Wko

Hur man poserar som en modell

Ser ut som en modell är en sak, men modellerna inte får betalt för att bara sitta där och. Deras framgång i verksamheten handlar om hur väl de kan medföra och ge fotografen intressanta och säljbara skott. Oavsett om du vill förbättra din karriär som modell eller bara vara mer fotogenisk, kommer följande tips hjälpa lägga till nya dimensioner till dina bilder.

Steg

Hur man poserar som en modell. Rikta näsan bort från kameran.
Hur man poserar som en modell. Rikta näsan bort från kameran.
 1. 1
  Slouch lite. Det finns några tillfällen då du behöver för att kasta axlarna bakåt för ett skott, men i allmänhet, gör en liten slöfock din pose se naturligt och avslappnat. Det betyder inte att du ska föraning över (även om detta kommer att fungera med vissa high fashion skott). Om du står, sätta ojämn vikt på fötterna, och benet med mindre vikt kommer naturligtvis böja lite. Du ser mer bekväm och din hållning kommer att visas mer naturligt. Sjunk inte ihop så mycket, men att det gör din mage ser större.
 2. 2
  Vara asymmetriska. För en mer intressant bild, se till att du gör något annorlunda med varje sida av kroppen. Du kan vara dramatiska och göra något helt annorlunda med alla dina lemmar och luta huvudet åt sidan, men du kanske ser ut som en marionett. Att vara asymmetrisk kan vara så enkelt som att doppa ena axeln eller höften, att se till att armarna är på olika höjder, och böjer ena benet lite (eller mycket) mer än den andra.
 3. 3
  Rikta näsan bort från kameran. Tittar på kameran rakt fram kan fungera i vissa dramatiska skott, men generellt är det bättre att sätta ditt ansikte på en vinkel, och titta in i kameran från den vinkeln. Luta näsan lite upp eller ner, lite till vänster eller höger, men hålla blicken på den kameran.
  • Lär dig vilka vinklar smickrar ditt ansikte mest. Har du en bra käklinjen? Luta huvudet upp och åt sidan lite. Experiment framför en spegel eller med din egen kamera för att se vilka vinklar gör de mest intressanta skott i ansiktet.
  • Vet vilken riktning ljuset kommer ifrån. Tänk på att ljuset kommer att kasta skuggor, och även om de är små, kommer de att påverka utseendet på ditt ansikte. Om ljuset kommer uppifrån, luta näsan ner kan orsaka din ögonbrynsbenet att kasta en skugga över ögonen, vilket är bra om du tänker för en olycksbådande skott, men inte bra om du försöker att titta vänlig.
 4. 4
  Öva. Få en digital kamera, ställa upp ett stativ och ta tusentals bilder. Sedan tittar skotten på datorskärmen kostar ingenting, det finns egentligen ingen ursäkt att inte träna. Du bör veta vilka innebär arbete för dig, och som inte gör det. Lär dig vilka utgör plattare vilka delar av din kropp. Bekanta dig med vilket innebär arbete med olika typer av kläder, vissa poser betona de rena linjerna i en makt kostym, utgör en del betona flödet av en klänning. Öva med rekvisita som en stol, eller hålla föremål (en vas, ett rep, en badboll, vad som helst - vara kreativ!).
 5. 5
  Lyssna på din fotograf. En bra fotograf kommer att erbjuda återkoppling och uppriktigt sagt, berätta vad du ska göra så att de kan få den bilden de vill. Vara samarbetsvillig och graciösa (och graciös!). Låt inte dig själv att bli nervös, annars kommer du spänt upp och ser stel. Koppla in varje pose och få kontakt med kameran.
 6. 6
  Study. Titta på tidningar och broschyrer med ett kritiskt öga. Anteckna hur modellen poserar: vad gör de med sina händer, lemmar, huvud, ögon, läppar? Vilka känslor utgör inte förmedla?
 7. 7
  Andas. Ibland när vi koncentrerar, eller vi är nervösa, långsam vi eller påskynda vår andning dramatiskt. Du kan även hålla andan för ett skott. Förbli medveten om din andning, hålla det normala och avslappnad.
 8. 8
  Visualisering kan hjälpa dig att fånga de känslor som du behöver för ett skott. Om fotografen är ute efter en melankolisk skott, till exempel tänka sig en melankolisk karaktär i en film och låtsas vara honom eller henne. Du kanske upptäcker att du är bättre på att kanalisera din "inre melankoli" som way.may>
 9. 9
  SMILE! En av de mest betydande förbättringar du kan göra i NÅGON porträtt är så enkel men ändå kan göra den största skillnaden mellan att få ett "bra skott" kontra att få ett "bra skott", och det är att helt enkelt . Naturligtvis är denna ogiltig om du är en modell och fotografen vill ha en annan känsla från dig. Men för dem som vill generellt förbättra dina porträtt ett leende (särskilt den "perfekta leendet") kan göra en stor skillnad.
 10. 10
  Behärska den "perfekta leendet" Det är en konst att posera med en perfekt och mest bra modeller vet hur man gör detta naturligt. Det är ett leende som är halvvägs mellan det största leendet du kan göra och inget leende alls. Läpparna är lätt särade och endast de övre tänderna syns. Leendet anses vara ett "milt leende". Resultatet bör se trevlig och avslappnad. Om du ler så stort att du kan se dina övre tandkött eller undre tänderna, då är det alldeles för mycket. Generellt kommer le lyfta kinderna och detta kan minska ögonen. Så, försök att slappna av dina ögon så att ögonen är öppna och de vita visar. Detta kan ta lite övning framför en spegel för att isolera de olika muskelgrupperna men det kommer att vara värt besväret. Naturligtvis finns kanske skott när inga leenden eller större leenden krävs men generellt, oavsett om du är en modell eller någon som bara vill förbättra dina porträtt, behärska ett perfekt leende kan göra stora förbättringar till dina bilder.

Tips

 • Visa känslor i dina ögon.
 • Kontrollera att du har attityd. Att vara modell handlar om att hålla upp huvudet och vätskande självförtroende.

Varningar

 • Se till att ingen av dina lemmar någonsin pekar direkt på kameran. Perspektivet gör att lem ser förvrängd. Tänk på dina ben som linjer pinnen figurerar, ingen av dessa linjer bör någonsin peka rakt mot kamerans lins.