Wko

Hur man skriver en ursäkt brev

Ibland är det svårt att be om ursäkt ansikte mot ansikte. Efter dessa enkla steg kan du lära dig hur man skriver en effektiv ursäkt brev.

Steg

Hur man skriver en ursäkt brev. Utvärdera i ditt sinne alla de saker du vill skriva innan du skriver det.
Hur man skriver en ursäkt brev. Utvärdera i ditt sinne alla de saker du vill skriva innan du skriver det.

Skriva egna ursäkt brev

 1. 1
  Utvärdera i ditt sinne alla de saker du vill skriva innan du skriver det.
 2. 2
  Adress personen lämpligt. Om du skriver till en vän, var inte alltför formellt. Om itu en siffra av myndighet, t.ex. lärare, inte vara alltför avslappnad. Om du gör något av dessa saker, kan du inte tas på allvar.
 3. 3
  Börja med att säga vad du har gjort fel. Du kan också säga hur ledsen du är. Fortsätt att skriva ursäktande. Gå inte över toppen, men. Sedan, säga hur dåligt du mår. Detta är inte nödvändigtvis detsamma som en ursäkt.
  • Inte mer än att förklara skuld. Det handlar inte om dig, det handlar om den andra personen.
 4. 4
  Du kommer förmodligen förväntas säga "det inte kommer att hända igen," men, för att vara övertygande, måste du också säga varför det inte kommer att hända igen. Säg varför du adjö, och skedde i första hand, och sedan säga hur man kan förebygga dessa villkor från att hända igen.
 5. 5
  Vik brevet noggrant, placera den i ett kuvert, och satte den på en plats personen kommer att finna.
 6. 6
  Stäng bokstaven och skriva ditt namn.
 7. 7
  Placera den i ett kuvert. Antingen skicka den eller lämna den där den andra personen kommer att se det, t.ex. på deras skrivbord.

Tips

 • Försök att konstatera att det var ditt fel, försök inte att skylla på någon annan. Det visar ansvar och mognad.
 • Se till att ditt brev är inte för kort.
 • Du kan behöva begrava din stolthet när du ber om ursäkt. Pride får du ingenting, kan goda relationer blir ofta ovärderliga.
 • Om du har problem med att uttrycka ditt brev, be en vän eller familjemedlem om hjälp. De kommer att veta vad som förväntas av dig, och vara mer än glada att hjälpa.
 • Se till att brevet är kort och koncist, komma till saken och ta fullt ansvar.

Varningar

 • Lägg inte något som gör att personen mår dåligt. De kommer inte ta brevet till hjärtat, och mest troligt, inte kommer att förlåta dig. Försök också att göra ditt brev kommer från hjärtat.