Wko

Hur man skriver en debatt tal

En debatt tal är inte lätt att skriva. Här är några tips om vad jag ska skriva...

Steg

Hur man skriver en debatt tal. Skriv in standard engelska.
Hur man skriver en debatt tal. Skriv in standard engelska.
 1. 1
  Skriv in standard engelska. Med andra ord, inte använda slang, eftersom det gör din argumentation verkar mindre giltig.
 2. 2
  Känn din publik. Skriv in standard engelska - men använd inte alltför komplicerad vokabulär om ingen annan kommer att förstå det!
 3. 3
  Gör din synpunkt klart. Naturligtvis kommer din punkt inte vara lika effektiv om ingen vet vad du pratar om!
 4. 4
  Använd statistik. Säkerhetskopiera dina poäng gör dem verkar mycket mer tillförlitliga, och därför giltig.
 5. 5
  Bekräfta din motståndares poäng. Om du gör detta, kommer du ser smartare och mer kunniga, eftersom det verkar som du har vägt upp de synpunkter, och hittade din slutsats-din åsikt.
 6. 6
  Använd övertygande tekniker. Dessa inkluderar-lista över tre, vilket gör din punkt mer minnesvärda och effektiva, retoriska frågor, vilket gör dina motståndare pröva giltigheten av deras synpunkt, ironi, vilket undergräver deras synpunkt och gör dig själv verkar mer mogen och intelligent, liknelse, vilket ger dem något att relatera till, humor, som får publiken på din sida, upprepning, vilket förstärker din poäng och så vidare.
 7. 7
  Lyssna till framgångsrika debatt tal på youtube. Detta ger dig något att sträva efter, och även hjälper dig att veta hur man presenterar ditt tal.
 8. 8
  När den är klar, läs bevis. Grammatiskt inkorrekt Lexis underminerar din intelligens, och därför försvagar dina argument.
 9. 9
  Och det är det! Försök att lära ditt tal utantill, eftersom det antyder ditt intresse för ämnet, och därför gör att du verkar vara en mer tillförlitlig debattör.

Tips

 • Använd inte alla dina poäng i din debatt-i en verklig debatt, är det ibland bra att ha andra uppgifter att citera om argumentet börjar gå sin väg
 • Titta inte ner på dina anteckningar för hela tiden. Se till att du hålla ögonkontakt med publiken.
 • När presentera det, göra det med tillförsikt, men tala naturligt. Tala som om att en jämlike, så att publiken kan känna att de kan relatera till dig.

Varningar

 • Kom ihåg, bara för att du kan skriva en debatt tal, betyder det inte att du kan säga en debatt tal effektivt. Practice!