Wko

Hur man skriver adjö brev

Adjö! Vi hörs! Vi har nått ett vägskäl, och jag är på väg ner en annan väg. Ja, det är dags att gå skilda vägar, och du vill vara klart varför det är, och du vill göra det utan den känslomässiga ge-och-ta av en konversation. Vad göra? Skriv ett adjö brev! Denna artikel kommer att ge dig några tips om hur man gör det.

Steg

Hur man skriver adjö brev. Säg vad du tänker på.
Hur man skriver adjö brev. Säg vad du tänker på.

Den snabba-n-dirty

 1. 1
  Vara direkt. Det är goodbye, trots allt. Varför göra det mer komplicerat än det är. Behöver din chef verkligen en exposé över allt han gjorde fel-eller höger? Har din ex-till-vara verkligen behöver veta hur du känner om denna sak som de gjorde som drev dig galen? Nope.
 2. 2
  Till chefen. Undvik att vara för vänlig och informell, och inte vädra din tvätt här. Bara vara saklig, direkt och professionell. Om det finns frågor, vet chefen redan vad de är. Om chefen är borta, är det inte tid att utbilda dem.
  • "Bäste herr Phlitt, jag avgår min position vid FlittWidgets omedelbar verkan. Du kan nå mig på adressen på filen om det blir nödvändigt. Vänliga hälsningar, David Gonaway."
 3. 3
  Till medarbetare. Det är ok att vara vänlig här-Du förmodligen att prata med någon du umgås med. (Skulle du bry skriva till kollega du inte komma överens med? Förmodligen inte).
  • "Bill, du var skitkul att jobba med-vi gjorde ett bra team! Hoppas gammal Flitt främjar dig in i mitt ställe. Om du behöver prata om saker, du har mitt nummer. Ge mig ett samtal. Best, Dave."
 4. 4
  Till lågan. Var respektfull, vara omtänksam, men undvik gäller smekning. De kommer antingen komma ut som oärligt, eller ännu värre, cynisk. Avsluta det hur du vill att de ska komma ihåg dig.
  • Hej, Stephanie. Jag har verkligen haft vår tid tillsammans, men det är dags för oss att gå vidare. Jag önskar er allt gott, och jag vet att du kommer att träffa någon som uppskattar din dödliga orm samling. Yours, Dave "

Den tankeväckande reminiscens

 1. 1
  Säg vad du tänker på. Det kommer att finnas många tillfällen då en enkel "så länge, see ya senare" är inte hur du vill lämna saker. För de tider, kommer du vill låta dem veta inte bara att du lämnar sina liv, men varför, och vad du tycker om den tid du spenderat tillsammans.
 2. 2
  Tänk till vem ditt brev kommer att behandlas. Detta kommer att avgöra den grundläggande inriktningen av vad du vill säga, och hur man bäst att säga det.
  • Till exempel kommer ett adjö brev till en älskare vara dramatiskt annorlunda i innehåll och ton än en adjö brev till en förälder eller syskon.
 3. 3
  Bestäm stämningen i brevet. Är du farväl till mottagaren på ett vänligt sätt, eller kommer detta att vara din sista straff? Detta är en allvarlig sak att tänka på innan de bestämmer sig något att skriva. En dåligt genomförd adjö brev kan vara förvirrande inte bara för läsaren, men för författaren också.
  • Om du lämnar en professionell situation, vare sig att säga adjö till ditt företag eller dina kollegor, hålla tonen vänlig och professionell.
  • Om du säger adjö till riktiga vänner, är det troligt att detta är inte ett permanent farväl. Håll din tonen ljus och optimistisk, och tala om när ni träffas igen.
  • Om du säger adjö till en vän, tala ärligt, och kom ihåg att medan saker och ting kan ha ändrats, de var en gång nära dig. Erbjuder inte falska förhoppningar, eller elaka beskyllningar.

Skriv brevet

 1. 1
  Välj ditt medium. Kommer detta att vara ett handskrivet brev, e-post, eller ett textmeddelande? Om du väljer att skriva ditt avskedsbrev på traditionellt papper, investera ett par dollar i några klassiska stationär är en elegant och tankeväckande touch.
  • Sända ett textmeddelande är kanske den mest ungracious mediet möjligt. I vissa fall kan detta vara absolut perfektion.
 2. 2
  Skapa en disposition. I motsats till de dramatiska scenerna i filmer, bör brevskrivandet tar lite mer ansträngning än tårögd eller ilsket repa några ord på papper. En skiss är ett bra sätt att räta dina tankar och ordna precis vad du vill säga innan du börjar skriva. Det sista du vill göra är att glömma något viktigt, eller att ströva på planlöst.
 3. 3
  Börja skriva. Bli inte orolig om det tar flera utkast, ofta, den bästa tanken ut brev gör. Ta dig tid att fullända brevet, eftersom det mycket väl kan vara det sista meddelandet du någonsin har med mottagaren. Dessutom tar sig tid och ansträngning för att skriva snyggt och tydligt, samt att stava allt korrekt. Detta ändrar inte innehållet i ditt brev, men det kommer säkert att påverka mottagarens slutliga intryck av dig.
 4. 4
  Ta en paus, och sedan läsa ditt brev. Innan du lägger ditt brev i kuvert, eller trycker på skicka-knappen, låt det lösa. När det inte längre är färskt i minnet, kommer du att finna det mycket lättare att rätta till eventuella misstag, oavsett om de är enkla stavfel och grammatiska fel, eller i tonen och innehållet i din leverans. Att ha en pålitlig vän ser över ditt brev kan vara till stor hjälp också.
 5. 5
  Ladda ditt kuvert. Inklusive några små blomstrar till din slutliga korrespondens kan vara en tankeväckande och elegant sätt att säga adjö.
  • För professionella farväl till kollegor, ditt nya visitkort kan en fin touch.
  • För vänner och familj, är en speciell fotografi av dig själv eller en delat minne ett välkommet tillskott
  • Om adjö brev är att en älskare, kan vissa tecken på din kärlek eller din relation också omrörning.
 6. 6
  Försegla kuvertet. När du är helt nöjd med din skriftliga läsa, och reviderade adjö brev, viker den snyggt och glida in en med några bilder, kort, eller andra minnessaker. Försegla den, stämpla det, och släppa den i brevlådan eller tryck på "skicka".

Tips

 • Om du planerar ett handskrivet brev, överväga att använda en reservoarpenna snarare än en kulspetspenna. Resultatet kommer att bli mycket mer elegant.
 • Om brevet är att en vän, lägg till en mycket lätt imma på din parfym eller cologne på papperet. Att ge dem en sista pust av din personliga doft kan sear dig in i deras sinne för evigt.

Varningar

 • Kom ihåg att även om du kanske tänker på ett adjö till vara slutgiltigt, har chans ett sätt att spela spratt det bästa av oss. Ta inte med något som du kan vara generad av i framtiden. Ett farväl brev är inte en lämplig tidpunkt att äntligen berätta för din pojkvän att han har fruktansvärda illaluktande fötter, eftersom det alltid finns en chans att du kan stöta på honom eller dejta honom igen i framtiden.
 • Även om du skickar en elak brev, vara den bättre personen. Inte stoop inte för låg eller leverera förnedrande förolämpningar, annars riskerar visas omogen.
 • Kom ihåg att allt du skriver till någon att visas för någon annan. Inte inkluderar saker som du inte skulle vara bekväm med andra ser när du skickar brevet, är det mottagarens att hålla och göra som de finner lämpligt.

Saker du behöver

 • Brevpapper.
 • En penna (företrädesvis en reservoarpenna).
 • En ordbok och synonymordbok.
 • Lämplig porto eller aktivt e-postkonto.
 • Parfym eller cologne (den viktigaste delen)