Wko

Hur man låna pengar från familj eller vänner att köpa ett hem

Har du familj och vänner med hjärtat och plånboken för att hjälpa dig att uppnå homeownership? Nya bostadsköpare använder allt "inom familjen bolån" av 10-100% av köpeskillingen för att göra detta. Men du behöver en plan för att undvika krångel och fallgropar blanda pengar och relationer. Det bästa sättet att låna från personer du känner är att göra affären så formell som möjligt. Såhär:

Steg

Hur man låna pengar från familj eller vänner att köpa ett hem. Kom överens om lånevillkoren.
Hur man låna pengar från familj eller vänner att köpa ett hem. Kom överens om lånevillkoren.
 1. 1
  Hitta en långivare. Överväg släktingar, vänner och bekanta som litar på dig och vill se dig köpa ett hem. Du kommer att få betala ränta (och kan dra dina räntebetalningar om inteckning dokumenteras väl) så hitta någon som kan dra nytta av en stadig ström av betalningar.
 2. 2
  Kom överens om lånevillkoren. Plocka och komma överens om lånevillkoren du kommer att använda. Standardvillkor ingår ett belopp, en ränta, på sikt återbetalning typ, återbetalning frekvens. Den räntesats som används för intra-familjen bolån genomsnitt 4,7%, men du och din långivare bör diskutera alternativ du har vardera och enas om den ränta som ger en win-win situation för er båda.
 3. 3
  Skapa formella dokument. Du kommer att behöva en revers för att dokumentera lånet. Om lånet är att säkras av fastigheter, behöver du även en inteckning (eller en handling av förtroende, beroende på ditt tillstånd.) Du kan köpa grundläggande versioner av dessa dokument online och i bokhandeln. Men att köpa ett hem är en komplex transaktion och du bör ha en professionell skapa dokument som uppfyller kraven i din fastighet och ditt tillstånd. Du kan använda en fastighet advokat eller en privat långivande bolaget att göra detta.
 4. 4
  Sätt upp en återbetalningsplan. Använd ett lån kalkylator för att mata in dina lånevillkor och generera en lista över förfallodatum och belopp som utgör din betalningsplan. Skicka en kontroll före varje förfallodag. Du kan också ha en revisor eller privat långivande bolaget tjänsten ditt lån, och ordna bekymmersfri elektroniska överföringar varje månad.
 5. 5
  Återbetala lånet enligt överenskommelse. Så länge du håller dig med din betalningsplan som stavas ut i din revers, är du på god väg att lyckas betala tillbaka ditt lån. Om du träffar grov vatten, kommunicera med din långivare. Han eller hon vill att du ska lyckas (förmodligen vill ha sina pengar tillbaka!) Kan vara villig att rymma med genom att tillfälligt flytta en betalning till slutet av schemat, eller förvandla det till en gåva.

Tips

 • Du kan ange en räntesats som är en win-win. Chansen finns att du kan komma överens om en ränta som är bättre (lägre) än du kan få från en institutionell långivare, och bättre (högre) än långivaren kan tjäna på en finansiell investering av liknande längd. Eftersom ränta ska betalas (så IRS inte behandla uteblivna intresse som en gåva), de flesta låntagare föredrar att betala det till en släkting i stället för en bank.
 • Om du inte kan betala tillbaka dem, åtminstone kompensera för det på ett annat sätt.
 • På ett minimum, ange din ränta på nuvarande tillämpliga federala Rate (AFR). IRS antar "gåva när de fångar vinden av en transaktion mellan familjemedlemmar Ett sätt att bevisa att de har fel är att ladda AFR som din ränta,?. AFR ändras varje månad och kan hittas på www.circlelending.com/ AFR, eller på IRS webbplats.
 • Var rättvis och öppen. Om lånet är mellan förälder och barn, gör syskon medvetna om arrangemanget och typen av termer. Påpeka att arrangemanget är en formell lån, inte en gåva, och sköts professionellt. Var beredd att erbjuda en liknande affär med de andra så svartsjuka inte uppstår. Likaså döljer ett privat lån från din make eller partner be om problem.
 • Skapa en buffert genom att ha lån hanteras av en professionell. Yrkesverksamma kan ta hand om det smutsiga arbetet med privat lån management. I arbetet ingår lånedokumentation, månatliga påminnelser återbetalning och redovisning, bokslutskommunikéer och lån omstrukturering vid behov. Professionell ledning kommer väl till pass i skatt säsong eftersom båda parter måste ha ett bokslutskommuniké dokumenterar räntebetalningar om låntagaren vill kunna dra av dem.

Varningar

 • Var medveten om den årliga gåva skattebefrielse. Enligt IRS, individer kan gåva upp till 8960€ varje år till en annan person utan att debiteras gåvoskatten. Alla betalningar du förlåter på ett privat lån räknas mot din gåva belopp för året till den enskilde. Kontakta din revisor eller skatterådgivare om du är orolig för att genom direkta gåvor eller förlåtit betalningar lån du kan överskrida din gåva ersättning för året.