Wko

Hur man räknar ut förändring

Innan miniräknare och innan de datoriserade kassaapparater, hade människor faktiskt att räkna ut förändringen själva. Räkna baklänges säkerställer återvändande exakt förändring. Det är också viktigt att räkna på detta sätt i ditt eget sinne när någon ger du byter från ett köp. Om du inte vet hur man ska ge eller ta emot förändring från en stor näbb, kommer du aldrig vara säker på att du fick det korrekta beloppet, eller om den andra personen kanske har gjort ett misstag eller försökte lura dig. Det är inte svårt att göra, och det är en ganska enkel och noggrann metod för att räkna förändring ut.

Steg

Hur man räknar ut förändring. Ange inköpspris och köpeskillingen.
Hur man räknar ut förändring. Ange inköpspris och köpeskillingen.
 1. 1
  Ange inköpspris och köpeskillingen. När kunden räcker dig en räkning (t.ex. 10 0,00€), säg till dig själv vad inköpspriset är ur räkningen (t.ex. 5€ 0,22 av 10 0,00€).
 2. 2
  Från och med pennies, räkna ut tillräckligt förändring (startar räkningen till inköpspriset) för att komma till nästa mynt eller faktura storlek.
  • Exempel: 5€ 0,22 av 10€ 0,00.
   Räkna ut pennies: 5€ 0,23... 5€ 0,24... 5€ 0,25...
   Räkna ut kvartalen: 5€ 0,50... 5€ 0,75... 5€ 0,00...
 3. 3
  Fortsätt att ge förändring för 10€ 0,00 från nästa med dollarsedlar Räkna ut dollarsedlar:. 10 0,00€... 10€ 0,00... 10€ 0,00... 10 0,00€
 4. 4
  Om det behövs, använd nästa räkning storlek att fortsätta ge förändring tills du når räkningen beloppet (e. G. Om räkningen beloppet var 5€ 0,22 och de gav dig 15€ att betala).

Tips

 • Det är en bra idé att placera räkningen du får på toppen av registret eller på någon yta i stället för att placera den rakt in i kassan. Detta kan rädda dig från förlägenhet eller tvister i fall du blir distraherad och glömmer vad kunden gav dig.
 • Öva detta genom att få en massa mynt, Nickels, Dimes och använder monopol pengar om du inte har räkningar. Sedan gör tro du köper för olika belopp, och räkna baklänges, tills du lär dig att göra det enkelt och snabbt.

Varningar

 • Var medveten om korta ändra konstnärer som begär olika valörer av förändring. [De brukar kommer att vänta tills du har förändringen klar och sedan börja försöka "utbyte" "Kan jag få två femmor i stället för en tio?" "Vänta, om jag ger dig tillbaka här fem, kan jag ha det i då?" Du hamnar att ge dem mer än de gav dig.] Om en kund börjar begära ändringar i de valörer, bli inte förvirrad, bara stänga din låda (med alla pengar i det) och låt dem veta att du behöver för att ringa en handledare för att räkna kassan. Om de är ärliga kommer de (oftast) emot.
 • Aldrig acceptera förändringar eller gå bort från disken, tills du har sett till att du har rätt förändring. Var inte generad om det tar en liten stund att räkna baklänges.