Wko

Hur man skriver en kort, rolig historia

Om du måste skriva en berättelse med humor i det, har du kommit till rätt ställe. Humoristiska berättelser är väldigt roligt att skriva, och om det görs på rätt sätt, kan ge underhållning till andra.

Steg

Hur man skriver en kort, rolig historia. Vet du vad du vill skriva om.
Hur man skriver en kort, rolig historia. Vet du vad du vill skriva om.
 1. 1
  Vet du vad du vill skriva om. Din berättelse blir meningslös om den inte har ett ämne! Vad du än gör, gör det inte så tråkigt att någon skulle somna om de läser den. Du borde skriva om ett ämne som du vet om och är intresserad
 2. 2
  Kom upp med en krok punkt. Du vill dra läsaren in och inte släppa förrän de avslutar det. Och det kommer inte att fungera:
  • En dag besökte jag en gård. Det fanns kycklingar. Jag gillade dem. ALLVARLIGT?! Detta är en bättre en:
  • Om du inte har något att göra, få en ordbok och slå upp "uttråkad". Och bli inte förvånad om du ser min picture.My heter Nicole, och just nu är jag så uttråkad. I själva verket är jag med hög risk för SBS, som står för Svår Tristess syndrom. Inte länge till. Jag menar, vem kan vara uttråkad samtidigt som utlänningar? Har det drar du i? Ja? Kom upp med något liknande.
 3. 3
  Tänk på inställningen. En bra inställning är en som kommer att göra det möjligt för karaktärerna att utföra sina humoristiska roller. Så, om du inte är en ironisk författare, inte placera en romantisk berättelse i Titanic såvida det är också sorgligt och dramatiskt. Kanske skulle du vilja beskriva något som är av denna värld, för att ansluta dina läsare? Vad sägs om Mars, eller en utomjording?
 4. 4
  På ett separat papper, skriva ut vad som kommer att göra dina karaktärer roligt. Flygande kor är en klassiker, åtminstone för mig. Och Obama rider denna ko. Eller ens en talande varmkorv som alltid skriker när den ser den gula färgen? Tänk Random!
 5. 5
  Skapa ett diagram. Vad är problemet? Varför är problemet viktigt? Vem kommer att lösa det här problemet? Hur? Svara på dessa så gott du kan. De är oerhört viktiga. Tänk på att försöka etablera relationer mellan karaktärerna. De kan vara bästa vänner, flickvän / pojkvän, onda styvfar.. Möjligheterna är oändliga!
 6. 6
  Group IT. Tänk på punkterna, kapitel, sidor, längd grejer. Du kanske vill göra berättelsen i kronologisk ordning, inte så här: Mary köpte några ägg. Förra veckan kom hennes bror och kläm dem. Nästa dag var hon inte kunde göra en tårta. Förvirrad mycket?
 7. 7
  Redigera och ändra din berättelse. Fix saker som grammatik, stavning, interpunktion, versaler, run-ons, och liknande. Ändra "big" till "gigantisk", "små" till "minimal", och "sa" till "skrek".
 8. 8
  Skriv ett utkast, din sista. Detta är din bra kopia. Om du känner för det, skickar det till ett förlag. Se till att han eller hon är en god man, och eventuellt välkänt. Kom ihåg, är publicitet bra för dig!
 9. 9
  Njut av dina vänners reaktioner när de inser att du har skrivit en fantastisk historia. Och berätta inte för dem om den här artikeln, du vill inte ha konkurrens, gör du?
 10. 10
  Prova och använda rika, beskrivande ord i din berättelse. Kanske vill du beskriva vinden eller solen?
 11. 11
  Kom ihåg att njuta. Att skriva en berättelse är ingenting om din fantasi inte är utlöst!

Tips

 • Påminn dig själv om att historier är aldrig perfekt i början. En författare uppgift är att kritisera och finslipa sina berättelser.
 • Få en nära vän för att titta på det. Vissa kan göra illustrationer.

Varningar

 • Skriv inte om någon på ett elakt sätt (som i du kastar dem från en klippa). De skulle inte gilla det.

Saker du behöver

 • Papper
 • En rita
 • Bra idéer
 • En känsla för humor
 • tålamod.