Wko

Hur man lägger till en serie av siffror i huvudet

Förmågan att snabbt lägga till en lång sträng av siffror i följd i ditt huvud är en riktig fest show-stopper! Tänk dig att på en fest, och att kunna snabbt och korrekt lägga till alla nummer från 1 till 50, eller 1 till 100, till exempel. Inte bara gör detta en imponerande partytrick, men det kan verkligen komma till nytta i det dagliga livet, som det skärper ens tänkande färdigheter och förmågor.

Steg

Hur man lägger till en serie av siffror i huvudet. Föreställ siffrorna.
Hur man lägger till en serie av siffror i huvudet. Föreställ siffrorna.
 1. 1
  Föreställ siffrorna. Låt oss anta att du vill lägga till alla nummer från 1 till 100 i huvudet. Tänk dig att på ett bord framför dig att du har ordnat staplar av pennies, i en lång prydlig rad från vänster till höger, för att motsvara alla dessa siffror. Till exempel är den första stapeln av pennies som börjar på den vänstra sidan av bordet bara ett öre av sig själv. Bredvid den, till höger är en stapel med 2 öre. Omedelbart till höger om 2 öre stacken är en bunt 3 öre, och så vidare, klara upp till en stapel som är 100 pennies högt.
 2. 2
  Räkna stackar: Du har 100, eller hur?
 3. 3
  Tänk vad som skulle hända "om man tog öre från stacken # 1, och lägga den på toppen av stacken # 100? Du skulle ha en stack som uppgick till 101 öre.
 4. 4
  Tänk om man då tog de ​​2 öre från stacken # 2 och lägg dem ovanpå stacken # 99 (som har 99 öre i det)? Du vill nu ha en annan bunt pennies som uppgick 101 öre!
 5. 5
  Fortsätt med detta mönster genom att sätta 3 pennies från stacken # 3 ovanpå stacken # 98, kommer du se att det ger dig också en annan stapel totalt 101 öre.
 6. 6
  Applicera detta mönster hela vägen igenom, och det kommer att gälla för varje kombination av stapeln från höger till nästa stapel formuläret till vänster. Du kommer alltid att sluta med en ny bunt som uppgår till 101 öre.
 7. 7
  Kombinera travar på detta sätt, i din fantasi, tills du sluta med endast 50 stackar, och varje stapel innehåller nu 101 öre.
 8. 8
  Snabbt lägga i huvudet hur många slantar du har genom att räkna travar av 101 pennies: 101 gånger 50. Vi vet att om du multiplicerar valfritt antal med 100, du bara lägga till två nollor, så 50 gånger 100 skulle vara 5000.
 9. 9
  Eftersom vi multiplicera med 101, inte 100, behöver du bara lägga till ytterligare 50 till 5000, och du kommer upp med rätt totalt 5050.
 10. 10
  Använd denna mentala formel för att lägga någon serie av löpnummer. Visserligen kan det bli ganska svårt om den nummerserie inte i väl rundade bitar av siffror, eller om de blir för stora, men denna färdighet kan stå dig väl till pass i det dagliga livet, eftersom det kan hjälpa din uppskattning färdigheter, och hjälper till att hålla din hjärna skarp.

Tips

 • Här är ett annat enkelt sätt att sammanfatta en serie nummer. Använd mathmatical formel sum (n) = (n * (n +1)) / 2 - Check - Detta fungerar bara om du vill lägga till nummer som börjar från 1 och upp till n.
 • Om sekvensen inte startar på 1, säger att det är från n till m, sedan bara göra ovanstående formulat två gånger, en gång för m och en gång oavsett antalet är före n.. Subtrahera det andra svaret från den första.
 • Detta trick eller teknik kan användas med någon nummerserie som är jämnt åtskilda.
 • Inse att en kortare serie siffror är lättare att göra, men mindre imponerande.
 • Om du tycker att det är alldeles för svårt att göra matten i huvudet, kan du wow alltid partiet publiken genom att berätta för dem att du kan lägga upp alla siffror i följd på mindre än en minut (i stället för i huvudet), och har en scratch pad och penna till hands för att göra matten.
 • Öva denna färdighet hemma innan du prova det inför vänner eller en grupp.

Varningar

 • Försök att inte skämma ut dig själv framför andra genom att glömma hur man gör susen rätt i mitten av det!