Wko

Hur man skapar en realistisk fiktion karaktär

Realistiska figurer är en av hörnstenarna i god skönlitteratur. Om du har problem med att skapa dem, kanske den här artikeln hjälper dig att komma igång.

Steg

Hur man skapar en realistisk fiktion karaktär. Skapa en grundläggande profil för din karaktär.
Hur man skapar en realistisk fiktion karaktär. Skapa en grundläggande profil för din karaktär.
 1. 1
  Skapa en grundläggande profil för din karaktär. Gå inte alltför galet här, skriv ner grundläggande information, såsom namn, ålder, jobb / klass, kön och andra enkla checklista ett ord saker.
 2. 2
  Skapa mål, skatter och Banes. Alla du känner har ett mål, en skatt, och en bane. Frodo: s mål är att förstöra ringen, hans skatter är The Shire och hans vänner, hans Bane ringen. Behåll detta mycket enkelt.
 3. 3
  Utifrån mål, skatt, och bane, skapa bakgrunden. Detta kommer att ta tid, så börja med att skriva en mening av varje, i separata stycken, sedan utvecklas som du tycker passar och få idéer.
 4. 4
  Skapa egenheter. Dessa är som vanor eller tvångshandlingar: nervös äta, plocka sin näsa, fobier, roliga regler om att äta (till exempel: att alltid behöva äta den sista tuggan), citerar böcker ständigt, Detta är saker som kommer att hjälpa definiera din karaktär, och göra honom / henne mer mänsklig.
 5. 5
  Definiera vad det skulle ta att göra din karaktär gråta. Att gråta är det ultimata uttrycket för känslor. Din karaktär behöver inte nödvändigtvis att gråta, någonsin. Åtminstone på utsidan. Detta hjälper din publik att ha empati för karaktären.
 6. 6
  Avsluta utarbetad karaktärens brister. Har din karaktär hatar någon av de andra karaktärerna så mycket att han inte kommer att vara i samma rum? Har din karaktär en tendens till rymden ut medan striderna på grund av något spännande händer på hans vänstra? Brister är den sista, viktigaste egenskapen för realistiska karaktärer, eftersom de markerar tecknet som något mer än bara en " Mary Sue. "
 7. 7
  Lär känna din karaktär riktigt bra. Försök låtsas din karaktär sitter framför dig, och ha ett samtal med dem, skulle som en fyra-åriga barn till en imaginär vän. Var allvarlig. Samtidigt talar till din karaktär kan du upptäcka många viktiga saker om dem, till exempel tal manér och hur de tänker, utan att tvinga in det. De kommer att komma ut av karaktären naturligt, och därför låter naturligt när du skriver.
 8. 8
  Skapa karaktärens utseende, bakgrund och personlighet. Slutför Ge innehåll åt din karaktär så att du kan ta alla anteckningar du har gjort och sätta dem i en enklare karaktär blad.

Tips

 • Gör som många av dessa som möjligt. Gör dem för varje tecken i din värld. Två skäl: en, man blir bättre på att skapa karaktärer som du skapar karaktärer, två, kan dina små tecken göras till stora sådana om historien kräver det.
 • Definition av egenhet: en karakteristisk, vana, maner, eller liknande, som är speciellt för en individ.
 • Ta det lite i taget. Vända saker i lagom stora portioner så att du inte är överväldigad av tanken att du måste skapa den man som kommer att rädda världen.
 • Titta på dina vänner för idéer om egenheter, brister, skatter och Banes.
 • En annan anmärkning, kan dessa göras för saker som inte är mänskligt, eller ens animera. Du kan göra en av dessa för en planet, ett skepp, en stad, en herrgård, i stort sett allt.

Varningar

 • Ge inte upp! Det krävs övning för att bli bra på att skriva, precis som allt annat.
 • Håll dina karaktärer överensstämmer med varandra, världen omkring dem, och sig själva.
 • Undvik stock karaktärer och klichéer karaktär genom att ge dina karaktärsdrag som inte precis lägga upp (men det måste finnas en anledning till allt). Ett exempel på ett lager karaktär skulle vara en arrogant idiot eller en passiv, tafatt röra av en person.
 • Som alltid, inte plagiera inte arbete. Du kan basera en karaktär av av en berömd man, men du måste hitta sätt att göra det tecknet din egen.
 • Tvinga aldrig en karaktär förändras till tomten. Om du gör det, kan karaktären komma ut obekväma, påtvingad, eller orealistiska. Det är viktigt att behandla din karaktär som en verklig person.