Wko

Hur man läser en Thomas Pynchon roman

Med romaner som vissa kritiker har kallat "oläslig", paranoiacs och konspirationsteoretiker lovprisade hans tekniker, en tillbakadragen natur och brist på offentligt gränssnitt, har Thomas Pynchon en mytisk men skrämmande kultstatus. Vissa människor läser Gravity regnbåge som ett test av deras läsförmåga och uthållighet, andra verkligen njuta av det. Här hur du kommer igång.

Steg

Hur man läser en Thomas Pynchon roman. Välj vilken roman du vill läsa.
Hur man läser en Thomas Pynchon roman. Välj vilken roman du vill läsa.
 1. 1
  Välj vilken roman du vill läsa. Thomas Pynchon har skrivit V., gråt av Lot 49, Gravity regnbåge, Vineland, Mason & Dixon och Against the Day, med en novellsamling som kallas långsam elev och en bok som kommer ut augusti 2009 kallade naturliga lasten.
  • Börja med V., gråt av Lot 49, eller Against the Day.
  • Fortsätt sedan till Gravity regnbåge.
  • Mot Day är hans senaste bok och speglar många av de teman som han har utvecklats under en flera decennier lång karriär, plus att det är ganska tillgänglig.
  • Gråt av Lot 49 anses av många vara hans finaste verk, men Pynchon själv har varit mycket kritiska till det, fortfarande, läser det lätt och hans kortaste bok, så det är en bra språngbräda för nybörjare.
  • V. är den första romanen han publicerade, så det är klokt att läsa om du vill börja om från början.
  • Mason & Dixon och långsam elev bör endast läsas av die-hard fans.
  • Inneboende Vice, hans nyaste, har en relativt fräsch och ny strategi, men i slutändan kommer att leda dig samma väg. Det är nog ett bra val eftersom det är allmänt tillgänglig nu, just hade kommit ut, och mycket kortare och lättare att läsa, men ändå engagerande med mycket av hans kvickhet och teman.
 2. 2
  Koppla av. Om du läser en Thomas Pynchon roman, är chansen att du gillar att läsa. Pynchon berömmelse kan göra idén att läsa en Pynchon roman stressande. Ingenting kommer att vara roligt om du går in i det förutsatt att det kommer att bli stressigt. Börja läsa den som om du skulle läsa någon annan bok, och sedan anpassa sig till sin blankett.
 3. 3
  Sitt ner för att läsa den. Vara bekväm, eftersom om du inte är bekväm att du inte kommer att njuta av det. Läs inte det i farten eftersom du då inte kommer att kunna följa den, men inte läsa den tvångsmässigt för då kommer du inte att kunna njuta av det.
 4. 4
  Läs i rask, men inte manisk, tempo. Många människor planera för en stor del av tiden att läsa Pynchon, och många människor när man läser Pynchon försöka ta det riktigt långsamt att se till att de förstår allt. De flesta av de tidigare aldrig få den tid som avsatts (livet tar över), och många av de senare tappar vad försiggår efter ett tag. En bok av Thomas Pynchon är fortfarande en bok, och bör avnjutas som sådan. Läs det tillräckligt snabbt att historien fortsätter och du kan hålla koll och komma ihåg vad som händer, men inte så snabbt att du hoppar över passager.
 5. 5
  Ha tålamod. Fortsätt att läsa, även om du känner att du inte får det. Thomas Pynchon är en postmodern författare, vilket innebär att hans berättelser kan tendera att avvika mot själv-reflexiv, fragmenterad, och skiftande former och identitet. Om du inte förstår vad som händer nu, kommer något helt annat hända senare som kommer att få dig tillbaka på rätt spår. Om han kommer på vad som verkar vara en lång tangent, kan tangenten har tagit över berättelsen. Oavsett vad, men om dess en sexscen, ett musikaliskt nummer, en pjäs på vetenskapliga idéer, eller något annat, kommer det inte vara så länge i väntan innan något annat händer som kommer att återuppväcka ditt intresse (om ditt intresse försvinner i första hand)
 6. 6
  Inte fastna upp alla karaktärer, referenser och teman. Thomas Pynchon är känd för jonglering inställningar, historiska händelser, idéer och människor i både analoga och otidsenliga sätt. Vissa människor försöker att ta anteckningar och diagram och försöka beskriva varenda väver tråd Pynchon i större berättelsen. Ett sådant försök är användbar endast för den verkligt besatt. För tillämpningen av upptäckten, är det dock mycket bättre att läsa Pynchon och koncentrera sig mer på de saker du redan förstått, och njuta av att höra vad han har att säga om resten. En kvinna som försökte diagramming alla karaktärer och deras relationer i Gravity regnbåge att förstå vad som pågick ännu inte har avslutat boken.
 7. 7
  Ta inte honom alltför allvarligt. Pynchon är en författare av möjligheter, och möjligheterna är inte alltid aktualiteter. Saker i ett Pynchon roman kan vara slående, logiskt, och även meningsfullt att ett mysterium du känner igen i den verkliga världen, och ändå inte hänvisa till något som faktiskt existerar i den verkliga världen. En hel del av glädjen i Pynchon författarskap kommer från vad som kan sammanfattas i sitt uttalande för insidan flik Against the Day: "Kanske är det inte hela världen, men med en mindre justering eller två det är vad världen kan vara." Dessutom var killen på Simpsons ett par gånger. Självklart tar Thomas Pynchon inte Thomas Pynchon alltför allvarligt.
 8. 8
  Med alla medel, ta honom på allvar. Det är fiktion, men det är fiktion som njuter av att dra paralleller och tangenter till både närstående och icke-begrepp genom passion, humor och en fantastisk samling av kreativitet. Om du upptäcker något som ringer en klocka i huvudet, grattis: du har just upplevt den gnista av erkännande, och Thomas Pynchon är bra på att tända den. Om han tar upp ett ämne du är intresserad av, med alla medel, utforska det. Det är därför man inte kan förstå alla de presenterade ämnena, eftersom de är alla hänvisningar till specifika intressen Thomas Pynchon själv, som är naturligtvis inte intresserade av att förklara allt för sina läsare. Läsa Pynchon kan vara en ytterst personlig upplevelse, vilket är egentligen varför det är verkligen svårt att få två valfria Thomas Pynchon fansen att prata om samma saker.
 9. 9
  Unlearn vad du har lärt dig. Jag har läst ett par av de recensioner som kallas "Gravity regnbåge" "oläslig". De var skrivna av personer som verkar under en viss teori om hur litteraturen i sig bör vara. Låt boken gå där det kommer att gå, eftersom det kommer att gå dit ändå. Motstånd är fruktlöst.
 10. 10
  Njut av dig själv. Om det är något som måste understrykas, är det att Pynchon faktiskt så är underhållande liksom allt annat. Av någon anledning, nästan alla av kritisk analys, fläkt recensioner, Wikipedia-artiklar, och andra tillgängliga skrifter om Pynchon tenderar att nämna detta faktum ganska sällan. De människor som mest verkar "få" Pynchon är de som också verkar njuta Pynchon, medan de människor som försöker "få" Pynchon ingenstans. Om du kan komma ihåg att det är din lediga tid du spenderar, så kom ihåg att fri tid bäst spenderas njuter overexerting. Om du faktiskt läser en Pynchon roman eftersom det tilldelades eller rekommenderas, vara särskilt omstörtande och njuta av det. Ingen reaktion är bättre för att uppskatta den fulla delen av något som njuter av det, även om det är för en liten del. Även om det uttalandet verkar självklart, av någon anledning folk glömmer det en hel del.
 11. 11
  Re-läsa. Du vill förmodligen, i alla fall, men nu när du har en allmän känsla av idén av romanen, kan du gå tillbaka och uppskattar dem detaljer alla snackar om.

Tips

 • Alla Pynchon böcker är i tryck och de flesta, särskilt gråt av Lot 49, Gravity regnbåge, Against the Day ", och naturliga lasten, är allmänt tillgängliga i både bokhandlar och bibliotek. Om du har gjort forskning och känner verkligen intresserad av att veta vad han tänker, kanske du vill köpa boken att läsa om. Om du är bara nyfiken vad alla andra pratar om, låna från biblioteket eftersom hans böcker är omfattande och du kanske vill hyllan-utrymme tillbaka, men se till att biblioteket lånar det från kan du förnya material eftersom det kan ta dig längre än låneperioden att läsa den.

Saker du behöver

 • En roman av Thomas Pynchon. Se steg ett för förslag på vilka nya att välja och där du ska få det från.
 • Tid, som inte nödvändigtvis behöver vara en stor sammanhängande del av tiden, men åtminstone tillräckligt med tid på varje dag för att sitta ner och läsa den, över mestadels på varandra följande dagar.