Wko

Hur man passera en anställningsintervju

Potentiella medarbetare kan känna sig hedrade att väljas ut för en intervju, och nervösa när de förbereder sig för att utvärderas och övervägas för den position som de tillämpas. Intervjuer är ofta den sökandes enda möjlighet att göra ett positivt första intryck och uttryck kompetens för jobbet. Tid och ansträngning tillbringade förbereda kan vara den avgörande faktorn för huruvida en sökande kan passera en anställningsintervju.

Steg

Hur man passera en anställningsintervju. Förbered alla nödvändiga pappersarbetet inklusive ditt CV, referenser, portfölj (om det behövs) och personliga brev.
Hur man passera en anställningsintervju. Förbered alla nödvändiga pappersarbetet inklusive ditt CV, referenser, portfölj (om det behövs) och personliga brev.

Prestera bra i en anställningsintervju

 1. 1
  Förbered alla nödvändiga pappersarbetet inklusive ditt CV, referenser, portfölj (om det behövs) och personliga brev.
  • Se över alla dokument för stavfel och grammatiska fel. Har en vän eller släkting granska dem för att fånga eventuella misstag du kan ha missat.
 2. 2
  Forskning information om bolaget, samt din intervjuaren om du vet att personens namn i förväg.
  • Du kommer att göra ett intryck som en seriös kandidat om du kommer till intervjun med lite bakgrund kunskap om företaget. Att känna din intervjuarens namn och några detaljer om den personens roll i företaget kan hjälpa dig få en mer konversation dialog under intervjun, vilket ofta leder till att intervjuaren bildar ett mer positivt intryck.
 3. 3
  Förutse och öva dina svar på vanliga intervjufrågor.
  • Vanliga intervjufrågor är: "Vad är din svåraste arbetsrelaterade utmaning?" "Varför är du en bra passform för företaget?" "Vad är din största styrka?" och "Vad är din största svaghet?" Komma med svar som är uppriktig, men ändå positivt för dig som kandidat.
  • Intervjuare kommer ofta frågar om du har några frågor under eller efter intervjun. Ställer en fråga visar du deltar i samtalet, så komma med en lista med frågor att ställa så att du är förberedd om du inte kan komma med ett snabbt när du tillfrågas.
 4. 4
  Plocka ut en outfit som gör att du ser professionella och känna sig trygga.
  • I de flesta fall mörka kostymer är lämpliga för intervjuer, såvida du intervjuar för ett jobb med en mycket avslappnad klädsel, i vilket fall klänning byxor och en ren, krage är lämpliga.
 5. 5
  Anländer 15 minuter före din intervju tid.
  • Om din intervju är i ett okänt område, köra till platsen dagen innan för att se till att du inte är sen att du gick vilse.
  • Bo upptagen som du väntar, skriva anteckningar eller granska arbetsbeskrivning och företagsinformation. Håll handlingar och material i din vänstra hand så att du är beredd att gå upp och skaka hand så snart som intervjuaren kommer ut för att hälsa på dig.
 6. 6
  Bär en penna och papper i din portfölj eller portfölj för att krafsa snabba anteckningar om det behövs. Du kan också få extra kopior av dina ansökningshandlingar och frågor förteckningen för att ange om det behövs.
  • Anteckningar gör att du verkar engagerad och välorganiserad. Det hjälper dig också att komma ihåg viktiga detaljer och namn, vilket kan vara användbart senare i intervjun, eller när du gör uppföljande kontakt. Var noga med att bara ta korta anteckningar vid behov för att ta någon alls, eftersom omfattande anteckningar kan vara störande.
 7. 7
  Maila ett handskrivet tackkort omedelbart efter intervjun.
  • Sammanfatta viktiga detaljer i intervjun, med hjälp av dina anteckningar för att friska upp minnet. Se till att tacka intervjuaren för tillfället, och tala om att du ser fram emot att höra från företaget snart.
  • Om det finns någon chans att företaget kommer att göra en anställningsbeslutet i en kort tid, skicka ett tack mail förutom ett tackkort. Det är viktigt att se till att intervjuaren får någon form av skriftlig tack meddelande innan du väljer en kandidat.

Tips

 • Om du inte är valt för jobbet, fråga efter skälen annan kandidat valdes över dig. Denna information kan hjälpa dig att lyckas under kommande intervjuer.
 • Gör ett uppföljande telefonsamtal om du inte har fått svar inom intervjuarens angivna tidslinjen.