Wko

Hur man planerar dina studier

Hur mycket tid har du att investera i examen förberedelse och under hur många dagar är det dags sprids? En student som studerar två timmar varje dag i fem dagar är i en annan situation än en student som studerar tio timmar natten innan, trots att de båda investerar lika mycket tid. Den andra eleven blir trött, överbelastad och stressad lättare, kommer han eller hon inte har möjlighet att rådgöra med en handledare i problemområden när de uppstår. Bryta arbetet i hanterbara bitar och sprida det över flera dagar är nödvändig.

Steg

Hur man planerar dina studier. Revidera tidigare lektioner-göra om tidigare uppdrag och problem prov från texten, notera hur tekniker används.
Hur man planerar dina studier. Revidera tidigare lektioner-göra om tidigare uppdrag och problem prov från texten, notera hur tekniker används.
 1. 1
  Välj en bra plats att studera. Denna plats bör vara ren, tyst, väl upplyst, en sval temperatur och bort från alla distraktioner, såsom vänner, tv eller datorn.
  • Studera på en plats som liknar din examen miljö kan göra dig mer bekväm under testet själv, eftersom förtrogenhet kommer att bidra till att minska den skräckinjagande känslan av att testa.
  • Alltid vara säker på att ta allt med dig att du kommer att behöva arbeta, inklusive böcker, föreläsningsanteckningar, tidigare uppdrag, pennor.
 2. 2
  Bo på planen. Om du fastnat på ett problem, klargöra det. (Du kan ta hjälp av din handledare). Du kan gå över din tilldelade tid och behöver schemalägga mer tid för senare. Detta är bra, din studieplan är bara en riktlinje, inte en absolut. Fånga upp så snart som möjligt, och fortsätta som planerat.
 3. 3
  Revidera tidigare lektioner-göra om tidigare uppdrag och problem prov från texten, notera hur tekniker används. Om du inte kan förklara resonemanget bakom en matematisk process, då du förmodligen inte förstår det fullt ut.
 4. 4
  Memorera stora begreppen. När du studerar, anteckna objekt som du behöver för att memorera och bära med dig listan hela dagen. Granska detta material när du fångas står i linje eller med tid mellan klasserna.
 5. 5
  Selektivt granska dina texter. Återanvänd inte läsa din text bok, du har redan gjort det en gång, och att göra det igen skulle överbelasta dig. Granska avsnitt du har markerat (understruket), eventuella anteckningar du gjort i marginalerna, formler, definitioner och sammanfattningar kapitlet.
 6. 6
  Studera i en krönika för-. Börja dina studier med materialet från den första klassen och gå framåt i kronologisk ordning, spenderar endast små mängder av tid i lågprioriterade områden och mer tid på högre prioriterade områden. Denna översyn kommer att ge dig en starkare grund att behärska mer viktigt material när du får till det. Om du väljer att studera i kronologisk ordning, vara noga med att takten själv så att du inte lämnar en kritisk studie del att göra kvällen innan tentan

Tips

 • Planera mer än en vecka i förväg är perfekt, särskilt när du har fler än en examen för att jonglera.
 • Innan allt detta förbereder ett schema som passar dina behov.
 • Det är också en bra idé att hålla några extra papper bredvid dig medan du studerar så om du tänker på allt du behöver göra senare kan du skriva ner det och sätta det ur ditt sinne, sedan gå vidare med att studera