Wko

Hur man skapar en bra story titel

Vad händer om du valt att skicka ditt arbete till ett förlag? Du skulle ha en uppseendeväckande titel till, ja, fånga uppmärksamheten hos dem som skulle överväga att sätta dina idéer i tryck, skulle inte du? Läs vidare för att upptäcka nyckeln till att skapa en fantastisk titel för ditt arbete.

Steg

Hur man skapar en bra story titel. Använd en viktig fras i din berättelse.
Hur man skapar en bra story titel. Använd en viktig fras i din berättelse.
 1. 1
  Skriv din berättelse. Din titel måste vara relevanta för din historia, så det är bara skriva det först. Detta steg kommer inte förklara hur, men det finns många bra artiklar om Google som kommer.
 2. 2
  Gör det catchy. Om du var i en bokhandel, skulle vilken typ av titel gör dig ta boken från hyllan och läsa den? En titel som Maria skulle inte ta så mycket uppmärksamhet som Leafdapple. Se till att det gäller din berättelse, om du skriver en berättelse om en flicka med cancer, skulle du inte titel det genom en pojkes ögon om inte historien berättas genom ögonen på en pojke.
 3. 3
  Använd en viktig fras i din berättelse. Om det finns en fras i din berättelse som låter särskilt trevligt, använd den. Till exempel, om det finns en rad som lyder, "Kärleken är oskuld, men på något sätt spiraler till något jag tror inte oskyldiga människor ska vilja", kan du använda Kärleken är Innocence som din titel, eller något sätt Spiraler, eller ens borde ha.
 4. 4
  Alliteration! Allitteration är att börja varje ord med samma bokstav. Detta är tänkt att låta catchy, som: Riding Rainbows eller kärlek från Livius.
 5. 5
  Dags att rimma. Rimma gör något ringer i huvudet, men kan låta mer som en barnbok än något professionellt. Om det är ett bra rim, använda det, om inte, tappa den.
 6. 6
  Olika andra sätt. En annan metod är att ta ett vanligt uttryck - här använder vi "lyckligt" - och ta bort ett par ord, så resultatet skulle vara Ever After Du kan också använda en liknelse, låt oss säga, "sjunger. gillar en fågel ", om berättelsen handlar om en sångerska. Använd ordet "liknande" eller "så" och resten av orden fortskrider det ordet, så det skulle bli som en fågel.

Tips

 • Se till att det har något att göra med din berättelse / roman. Om det är en vacker titel, men har ingenting att göra med berättelsen, då är det meningslöst. Kanske inte, men om du sätter titeln i en fras i din berättelse.
 • Om du fastnar på att hitta ett namn, hitta en huvudpunkt i din berättelse och hitta ett enda ord som passar idén. Det kan hjälpa dig att hitta en bättre titel senare.
 • Du får lov att använda samma titel som en annan bok, men det betyder inte att det är klokt att namnge din bok My Secret Garden eller Lara och Giant Peach.
 • Om du inte kan tänka dig en titel när man börjar ute, oroa dig inte! Titlar är lättare att komma med när berättelsen är helt klar.

Varningar

 • Kontrollera dess catchy och ögon-tilltalande.
 • Se till att din titel är inte kränkande.
 • Se till att titeln inte har använts på en annan bok redan!