Wko

Hur man planerar en miljövänlig semester

Ta en miljövänlig semester kan hjälpa dig att göra din del för att minska mängden koldioxid som vanligen släpps ut i luften när semestrar och därmed minska din föroreningar och global uppvärmning påverkan. Andra överväganden inkluderar spara resurser, stödja lokala människors försörjning och att din fotavtryck är mindre än den annars skulle vara om du tog en semester utan att överväga dessa saker.

När du planerar en miljövänlig semester, är det viktigt att börja med dina metoder för transport och de platser du stannar, exempelvis hotell eller resorts som praxis gröna levande metoder, såsom återvinning och kanske till och med förnybara energikällor. Din destination är också nyckeln till din miljövänliga semestrande erfarenhet - genom att välja en plats där du kan delta i utomhus aktiviteter och andra evenemang som bidrar till grön levande, stödja dig de ansträngningar som de länder och organisationer som försöker att höja eko- vänlighet av deras metoder.

Steg

Hur man planerar en miljövänlig semester. Tillvägagångssätt planerar en eko-semester som en rolig övning.
Hur man planerar en miljövänlig semester. Tillvägagångssätt planerar en eko-semester som en rolig övning.
 1. 1
  Håll det enkelt. Resenärer som vill vara eko-medvetna när du reser kan ibland känna att lägga ännu ett lager av "att-göra" är överväldigande. Ändå är ansvarig eko-resor inte svårt och är i allmänhet om att vara hänsynsfull:
  • Resa så lätt som du kan
  • Välj transport som minimerar din påverkan
  • Bo i boende som syftar till att minimera påverkan på miljön
  • Välj semester aktiviteter som är miljövänliga
  • Var medveten om att dina små åtgärder lägger upp, till exempel koppla ur laddaren när det är gjort
  • Var hänsynsfull av de sociala konsekvenserna och stödja den lokala ekonomin, en lämplig samverkan med lokalbefolkningen och om möjligt, bidra till lokala miljöprojekt på något sätt.
 2. 2
  Tillvägagångssätt planerar en eko-semester som en rolig övning. Det finns ingen anledning att ha en mentalitet hår skjorta om eko-semester. Miljövänligt boende och aktiviteter är nu vanligt och ofta har mycket hög standard. Det är lätt att hitta eko-resmöjligheter med hjälp av internet, så du behöver inte forska den hårda vägen längre. Och det finns också en rad priser från budget till övre änden priser, så du kan välja det pris enligt dina tillgängliga medel och har fortfarande en stor upplevelse.
 3. 3
  Be för kvalitetssäkring innan du går. E-post och internet gör det enkelt att fråga i förväg om de kvalifikationer eller godkännande av platser du vill besöka och bo på. Föredrar platser som använder ackreditering av oberoende revisorer snarare än att bara ange "eco" framför sina tjänster. Kontrollera alltid etiketterna för att undvika grön tvätt.
  • Kolla in Internationella Ekoturismföreningen på för mer information om kvalitetssäkring av din eko-semester val. Denna webbplats ger en interaktiv online-katalog för att hjälpa dig.

Planerar att resa lätt

 1. 1
  Packa lätt. Lättare bagage från passagerare minskar bränsleutsläpp, plus att det ger dig möjlighet att undvika extra bagage kostnader, vagn och du kommer att ha mindre saker att oroa sig bevakning och bär. Några idéer som hjälper dig att inkludera:

Plan miljövänliga transportmetoder

 1. 1
  Sträva efter att resa så mycket så ofta som den genomsnittliga lokala gör - med kollektivtrafik. Det är ännu bättre om du kan få till din destination med hjälp av kollektivtrafik, tåg och bussar är en föredragen metod för att komma runt på många platser i världen - som reser på detta sätt bidrar till att minska mängden koldioxid som släpps ut i atmosfären.
 2. 2
  Ta direktflyg eller one-stop flyg till din destination om du måste resa med flyg. Flygplan släpper ut mer koldioxid i luften än något annat transportsätt, och är ofta mer skadliga för miljön på grund av föroreningar släpps på höga höjder. alternativ.
  • Alltid föredrar vistas längre på din destination snarare än att göra många luft resor till olika platser. Om möjligt, undvika att resa med flyg en gång på din destination - använda andra mindre bränsle-intensiva metoder när du är på destinationen.
 3. 3
  Använd miljövänliga transportmetoder vid ankomsten till din destination. Promenader, rider cyklar och använder kollektivtrafik idealiska sätt att resa grönt i stället för att köra en hyrbil eller ta taxibilar på semester.
  • Fråga med ditt hotell eller resort för att avgöra om cykeluthyrning, spårvagnar eller pendeltåg finns att använda under hela din vistelse.

Hitta miljövänliga hotell och resorts

 1. 1
  Välj hotell som övar gröna levande tekniker. Många hotell har blivit miljövänlig där de ger giftfria sängkläder, använda förnybar energi, använder giftfria rengöringsmedel, och innehåller återvinningsanläggningar. Vissa hotell insisterar också på att servera ekologisk mat och använda återvinningsbara produkter. Online sökningar har gjort det mycket lättare att hitta dessa platser, och det finns ofta böcker i biblioteket som ger en round-up av gröna hotell och resorts världen över.
  • Om det inte framgår av hemsidan eller broschyren information kontakta hotellen direkt för att fråga om de ger gröna och miljövänliga boende. Vanligtvis är detta en stor säljande funktion nu, så de flesta kommer att göra det tydligt i deras reklammaterial.
 2. 2
  Hitta och resorts på internet. Till exempel är en lista över miljövänliga semesteranläggning alternativ på "Boston Dagens Mama" webbplats som tillhandahålls dig i Sources i den här artikeln. Många bloggar skrivna av eko-medvetna resenärer kommer att ge dig goda insikter i platser att bo och kan innehålla rekommendationer.
 3. 3
  Se till att hotellet du ska bo på offentligt annonserar vara miljövänlig och har en lista med funktioner och tjänster som motiverar dess vara miljövänlig.

Planera för att leva grönt på din vistelseorten

 1. 1
  Öva grön levande samtidigt ditt hotell, resort eller på andra vistelse. Förutom att vistas på en eko-vänlig plats, kan du göra din del för att minimera miljöpåverkan av din resa. Saker du kan göra för att hjälpa till är:
  • Återanvända sängkläder och handdukar. Om hotellet erbjuder detta som en funktion, se till att göra enligt instruktionerna så att objekten inte tas bort av städare varje dag.
  • Återvinn alla produkter som är återvinningsbara. Om den plats du bor i inte verkar ha återvinningsanläggningar, fråga i receptionen om var du kan hitta dem. De gröna hotell och resorts kommer att använda i rummet eller i närheten papperskorgar återvinning för att hjälpa dig.
  • Ladda bara så mycket som behövs och ta bort laddaren från kontakten. När laddaren indikerar att batterierna har laddats, lämnar dem i längre är ett slöseri med energi.
  • Tvätta dina kläder för hand i ditt rum eller använda en effektiv lokal tvättomat i stället för att kemtvättservice.
  • Släck lampor och apparater innan de lämnar rummet. När du är i ditt rum, bara använda dessa lampor och apparater som du verkligen behöver använda. Kanske du kan öppna ett fönster istället för att vända på luftkonditioneringen, eller bara använda en golvlampor ljus istället för taklampa.
  • Behandla vatten som värdefull resurs som det är. Använd bara så mycket som du behöver för att duscha / bada och borsta tänderna och spola. Om hotellet eller resort upplever vattenbrist, följ instruktionerna för att spara vatten som indikeras av anläggningen. Gör ditt för att se till att andra människor kan njuta av vad du tycker.
  • Dela böcker istället för att köpa nya. När du har läst din bok, lämna den på vistelseorten för nästa resenären att njuta. Många platser ger nu för detta utbyte av böcker, så att du kan plocka upp en ny gratis att läsa också.

Planera miljövänliga semester aktiviteter

 1. 1
  Utför en mängd olika utomhus aktiviteter som låter dig se på destinationen och hålla dig frisk också. Att vara utomhus och ta vandringar och promenader runt parker, städer och i andra naturliga element kommer att hindra dig från att använda energi och andra resurser behövs ofta för inomhusaktiviteter. Det kommer också att se till att du får se destinationen med egna ögon och känner en del av vad lokalbefolkningen uppleva också.
  • Tala med en representant på ditt hotell eller resort för vägledning och rekommendationer om lokala aktiviteter du kan uppleva att inträffa utomhus och som är miljövänliga.
  • Besök den "oberoende resande" webbplats som anges i källorna i den här artikeln, rulla ned till avsnittet "Miljövänligt researrangörer." Varje länk i denna kategori kommer att ta dig till ett företag som specialiserat sig på miljövänliga turnéer runt om i världen i flera län.

Stöd lokalbefolkningen

 1. 1
  Var medveten om de sociala konsekvenserna av din resa. Sociala och miljömässiga konsekvenser hänger ihop och det är viktigt att vara hänsynsfull av båda. Följ de lokala vägar och vara respekt för dem. Lyssna mer än du pratar och fördjupa dig i upplevelsen. Det är fördelaktigt att lära sig lite bakgrundsinformation om kultur, historia, geografi och övertygelser den destination du har rest till. Detta kommer att göra det möjligt för dig att bättre uppskatta det du observerar och kommer också att se till att du inte av misstag förolämpa någon. Detta är helt enkelt en fråga om att vara en "bra guest".
  • Fråga alltid innan du tar närbilder av människor. Det är artig och i en värld där kameror finns överallt nu, sätter det du skiljer dig som någon som erkänner värdighet era mänskliga försökspersoner.
 2. 2
  Stödja den lokala ekonomin så mycket du kan. Äta på lokalt ägda restauranger, nedlåtande lokala aktiviteter såsom lantbrukare kör ridning aktiviteter och ursprungsbefolkningar tar dig med på guidade expeditioner för att se det land som de gör och leta efter autentiska lokalt tillverkade souvenirer gjorda av förnyelsebara resurser.
  • Resa bondens marknader och lokala livsmedelsbutiker kan bidra till att stödja lokalbefolkningen och samtidigt minska din miljöpåverkan.
  • Hyra lokala guider där så är möjligt.
 3. 3
  Delta i ett miljöprogram som gynnar din semester locale. I vissa fall, beroende på var du reser, kan du frivilligt för aktiviteter för att förbättra miljön eller för att stödja lokala företag.
  • Besök "Earth Times" hemsida som du fått i Sources i den här artikeln, klicka på länken som läser "Miljövänliga semester" i kroppen av denna artikel. Du kommer att omdirigeras till en webbplats som innehåller olika semesterorter och lokaler som ger gröna aktiviteter.

Minska din påverkan generellt när du reser

 1. 1
  Tänk på många andra sätt som du kanske kan minska din påverkan när du reser och planera därefter. Några av dessa sätt inte är uppenbara för dig tills du faktiskt reser, så var beredd att justera din inställning när du går. Några av de saker som du kanske gillar att tänka i förväg inkluderar:
  • Undvik att använda engångsförpackningar och objekt där det är möjligt. Äta på platser som antingen har miljövänliga alternativ eller där du kan använda din egen återanvändbara behållare.
  • Ta en flaska för ditt vatten och undvika att köpa buteljerat vatten där det är säkert att göra det. Om det inte är säkert att göra så, åtminstone se om det är möjligt att fylla på en återanvändbar flaska på säkert vatten platser. Bara ta till buteljerat vatten där din hälsa annars skulle äventyras.
  • Bo på vandringsleder, inte röra kulturella artefakter och liknande när berättade inte och använd ditt sunda förnuft om att bevara mänsklig och naturarv.
  • Packa in och packa upp det. Lämna aldrig ditt skräp någonstans än Korrekt avfallshantering platserna.
  • Aldrig köpa vegetabiliska eller animaliska produkter som är utrotningshotade.
  • Överväg kvittning din oundvikliga koldioxidutsläpp. Välj en ansedd klimatkompensation program för att göra detta.

Tips

 • Om du vill ta en miljövänlig semester liknar en "road trip", överväga att ta en naturskön tågresa längdåkning eller genom en särskild region. Till exempel, om du bor i Europa, kan du ta en naturskön semester tågresa längs Stillahavskusten eller genom Klippiga bergen.
 • Prenumerera på miljövänliga resemagasin, Servs lista och webbplatser för att få mer tips om eko-resor och miljövänliga semester. Exempel på eko-resor tidskrifter och webbplatser är "Green Earth Travel" och "Eco Tourismlogue." Du kan också gå till din Internet-sökmotor och skriva in sökord som "miljövänliga resor tidskrifter" för att hitta ytterligare publikationer.
 • Packa miljövänliga produkter att ta med dig till din destination för att bidra till din gröna upplevelse, såsom återanvändbara vattenflaskor, uppladdningsbara batterier, biologiskt nedbrytbart toalettpapper och egen försörjning av schampo och tvål. Att föra dessa poster hjälper skära ned på deponi eller avlopp avfall på ditt resmål.