Wko

Hur man kontrollerar stamning

Det är din första anställningsintervju, eller den första dagen i skolan, och du är angelägen om att få det överstökat. Detta är en vanlig känsla men för de miljontals människor världen över som stammar, den första dagen i skolan eller en anställningsintervju är särskilt invecklade. Det finns inget känt botemedel för stamning, men det finns många sätt att minska dess effekter. Följ dessa steg för att styra din stamning.

Steg

Hur man kontrollerar stamning. Förstå vad stamning är.
Hur man kontrollerar stamning. Förstå vad stamning är.
 1. 1
  Förstå vad stamning är. Stamning är en ganska vanlig talsvårigheter. Det drabbar ungefär 1% av befolkningen. När en person hackar, kan de blockera helt eller stavelser upprepa. När en person block, stämbanden driva tillsammans med stor kraft, och den personen är oförmögen att tala tills spänningen släpper.
 2. 2
  Känn dig inte skämmas. Stamning kan påverka varje del av en människas liv, från arbete till relationer. Det är viktigt att försöka ha en positiv attityd om din stamning och försöka att inte oroa sig alltför mycket om vad andra människor tycker. När du låter stamning kontroll du, kommer din stamning blir bara värre. Det är väldigt viktigt att inte undvika situationer där du kan stamma, även om du kan frestas att göra det.
 3. 3
  Öva att tala inför folk du känner. Troligtvis dina vänner och familj vet du stammar, så praktik läsa något högt. Så fort du stammar, starta om, denna gång med en lägre hastighet.
 4. 4
  Håll andan flödar. När du får hängas upp på ett ord, kommer din första reaktion vara att hålla andan och försöka tvinga ordet. Detta bara förvärrar stamningen. Du måste fokusera på din andning när du talar. När fastnat i ett block, pausa, ta ett andetag och försöka igen för att säga ordet samtidigt försiktigt andas ut. När du andas, stämbanden slappna av och öppna upp, så att du kan tala. Detta kan vara tuffare än det låter, eftersom jag är säker på att du redan vet.
 5. 5
  Hitta en lokal logoped, någon som kan hjälpa dig på din resa för att styra din stamning, men det är viktigt att veta att detta inte är ett botemedel. Det tar en hel del övning för att använda terapi tekniker i den verkliga världen. Om du går i förväntar sig att bli botade, kommer du att bli besviken. Var realistisk med dina mål. Du kan göra stor förbättring, men kommer alltid att stamma.
 6. 6
  Om möjligt, köpa en speechaid, en speciell anordning som gör att du kan höra dig själv på olika sätt och med en fördröjning, så därför, du kan tala mer flytande. Men, SpeechAids är mycket dyra, från 750€ till 3740€. De kan också vara svårt att hantera i högljudda miljöer såsom sociala sammankomster eller restauranger. Återigen är det viktigt att komma ihåg att detta är bara ett hjälpmedel, inte ett botemedel, och det kommer inte att fungera perfekt. Du kan fortfarande stamma, men det ändå sannolikt att minska. Jag har en Speecheasy enhet själv som jag ibland använder, och det kraftigt förbättrar mitt flyt.

Tips

 • Öva att tala varje dag!
 • Ta djupa andetag innan du talar.
 • Telefonen kan vara särskilt svårt för stammare. Det är viktigt att träna på att använda telefonen. Öppna telefonboken och gå ner en lista med tal kallar dem och öva talande. Du kan även använda detta för att vara öppen om din stamning. Försök att göra 10 praktiken kallar en dag, och i början av samtalet, berätta något som "Hej, mitt namn är John Smith och jag stamma, så hänga där." Fortsätt sedan med att fråga vad frågan ni har kommit med. Detta kan bidra till att minska telefon ångest i stor utsträckning, och det ger dig träna på att vara öppen om din stamning. Jag vet att du kan känna dig dum eller generad att göra detta, men kom ihåg att du kommer troligen aldrig att se eller tala med dessa människor igen. Tänk bara på det som praktik.
 • Vara öppen om din stamning. När du försöker att dölja det, orsakar det mycket mer stress än att acceptera att du stammar, och tala ditt sinne.
 • Försök verkligen svårt att inte använda skatteundandragande. Detta bara förvärrar problemet.
 • Prata med dem i ögonen och se till att de lyssnar som alltid fungerar för mig i min åsikt:>.

Varningar

 • Om du blir deprimerad från stamning, se en läkare ASAP.