Wko

Hur man skapar och publicerar en roman som tonåring

Så, vill du publicera en roman, men du tror att du är för ung. Du är inte för ung. Tonåringar kan definitivt skapa och publicera romaner, lika bra om inte bättre än vissa vuxna. Så vad gör du sitta? Få skriva!

Steg

Hur man skapar och publicerar en roman som tonåring. Försök att skriva lite varje dag.
Hur man skapar och publicerar en roman som tonåring. Försök att skriva lite varje dag.

Skapa din egen roman som tonåring

 1. 1
  Börja med en idé, passion och inspiration. Skriv vad du bryr dig om. Du behöver en god uppfattning om vad din roman kommer att se ut, och du behöver nog passion och drivkraft för att få igenom det. Du behöver inte ha en fullständig idé att komma igång, du kan börja med bara några få tecken och en inställning, eller kanske bara en öppning meningen. Det finns många mindre allmänna artiklar som kan hjälpa dig att bestämma vad du ska skriva om om du är osäker (se "relaterade Googles").
 2. 2
  Hitta din handstil. Du måste leka lite för att räkna ut vad som känns bekvämt för berättelsen du skriver. Olika stilar kan omfatta tidigare och presens, 1: a och 3: e person, prosa och vers. Det beror på en röst för dina karaktärer och vad du försöker uttrycka. Försök att ta din första kapitlet och åter skriva den i olika stilar tills du träffar den som passar bäst.
 3. 3
  Försök att skriva lite varje dag. Men var inte rädd för att sätta din bok åt sidan för ett par dagar, att göra detta är bättre än du hatar knepig av skrivande. Skriva en bok kommer att ta dig en lång tid kommer det ta lite hårt arbete. När du fastnar, och hit skrivkramp, inte galen. Det finns ett hundratal olika sätt att förstöra ditt kvarter, och den mest praktiserade är bara att vänta ut det. Det går över. Varje författare har olika sätt att få igenom en roman, så ingen kan egentligen berätta det bästa sättet att gå tillväga. Vissa skriver rakt från början till slut, och andra hoppa runt, en del skriver ett kapitel om dagen, och andra skriver bara när inspirationen träffar, det finns egentligen inget definitivt sätt att komma fram till slutet av din roman. Men på något sätt, om du ger den tid, och om du har passionen, kommer du dit.
 4. 4
  Om det är svårt för dig att skriva i ordning, och du är mer intresserad av en del och sedan en annan nästa dag, sedan skriva i bitar. Förhoppningsvis vet du din tomt tillräckligt bra för att kunna arbeta i bitar och sedan gå tillbaka och sy dessa bitar tillsammans. Skriva i sekventiell ordning kan bli tråkigt, så skriv vad som intresserar dig den dagen. Även om det är en annan idé, kommer det att komma ihop allt så småningom. Det finns dock risk för att få lata och inte vilja gå tillbaka och fylla i de delar som är mer tråkigt att skriva. Får inte den platsen.
 5. 5
  Redigera och ändra ditt första utkast. Din första kritiker är själv, du kommer att behöva gå tillbaka över allt du har skrivit och revidera den för att göra den bättre. Speciellt om det är din första roman, kommer du att ha en hel del att fixa. Det är svårt att släppa taget, men ibland även bra att skriva behöver tas bort för att flytta berättelsen i rätt riktning. Det kan finnas stora förändringar som behöver göras innan du kommer till nästa steg.
 6. 6
  Få utanför redigering hjälp. Få några vänner eller familjemedlemmar att läsa den och ge dig riktning, och då kanske du vill ha en professionell litterär redaktör. Du kan hitta en på nätet, även i telefonboken, och de kan vara riktigt super bra. Men de kan också vara dyrt, så om du är säker, kan du hoppa över den pro redaktör. Dessutom bör du veta att ditt förlag förmodligen kommer att ha sin egen editor för att titta på det innan det publiceras, i alla fall. Ändå bör du åtminstone skicka den till en lärare eller annan vuxen med litterär upplevelse som du litar på. Tonåringar och vänner, men hjälp, kommer att missa saker som lärare och andra vuxna kommer att plocka upp sin första gången igenom. Var inte rädd för kritik, ibland är det rent ut sagt pinsamt, men för det mesta är det verkligen hjälper dig att växa som författare.
 7. 7
  Skicka din färdiga produkten direkt till förlaget, eller få en litterär agent. Observera att inte alla förlag på nätet är säker och sann. Det kommer att vara svårt att också hitta en agent. Din agent kommer att ta med din bok till förlag som han / hon tycker är sannolikt att publicera den, och många förlag numera endast kommer att behandla författare genom en litterär agent. Du måste hitta en som är tillgänglig och skicka en fråga brev. Var inte rädd om man avvisar dig, bara gå vidare till nästa. Även JK Rowling avslogs, tolv gånger, då hon försökte publicera Harry Potter.
 8. 8
  När din agent hittar du en förläggare, kommer du att kunna arbeta därifrån med förlaget. Låt dem inte se ner på dig för din ålder, få dina royalties avvecklas, prata om vad du vill ha för omslag, uttrycka din åsikt. Du vill förmodligen att få en erfaren vuxen vän att vara din rådgivare med royalties och sådant. Olika företag kommer att arbeta på olika sätt och förväntar sig olika saker, men de kommer att hålla dig i slingan. Njuta av processen, även om det tar tid.
 9. 9
  Få din bok ute. Du är en publicerad författare. Anmäl dig för offentliga läsningar, författare och evenemang bok i grannskapet. Gör en boksignering på ditt bibliotek. Och vara stolt över dig själv. Du har arbetat hårt.

Tips

 • Så ärlig som du vill vara med de agenter som du fråge, är det bäst att inte berätta din ålder. Du skulle bli förvånad över hur många författare (även de vuxna sådana) inte berätta agenterna hur gamla de är. Om du skriver din fråga och manuskript tillräckligt agenter låter skrivandet tala för sig själv, och de kommer inte ens inse att du är tretton eller fjorton, eller tusen sjutton. Om de gillar det de ska ringa, oavsett din ålder och tidigare meriter.
 • Det är verkligen svårt att hitta tid att skriva som en tonåring, med skolan, läxor, vänner, fester, och distraktioner, men håll dig till det. Det finns alltid några minuter här, några minuter där. Slutresultatet är värt det.
 • Stanna inte upp sent, hela natten, försöker få det hela slutade i en månad. Det är tveksamt om det kommer att hända och det kommer bara att göra dig riktigt trött. Detta, i sin tur, kommer att göra det svårare för dig att tänka och arbeta på vad du har. Få tillräckligt med sömn, äta frukost, göra bra i skolan, etc. Du kommer att få det färdigt, även om det tar ett år, kommer du att få den färdig om du jobbar på det. Rusar igenom saker inte kommer att förbättra ditt skrivande, om något det kommer att göra det värre.
 • Om agenten känns obehagligt på något sätt, då du avsluta samtalet så fort som möjligt. Inte tas tillvara. "Ja, tack så mycket. Men jag har haft några andra erbjudanden (även om du inte har, fortfarande använda detta. Det är artigt, det är en vit lögn, och det är bättre att sätta upp en dålig agent och vänta bra, kommer dåliga agenter inte hjälpa dig.) och jag skulle vilja att tänka på dem. Jag tackar så mycket för din tid. Ska jag kontakta dig om jag bestämmer att jag skulle vilja att ni representera mig, eller bör vi träna något annat? " Eller nåt sånt. En dålig agent får du ingenstans.
 • Låt dig inte skrämmas. Du är behöriga. Din ålder spelar ingen roll. I själva verket, om du skriver en tonåring roman, ansluter din ålder du till dina läsare.
 • Bli inte så involverad med ditt skrivande att du glömmer allt annat. Umgås med människor, skratta, ha kuddkrig, äta så mycket godis att du känner dig sjuk. Bara gör saker, idrottar, dina läxor och läsa andra böcker. En författare måste uppleva varje skede av livet till fullo. Många gånger gör dessa saker kommer att utlösa idéer, och dessa idéer kan ofta vara avgörande och avgörande för ditt arbete.
 • Kom ihåg att ta din tid. Om du når en punkt i romanen där du har fastnat ta en paus och komma tillbaka till det senare. Frustration kommer att vara din enda belöning om du bara sitter där kämpar och försöker göra något du inte kan. En bra bok eller serie tar tid att göra. JK Rowling och hennes böcker (Harry Potter) tog henne över 17 år att slutföra. Ta din tid och i det långa loppet kommer det att vara värt det.
 • När en agent ringer - och ger dig ett samtal - då gärna. Var artig och tillmötesgående, och tacka dem så mycket för att läsa vad du har skrivit. Var ödmjuk, inte jämföra ditt arbete till bästsäljare eller andra böcker som de har representerade eller andra arbeten alls. Det är dålig stil. Du kan ställa frågor, även litterära agenter vet inte allt. Var professionell och när de frågar din ålder, om de frågar din ålder, vara mycket mogen och berätta för dem exakt hur gammal du är. Ligga inte hjälper, kan du inte skriva ett kontrakt när du är under arton - det är olagligt - och ljuga kommer bara komma tillbaka och bita dig i baken.
 • Gå till biblioteket för att försöka hitta en bok om publicering. Det fanns en gång.
 • Skicka ditt arbete till flera agenter samtidigt. De är bra, men få är mirakel arbetstagare, och de är mycket upptagen. De har fått dussintals på dussintals manuskript att läsa förutom din. I din fråga, glöm inte att tacka agent (er) för deras värdefulla tid: den tid som kan intressera dem i ditt arbete och du får publiceras. Dessutom är det vanlig hövlighet.
 • När du letar efter en agent, hitta en som är intresserad av genren av boken som du skriver i. Läs en bra artikel om att skriva frågan brev, få lite träning, inte går över en sida, och följ agentens preferenser. Om de säger att bara skicka snigelpost, sedan skicka snigelpost. Om de vill ha det första kapitlet, inte ge dem hela boken. Försök agentquery.com för en första titt.
 • Läs, en hel del. Läs så mycket du skriver. Läs alla genrer, inte bara vad du skriver - läs poesi, skönlitteratur, facklitteratur, biografier, fantasi, ordboken. Det kommer att hjälpa dig att skapa en fantastisk historia.
 • Låt inte andra människor berätta hur din bok ska skrivas. Du är författaren. Även om en professionell redaktör ger dig de tips, du kan ta dem eller inte.
 • Du kommer att få avslag glider. Du kan få en hel del avslag glider. Du kan få hundra avslag glider. Låt inte det bekymrar dig - alla får avslag glider. Även Tolkien fick avslag glider.
 • Att skicka ditt manuskript direkt till förlaget kan spara agent kostnader, men det tar mycket lång tid för dessa trevliga och kapabla och upptagen förläggare och redaktörer för att få igenom vad som är allmänt känd som "The Slush Pile". Det finns en anledning till varför det kallas så. Få en litterär agent. De är inte billiga, men de gör en författare arbete lätt. Många förlag (som nämnts ovan) endast arbeta genom de nämnda litterära agenter. Skicka ditt arbete till dem, de är trevliga och de verkligen hjälpa. Men, se till att du ger dem exakt vad de ber om, om ni inte gör det de är obenägna från början att företräda dig. Och det kommer bara att göra saker svårare.
 • Aldrig ge upp om det första förlaget vänder ner dig. JKRowling fick vände ned vid första också och se var hon är nu!
 • Folk säger att medel inte kommer att ta frågor från författare som inte tidigare publicerats eller berömda - som är en ren vanföreställning och är inte sant i det minsta. Nästan varje agent, med undantag för dem som är mer exklusiv i sina kunder baserade på klienten, inte innehållet, accepterar förfrågningar från alla som var skrivit en roman om en genre de representerar - det är på engelska.
 • Det tar tid. Stressa inte saker. Varje steg här kommer att ta en hel del tid.
 • Få tillsammans med andra författare. Det finns tonåring skrivande läger och klubbar. Få stöd av andra teen författare runt dig och det hjälper oerhört.
 • Du kan också publicera berättelser på en webbplats som fröken Literati eller Wattpad!
 • Inte alla aktörer tar ut men de kan ta en summa av de pengar du gör från boken.
 • Läs skriva uppslagsverk. Dessa typer av böcker bara ge tips och idéer för att hjälpa dig ur skrivkramp, och plus, de är underhållande.
 • Om att skapa din roman:

Mer än sannolikt, du skriver om en tonåring eller preteen fastnat i någon situation. Vissa saker du vill komma ihåg är: Använd inte förvirrande ord och långa stycken. Din läsare kommer att få avstängd omedelbart. Villkor som preteens och tonåringar använder åldras med tiden. Om du använder dessa ord, är detta också en avstängning. Använd inte samma term om och om igen. Din läsare kommer att bli uttråkad. Se till att det är lämpligt för åldern du skriver för. Till exempel, skriv inte en tonårig roman som heter "Rainbow Magic Pony räddar dagen." När du är klar, visar ditt arbete till en vän, förälder eller lärare. Har ge dem feedback på vad du ska redigera.

Varningar

 • Som en tonåring författare, du kommer inte att tas på lika stort allvar som någon som har gått till universitet eller högskola. Som sagt, du måste vara professionell och seriös samtidigt diskutera och skicka ditt manuskript iväg till förlag.
 • Skicka inte ditt arbete till en litterär agent när du inte har avslutat och polerade hela manuskriptet. Förutom att vara oprofessionellt, skulle en agent vara intresserade av vad du har att skriva (även om det ibland verkar som om det aldrig kommer att hända, det gör det, chockerande nog), och när de är intresserade att de kommer att be för hela manuskriptet. Det finns inga garantier för att de kommer att sätta er upp tillräckligt länge för att du ska avsluta det. Chansen att det händer är smal om du inte är en super Typer och kan skriva sidor och sidor och sidor om dagen, men återigen högst osannolikt.
 • Aldrig skicka ditt manuskript till ett förlag om du har googlat sitt namn bredvid orden fåfänga eller bluff. Om du inte vet vad en fåfänga utgivare är göra lite mer forskning.
 • Ge inte upp om dig själv. Det kan ta flera månader att bli accepterad av en förläggare, men det finns många förlag. Det är en fråga om att hitta den rätta.
 • Lägg inte din berättelse på nätet på att skriva webbplatser. Det låter bra, men det är inte copyright säkert förrän efter att den har publicerats.
 • Dröm stort, men drömmer inte för stor. Detta sätt, om du inte blir en nationellt berömd författare, kan du fortfarande ha skriftligt och inte låta någon berätta på olika sätt
 • Lär dig att ta kritik. Ingen bra författare kan överleva länge utan det.
 • Se till att agenten eller redigerare du hittar är tillförlitlig. Du kanske vill göra forskning på andra böcker som de har gjort. Det finns människor där ute som väntar på att lura en första-gången teen författare som aldrig gjort det förut.
 • Alltid redigera ditt arbete minst två gånger. Minst två gånger, kommer du förmodligen missa saker.

Böcker av tonåringar

 • Profetian av stenarna från Flavia Bujor,
 • Bran Hambrick av Kaleb Nation,
 • The Pet Smart trilogin, av Aaron E. Kates
 • Swordbird och Sword Quest av Nancy Yi Fan
 • Eragon, Äldste, Brisingr och Inheritance av Christopher Paolini (Han var 15 när han började skriva Eragon.)
 • The Outsiders av SE Hinton
 • I skogen av natten av Amelia Atwater-Rhodes (hon var 14.)
 • Corydon och Isle of Monsters av Tobias Druitt (Detta är en pseudonym (falskt namn) för en mor och son skriver partnerskap)
 • 7 i 1 av Joanna Lew
 • Trouble All the Way av Sonya Hartnett
 • Det märkligaste äventyr Trilogy av Alexandra Adornetto
 • Halo Trilogy av Alexandra Adornetto
 • Tweaked av Katelyn Schneider
 • Hål av Louis Sachar
 • Förrätter och Mocktales från Aditya Krishnan
 • "Ett rop från Egypten" från Hope Auer