Wko

Hur man leder ett konferenssamtal med icke infödda talare

Konferenssamtal kan vara en av de mest plågsamma upplevelser för icke-engelska som modersmål. Ett antal faktorer kan göra ett konferenssamtal svårt, ljudkvalitet, ämne, antal deltagare, och en brist effektivt ledarskap under samtalet.

Steg

Hur man leder ett konferenssamtal med icke infödda talare. Formulera och tala långsamt och bekvämt.
Hur man leder ett konferenssamtal med icke infödda talare. Formulera och tala långsamt och bekvämt.
 1. 1
  Formulera och tala långsamt och bekvämt. Använd inte för många ljud som "um" eller "uh".
 2. 2
  När du lyssnar på en annan talare, inte över-eller under-användning "continuers" (ord som "uh-huh" som låter talaren vet att du fortfarande lyssnar). Det är okej att använda en continuer om talaren har pausat, men det är inte okej att avbryta med en continuer, eller att ha döda tystnaden på linjen för en obekväm tid. Tystnad kan vara ett kraftfullt kommunikationsverktyg för att möjliggöra förståelse av komplexa idéer och tid att formulera frågor.
 3. 3
  Sakta ner kommunikationsprocessen. Paus mellan idéer, var tredje till femte meningarna, för att ge icke-infödda talare möjlighet att förstå innan du fortsätter.
  • Detta är en bra tid att artigt bekräfta att alla som deltar förstår vad som har sagts upp till den här punkten. De flesta människor kommer att uppskatta att få en chans att be om klargöranden.
 4. 4
  Var proaktiv. Under samtalet regelbundet påminna deltagarna om att de kan be om klargöranden. Tala om för dem att det är viktigt för dig att de förstår. Ge dem tillstånd att be om förtydligande.
 5. 5
  Kontrollera om förståelse i slutet av varje ämne, "är det begripligt?", "Var jag begripligt?", Eller "Vilka frågor har du?" är alla bra sätt att kontrollera om förståelse.
 6. 6
  Inte rusa in i nästa ämne. Var noga med att ge minst 30 sekunder mellan ämnen för frågor och förtydliganden. Vid slutet av varje ämne, omformulera viktiga detaljer och åtgärder, även om deltagarna inte be om klargöranden.
 7. 7
  Vara en effektiv konferenssamtal ledare. En ledare ser till att förståelsen är en prioritet. De koncentrerar sig på att skapa en kommunikation vänlig miljö för alla att uppskatta och njuta. Hur kan en native English speaker förvänta sig en icke-infödd talare att delta eller följa direktiven om de har svårt att förstå? Naturligtvis följer protokollet från sammanträdet ofta samtalet. Men produktiva och givande relationer står på spel. Om det finns lite eller ingen förståelse under ett samtal, då icke-infödda deltagare kan liksom inte delta. De kan känna sig alienerade och förstå mer av de skriftliga minuter.

Tips

 • En effektiv ledare garanterar att deltagarna förstår genom att klargöra viktiga detaljer och åtgärder vid slutet av varje ämne.
 • En effektiv ledare garanterar att deltagarna aktivt be om klargöranden, är ett sätt att uppnå detta på tidigare känner varje deltagare roll på konferensen och förbereda några frågor för var och en av deltagarna.
 • En effektiv ledare garanterar att om det finns bakgrundsljud, samtalet parkeras tills bruset avlägsnats.
 • En effektiv ledare garanterar att varje deltagare artikulerar och talar långsamt.
 • En effektiv ledare garanterar att det finns återkoppling i slutet av samtalet för att se hur kommunikationen kan förbättras under nästa samtal.

Varningar

 • Var noga med att inte såra de icke-infödda talare genom att klargöra för ofta eller förtydliga ämnen som är mycket enkel. Misstag kommer att hända, men du kan minimera dem genom att fästa stor uppmärksamhet.