Wko

Hur man skriver en recension konstutställning

Så du är en journalist som är nytt på konstscenen. De konstnärer och curatorer får agera ensam men egentligen alla är bara ute efter erkännande. Alla som konsten vet hur snabbt trender komma och gå, och hur mycket en artist rykte kan göras eller brytas av en enda, inflytelserik översyn. Här är några steg som lär dig hur man skriver en insiktsfull, objektiv konstverk journalistik.

Steg

Hur man skriver en recension konstutställning. Tänk på innebörden och syftet med utställningen och konstverk.
Hur man skriver en recension konstutställning. Tänk på innebörden och syftet med utställningen och konstverk.
 1. 1
  Tänk på innebörden och syftet med utställningen och konstverk. Ställ dig följande frågor:
  • "Varför är de konstverk beställda eller ordnas på detta sätt?"
  • "Står en viss konstverk ut från resten?"
  • "Finns det ett tema eller en undertext till utställningen?"
  • "Hur är denna utställning annorlunda än andra jag sett?"
 2. 2
  Ta anteckningar på de element som intresserar dig. Om ett visst konstverk eller artist sticker ut till dig, ta mer detaljerade anteckningar om detta ämne eftersom det kommer sannolikt att bli något du hänvisar till i din artikel.
 3. 3
  Ställ upp en konversation med konstnären. När intervjua konstnären, börja med allmänna frågor och gå vidare till mer riktade frågor som gäller specifika delar i utställningen.
  • En allmän fråga kan vara, "Hur känns det att vara tillbaka i Soho konstscenen?" En mer riktad fråga skulle vara, "jag märkte att denna pjäs är en tydlig hyllning till Modigliani. Blev du inspirerad av några specifika målningar av hans?"
  • Försök att hålla artist på uppgiften och att definiera de termer de använder. Försök också att få en förståelse för den process genom vilken de gör sitt arbete. Detta intresserar samlare och andra konstnärer både.
  • Fråga dem hur andra konstnärer har informerat deras arbete. Detta kommer att bidra till att skriva din artikel när du behöver placera sitt arbete i ett kulturellt och konstnärligt sammanhang.
 4. 4
  Få lite information om galleriet. Vanligtvis, konstgallerier och museer bär endast vissa typer av arbete för att ge sig själva en unik eller renommé. Plocka upp broschyrer, titta på galleriets hemsida och be galleri för pressmaterial.
  • Mer konceptuella gallerier organiserar brukar utställningar kring viktiga aktuella eller nutida problem.
  • Andra gallerier eller museer som är specialiserade på vissa medier är mer intresserade av specifika tekniska faktorer i arbetet.
  • Om ett galleri är särskilt liten eller nytt, lägga till mer information om dem i din artikel. Mer kända gallerier och museer bör redan vara bekant för läsarna och kräver lite introduktion.
 5. 5
  Placera konstnären inom ramen för andra konstnärer som arbetar inom deras dag (nuvarande eller tidigare). Läsarna kommer att vilja veta varför det är viktigt att veta om denna artist och de frågor hans eller hennes adresser arbete. Fundera över varför deras arbete förtjänar uppmärksamhet från dina läsare och vad som gör den unik.
 6. 6
  När du skriver din artikel, se till att dina åsikter är jordade med konkreta bevis. Var inte rädd för att ha en åsikt, men vara beredd att backa upp det.
  • Om du inte gillar arbetet, använda uppgifter från själva arbetet att förklara dina åsikter och kontrast denna artist med en annan som kanske har varit mer framgångsrika på ett liknande projekt.
  • Om du gillar arbetet, inte bara bli en cheerleader, prisar allt de gör. Tänka klart om vad som gjorde den unik eller fascinerande, vad konstnären mål var, och hur de lyckades.

Tips

 • Alltid ha material klart för att ta anteckningar eller spela in samtal.
 • Använd inte för många superlativ. Om du faller i fällan att ringa varje bild du ser "hisnande", "magnifik" eller "perfekt", du kommer snart att komma ut som en ytlig, okunniga kritiker. Likaså ringer allt du ogillar "skrämmande", "äckligt" eller "terrible" kommer att ge dig ett dåligt rykte och förmodligen tjänar du några fiender.
 • Håll dig informerad om aktuella trender och idéer inom konstscenen. Prenumerera på tidningar, tidskrifter, bloggar och Twitter-konton som rapporterar den senaste tekniken nyheterna.
 • Ha ett öppet sinne. Gå inte in i någon utställning förväntar sig att hata det. Alltid vara öppen för tanken på nya metoder och koncept.
 • Gör din forskning. Experter kommer att snabbt skriva av dig om du inte känner till grunderna för konsthistoria och den samtida konstscenen.
 • Var artig till dina intervjupersoner.