Wko

Hur man skriver en kondoleans brev

När en vän har förlorat en nära anhörig, det hjälper dem att veta att folk vet och omsorg. Besöker dem är bra, men du bör åtminstone skicka dem en anteckning. Kondoleans brev kan vara några av de tuffaste att skriva, men de är väl värt att skriva. En anteckning om kondoleans behöver inte vara lång eller komplicerad heller, bara hjärtligt.

Steg

Hur man skriver en kondoleans brev. Köp kondoleans kort för att komma igång.
Hur man skriver en kondoleans brev. Köp kondoleans kort för att komma igång.
 1. 1
  Köp kondoleans kort för att komma igång. Du kan antingen välja ett par kort som är något generisk och ha dem till hands, eller gå ut och få en när du behöver det. Om du föredrar att skriva dina egna tankar, välj ett tomt kort med en vacker bild, till exempel blommor eller ett landskap.
 2. 2
  Anteckningen är den personliga delen. Börja skriva på insidan vänster sida av kortet. Du behöver egentligen inte att skriva en hel del, bara den ena sidan av kortet.
 3. 3
  Börja tala om för personen hur illa du tyckte om att höra om deras förlust. Det är bäst att inte använda orden "dött, dött, dödat, mördat, begick självmord" eller andra sådana beskrivande ord. Ett bättre sätt att säga att det skulle vara "blev jag så ledsen att höra om förlusten av din mamma" (eller vem det nu var).
 4. 4
  Om du kände personen, säga något trevligt om dem. "Din pappa var alltid så roligt att gå till fotbollsmatcher med" eller "alla verkligen älskade din syster".
 5. 5
  Om du inte känner personen som dog, och sedan säga något om hur du önskar att du hade känt dem eller känt dem bättre, eller att du hade hört bra saker om dem.
 6. 6
  Om död var en chock, det är okej att säga att det var en chock att höra om det.
 7. 7
  Om personen var sjuk under en lång tid, är det okej att säga att de inte längre lider.
 8. 8
  Försök att dela ett specifikt minne eller berättelse om The Departed. Välj något positivt eller åtminstone neutralt och i god smak.
 9. 9
  Om personen betytt mycket för dig, sedan med alla medel att säga så. Det kommer att betyda mycket för de överlevande.
 10. 10
  Stäng genom att erbjuda din hjälp och sällskap om du är i stånd att ge dem. Uppger att de är i dina tankar / böner.
 11. 11
  Färdigt.

Tips

 • Om möjligt, gå besöka personen hemma eller gå på begravningen. Du skulle bli förvånad över hur mycket detta kommer att innebära för dem. Glöm inte att kolla in senare också. Människor tenderar att gå vidare med sina liv och glömma att någon fortfarande sörjer.
 • Tro det eller ej, kan mottagaren läsa bra kort om och om igen. Gör din ett bra kort.
 • Tala från ditt hjärta - du låter äkta om du är äkta.

Varningar

 • Inte stanna borta från den sörjande familjemedlem eftersom du inte vet vad jag ska säga. Bara vara där för dem - och låt dem sköta snacket - om de känner för det.
 • Säg inte din vän att "komma över det".
 • Säg inte att de är bättre, eller att det var Guds vilja. Det kommer inte att få dem att må bättre.
 • Säg inte till dem "Jag vet vad du går igenom" om du faktiskt vet hur det är att hantera förlusten av en familjemedlem. Det är bäst att bara säga att du är där för dem.