Wko

Hur man löser problem med blandningen ord

Vi har alla haft att brottas med problem i algebra kallas "ordet problem." Ett typiskt ord problem innebär blanda lösningar av givna styrkor för att få en viss mängd blandning vid en önskad styrka. I den här artikeln får du lära dig en generell metod för att lösa dessa problem.

Steg

Hur man löser problem med blandningen ord. För att förklara de steg, kommer vi att använda ett specifikt prov problem.
Hur man löser problem med blandningen ord. För att förklara de steg, kommer vi att använda ett specifikt prov problem.
 1. 1
  För att förklara de steg, kommer vi att använda ett specifikt prov problem:
 2. 2
  Hypatia har 20% och 15% lösningar av saltlösning (salt)-lösning. Hur mycket av varje ska hon blanda ihop för att få 5 liter 18% saltlösning?
 3. 3
  Organisera din information. Generellt har du tre procent, två okända mängder, och ett känt belopp. Den vanliga övergripande strukturen är:
 4. 4
  Bestäm vilken information som representerar den slutliga hållfastheten och belopp. I vårt exempel är den slutliga produkten ska vara 5 liter 18% saltlösning.
 5. 5
  Ersätt informationen om det slutliga styrka och mängd.
 6. 6
  Ersätt de två andra procentsatser. Det spelar ingen roll vilken du sätter på A och som för B.
 7. 7
  Välj en variabel för en av de okända mängder. Det spelar ingen roll vilken du väljer. För detta problem, väljer vi x att representera mängden 20% lösning.
 8. 8
  Uttryck mängden av den andra lösningen att använda. Eftersom vi vet att beloppen måste lägga upp till 5 liter, och vi har redan valt x för 20% lösning, är mängden av den andra lösningen 5 - x.
 9. 9
  Avsluta multiplikation som är efter likhetstecknet.
 10. 10
  Fördela multiplikation över kvantitet 5 - x.
 11. 11
  Lös resten av ekvationen.
 12. 12
  Tolka svaret. Vi valde 20% att gå med x, så att x = 3 betyder att vi behöver 3 liter av 20% lösning. Det slutliga beloppet skulle vara 5 liter. Så som lämnar två liter för den andra, som var den 15%-ig lösning.
 13. 13
  Skriv ut din slutliga svaret. I detta fall skulle vi skriva: Hypatia behöver 3 liter av 20% lösning och 2 liter av 15% lösning för att få 5 liter av en 18% lösning.

Saker du behöver

 • Förmågan att lösa en enkel algebra ekvation (t.ex. 0,20 * x + 0,15 * (1-x) = 0,18)