskrivande stycke först diskutera vad författaren vill att läsaren att visualisera. Använda starka adjektiv för att illustrera din scen, ögonblick, erfarenhet eller objekt till läsaren kommer bidra till att ge en visuell bild i läsarens sinne.
 2. 2
  Beskriva och smaker. Tänk på hur du kan beskriva ämnet, scen, eller ögonblick till läsaren i termer av hur det luktar och smakar. De bästa beskrivande stycken använder en hel massa av adjektiv som gör att läsaren känner sig som om de faktiskt upplever saken du beskriver, och inte bara läsa om det. Inkludera en mening eller två om hur ditt ämne och använd några gripande adjektiv till relä lukten av det för läsaren. "Det smakar gott" kommer inte att ge en särskild upplevelse för dina läsare. Men "Den smakar som mormors äppelpaj när det är färskt och fortfarande bubblar runt kanterna - krispigt, smakrikt och sött" hjälper beskriver den distinkta smaken av ditt objekt. Lukt och smak bör ge de mest användbara beskrivningar om ditt objekt, så försök att göra dessa mest effektiva.
 3. 3
  Säg hur ögonblicket eller objektet känns. När du fortsätter att skriva din punkt, skriva en mening eller två om hur upplevelsen känns. Vad påminner det dig om när du tänka dig att köra din hand längs dess yta, eller den stickande känslan du känner kör ner ryggen? Hur du reagerar på just nu? Återigen, använd beskrivande adjektiv för att beskriva hur det ögonblicket känns. Undvik att använda allmänna uttalanden som "det känns bra", vilket inte är beskrivande alls. Satsa på specifika, definitiva exempel som relä känslan av något till läsaren.
 4. 4
  Nämn ljudet av ögonblicket. Vad kan du höra? Finns det en öronbedövande tystnad? Om det finns ett surrande ljud, undvik att bara säga "Helt plötsligt hörde jag ett högt surrande ljud", snarare "jag ryckte som helt plötsligt jag hörde en odefinierbar surrande ljud, så högt jag lägger mina händer över mitt ansikte och öron. Jag antog att det var öronbedövande brandlarm... " och läsaren skulle kunna relatera till "brandlarm" beskrivning, som de flesta människor har upplevt den häpnadsväckande ljudet av brandlarmet.
 5. 5
  Inkludera några andra litterära komponenter. Användning av andra effektiva manusförfattande till toppen av din punkt kommer att göra det allt mer professionellt. Om du har alla dessa element i din punkt, kommer läsaren att kunna till fullo uppleva och uppskatta ditt skrivande.

Tips

 • Ljud kan vara svårt att beskriva, liksom smaker och dofter. Använd liknelser eller metaforer som läsaren kan relatera till för att hjälpa dem att haka på vad du upplever, att inte lämna något för dem att avgöra.
 • Undvik att använda ord som "trevligt", "bra", "ganska" eller "awesome", eftersom dessa inte ger en visuell bild i läsarens sinne.
 • Använd beskrivande adjektiv såsom: därefter
 • Tänk på att inte lämna något åt ​​läsarens fantasi, speciellt när man beskriver ljud. Meningar som "den milda brisen viskade förbi mina öron, vilket ger en lugn lugn i ängen" är en bra mening om vad som kan höras.