Wko

Hur man justerar i.r.s. skatteavdrag

US skatt arkivering behöver inte känna sig som rotfyllning. Smärtan kan mattas när du inser att förskottsinnehållning, arkivering status, och tillåtna avdrag kan justeras varje taxeringsår, som alla kan ge en kraftigt minskad skattebörda. Essential är dock att hålla sig à jour med de tillåtna avdrag, som ändras från år till år. Här är några förslag för att få herravälde över arkivering skatter och gå iväg med några kontanter!

Steg

Hur man justerar i.r.s. skatteavdrag. Samla alla dina skivor tillsammans.
Hur man justerar i.r.s. skatteavdrag. Samla alla dina skivor tillsammans.
 1. 1
  Samla alla dina skivor tillsammans. Ta dig tid att få allt i ordning innan du börjar göra något. Det kommer att ta ett par minuter, men det kommer att löna sig senare.
 2. 2
  Ställ in en tid då du inte blir störd under en timme, eller så. Mer, om du behöver organisera dina poster. Det tar inte lång tid, men du gör dig själv en stor tjänst om du har en tid där du kan koncentrera dig.
 3. 3
  Få dina journaler, blanketter skatt, instruktion, din miniräknare och IRS pub 17 (en PDF finns på: http://www.irs.gov/pub/irs-pdf/p17.pdf ) tillsammans. Läs alla former noggrant så att du har en god uppfattning om den information du behöver innan du gör något annat. Detta inkluderar avkastningen (1040/A/EZ), och de kompletterande formulär (Schema A, EIC blankett 596, Child Tax Credit blankett 972, barntillägg Care Kostnader blankett 2441, Ytterligare Child Tax Credit blankett 8812). Ta dig tid att få allt i ordning innan du börjar göra något. Det kommer att ta ett par minuter, men det kommer att löna sig senare. Har alla nödvändiga blanketter framför dig. När du fyller ut dem, göra det rad för rad och följ instruktionerna exakt. Får inte inför dig själv, och du kommer inte bli förvirrad. Försök att inte låta rädslan hålla dig tillbaka. Bara fylla i formulären efter behov, vara försiktig, kontrollera ditt arbete, och du ska vara bra.
 4. 4
  Den w-4 är inte samma sak som en retur. Arkivering status och ersättningar är mellan dig och din arbetsgivare. På W-4 arkivering status är ingenting mer än att berätta din arbetsgivare vad att undanhålla din check. Det är inte samma som arkivering status på din retur. Du kan spela snabbt och löst med detta att påverka din återbetalning i slutet av året. Du har möjlighet att välja från mer än en status. Bestäm vilket kommer att gynna dig mest. Oavsett din status, kan du göra anspråk på ersättning som du vill ha den maximala mängden skatt som dragits av från din lön för att få det högsta bidraget efter du lämnar. Du kan också göra anspråk på maximal ersättning på 99, men var försiktig när du gör det, så du kan sluta på grund av pengar vid arkivering tid. Du kan ändra detta när som helst under året. Bara lämna in en ny W-4 och din källskatt kommer att förändras.
 5. 5
  Om du gör ett misstag, inte panik. Det är vad 1040-X är för. Denna blankett är avsedd att berätta IRS att det var ett misstag och att du kommer att ändra din skatt uttalande. IRS vet att människor gör misstag. # * Arkivering 1040-X är mycket billigare än att granskas och behöva betala samlingar. Vänta inte för länge, dock. Om du redan har fått din, kanske du måste skicka en del av det tillbaka.

Form till fil

 1. 1
  Få instruktionerna på formuläret som du kommer att lämna. Du kan följa med instruktionerna online på http://www.irs.gov/app/picklist/list/formsInstructions.html utan att skriva ut det hela. Det är precis så enkelt och det har alla samma information. Medan du är på det, dra upp IRS Pub 17.
  • Om du äger ett hus, har betalat sjukvårdskostnader, och göra bidrag till välgörande ändamål, kanske du vill arkivera och lista A.
  • Om du är gift, men hyra, och har genomsnittliga kostnader, kanske du vill använda 1040-En form. Du kan göra anspråk flera av samma och krediter som med 1040, men det finns mycket mindre information krävs. Bara jämföra baksidan av 1040 och 1040-A för att se till att du inte missar något. Genomsnittliga kostnader innebär att om du fyller i och lägger all specificering är på schema A, och de är mindre än schablonavdrag, 1040-A är förmodligen din form av val.
  • Om du är singel eller MFJ utan beroende undantag, kanske du vill lämna den 1040-EZ. Detta har varken scheman eller fler former. Du kan bara lämna din bruttoinkomst och EIC på EZ formen.
 2. 2
  Beroende på dina inkomstkällor, leta efter andra lämpliga scheman du kan behöva till fil:
  • För egenföretagande skatt, använd blankett 1040-SS. Detta är inte samma sak som egenföretagande inkomst.
  • För utländska skatt, använd blankett 1040-NR.
  • För ränta och ordinarie utdelning, använd Schema B.
  • För resultat från Business (Enskild firma), använd lista C.
  • För realisationsvinster och-förluster, använd Schema D.
  • För extra inkomst och förlust användning, Schema E.
  • För Farming, använd Schema F.
  • För Skatter Hushållens Sysselsättning, använd Schema H.
  • För egenföretagande skatt, använd lista SE.
  • För beräknad skatt, använd blankett ES.
 3. 3
  När du bestämmer dig på din retursedel få instruktioner och en kopia av puben 17. IRS vill att du ska göra dina egna skatter, det är därför de spenderar så mycket tid och pengar för att ge instruktioner, Pub 17, arbetsblad, telefonlinjer hjälp, etc. Låt inte allt detta komplicerat. Vi har alla blivit programmerade att frukta IRS, men de faktiskt gå ut ur deras sätt att göra saker och ting lättare.
 4. 4
  Sätt etiketten från häftet på adressen området, eller helt enkelt fylla i fullständigt. Vänd formen över och sätta ditt namn (s) och Social Security Number i huvudet utrymme upptill så att du inte glömmer senare. Om din make avled under året, eller om du är arkivering som kvalificerade Widow (ER), skriver avled efter namnet på din make. De flesta människor glömmer denna enkla lilla steg, men IRS vill ha det, och det är till hjälp.

Arkivering status

 1. 1
  Välj din ansökan status baserat på ditt civilstånd först, och sedan överväga ditt hushåll status.
  • Single - om du är ogift och har inga anhöriga, kommer du påstår singel. Du kan lämna Single endast om du är ogift enligt lag. Om din make dog innan den första av året som rapporteras du fortfarande kan lämna singel, även om kvalificerade Widow (ER) kan ge dig en lägre skatteskuld eller ett högre bidrag. Civilstånd detaljer finns i IRS Pub 17 på sidan 22.
  • Gifta arkivering gemensamt-MFJ - om du är gift, välj gifta arkivering gemensamt (MFJ). Du anses vara gift om man har levt tillsammans i mer än 6 månader, inte juridiskt åtskilda. Om din make är i en stridszon, anses du vara leva tillsammans, och du kan signera om du har en fullmakt.
  • Du måste vara gift i ett statligt godkända civil eller religiös ceremoni, eller genom ett nationellt godkända organ om att gifta sig i ett annat land. I skattehänseende, sedvanerätt äktenskap är giltiga endast i Alabama, Colorado, Kansas, Rhode Island, South Carolina, Iowa, Montana, Oklahoma och Texas. Kontrollera din statens lag för specifika kriterier. Washington, DC erkänner sedvanerätt äktenskap, men det är inte en stat, därför att äktenskapet inte är giltigt i skattehänseende.
  • Gift arkivering separat-MFS - om du är gift, men juridiskt åtskilda, kan du behöva lämna MFS. Du kan lämna MFS är detta resulterar i en lägre skatt än den gemensam avkastning, eller om du väljer att ansöka om bara din inkomst. Du kan vinna en mindre skatteskuld. Detta val har sina nackdelar. Det finns betydande nackdelar med arkivering separat.
   • En make hävdar de beroende undantagen och kommer att ha rätt att specificera och anspråk på schablonavdrag, men det kommer att vara samma schablonavdrag som om arkivering singel. Nästan alla krediter och avdrag kommer att halveras. Den andra maken kan göra anspråk på personliga avdrag bara, men kan inte göra anspråk på den beroende undantaget, 65, blinda / handikappade, eller schablonavdrag. Dessutom är beroende och barnomsorg kostnader, barn skattelättnader, kostnader adoption, EIC, och många andra krediter och avdrag förverkad.
   • Under MFS, om din make-filer för avdrag och krediter till följd av dig, eftersom du har, till exempel, kan du göra anspråk på rätt avdrag och krediter genom att lämna den Innocent formen Make Relief 8857.
  • Kvalificerade Widow (ER)-QW - Om du är änka under året rapporteras du ändå ska använda MFJ för det året. De följande två åren du kan använda Kvalificerad Widow (ER) status eller singel, vilket som ger dig en lägre skatteskuld. Efter att du kommer att använda singel, eller chef för hushåll, om du uppfyller kraven.
  • Överhuvud-HH - om du är ogift, betalade mer än 50 procent av kostnaden för att hålla ett hem, och har kvalificerade person som lever med dig, utom ditt beroende förälder inte behöver passa hemvist testet, kan du vara kunna lämna Huvud av hushållet.
 2. 2
  Makens död: Om din make dog under året rapporteras du ändå skulle lämna MFJ, men om din make dog efter det första året, men innan skatt former är signerade, är administratören eller att underteckna. Andra exceptionella kriterier finns i IRS Pub 17 på sidan 23.

Dependents

 1. 1
  När din ansökan status bestäms, gå vidare till din. Denna del kan vara komplicerat och förvirrande. Du kommer att vilja hänvisa till Pub 17 om du har något annat än de vanliga anhöriga. För att ta ett exempel, bor en ensamstående kvinna med ett barn med sin mor. Både vuxna arbeta och tjäna tillräckligt för att lämna, men mamman betalar mer än 50 procent av den. Under alla de uppenbara förhållanden, kunde hon göra anspråk både dotter och dotterns barn. Inte så. När dottern filer, bara hon kan hävda sitt barn.
  • Det finns också särskilda regler för så kallade kvalificerade barn och Qualifying relativ.
  • Det finns 6 villkor som måste uppfyllas för att ett barn ska vara din kvalificerade barn: se IRS Pub 19 på sidan 29.
   • Släktskap - son, dotter, eller deras ättlingar, syskon eller ättling till någon, halvor och antog ingår.
   • Ålder - yngre än 19 den 31 december, yngre än 24 om en heltid student, yngre än du eller din make om du är MFJ, och / eller permanent funktionsnedsättning (oavsett ålder). Du kan inte göra anspråk på en steg-barn som är äldre än dig, även om han / hon är 18.
   • Residency - måste leva med dig 6 månader av året.
   • Support - du betalar mer än hälften av hans / hennes stöd. Den Support Test är alltid densamma. Mer än 50 procent.
   • Gemensam Return - kan det kvalificerade barn inte vara gift och lämna in en gemensam avkastning.
   • Särskilda villkor för ett kvalificerat barn med mer än en person. Om en annan person kan hämta detta beroende, hävdar den person som uppfyller alla de 5 första testerna barnet. Tie breaker regler kommer att identifiera vem som kan ta undantaget. Tie breaker regler är hemvist och support orienterad. Det är därför detaljerade register är så viktigt. Om barnet levde med dig 183 dagar om året, men du kan inte bevisa 50 support + procent, jämfört med den andra föräldern, kan du förlora undantaget.
  • Det finns fyra villkor som måste uppfyllas för att en person för att vara en kvalificerad Relativ:
   • Kan inte vara ett kvalificerat barn,
   • Hushållsmedlem eller relation - måste vara en medlem av hushållet eller kvalificera genom relationen. Vissa undantag är tillåtna från denna regel. Undantagen återfinns på sidan 33 i IRS Pub 17. Dessa kvalificerade Barn är väldigt ofta hävdas med chefen för Hushåll arkivering status.
   • - Måste vara mindre än det fastställda högsta för det året.
   • Support - måste bidra mer än 50 procent av hans / hennes stöd. Se Pub 17 för dollarn och / eller belopp procentenheter. Om varken personen bidrar med mer än 50 procent av hans eller hennes stöd en Multiple Support avtal, blankett 2120, måste arkiveras.
   • Obs: Ett kvalificerat barn eller kvalificerade Relativ kan arbeta och lämna hans / hennes egen retur, men han / hon inte kan ta något beroende undantag. Den ansökan är bara att hävda inkomster och få pengarna tillbaka. Dessutom, om någon annan kan göra anspråk på dig, kan du lämna rapportera din egen inkomst och få en återbetalning, men kan inte ta något beroende undantag.

Justeringar

 1. 1
  Sätt din bruttoinkomst på första raden efter beroende undantaget avsnittet. Allt efter denna linje, innan den justerade bruttoinkomsten, är justeringar.
  • Tillägg av skattepliktiga Räntor och arbetslösheten på 1040-EZ, skattskyldig Räntor,, reavinster, IRA distributioner, pensioner, arbetslöshet, SSA förmåner och avdrag för Utbildare Kostnader, Ira avdrag Student Loan Avdrag Räntor, undervisning och avgifter Avdrag på 1040-A, och andra på 1040.
 2. 2
  Det är där de 972, 2441, och 596 blanketter och publikationer spelar in. Majoriteten av justeringar är tillgängliga år till år, andra är endast tillgängliga som passerat. Dessa justeringar tillåtet endast för vissa kvalificerade sökande som kongressen ska godkänna på årsbasis såsom Educator reserv för lärare. Du kan gå till IRS webbplats, vanligen i december, och justeringarna bör anges där. Var noga med att leta efter dem. De vanligaste krediter är:
  • För förvärvsinkomsterna Credit Schema EIC, som ibland kallas jobbskatteavdraget, använd formuläret med Pub 596,
  • Child Tax Credit (Publ 972),
  • Barntillägg Care Kostnader (Publ 2441).
  • Ytterligare Child Tax Credit (Publ 8812). Ytterligare här betyder inte mer, betyder det en annan. Den Ytterligare Child Tax Credit är en skattelättnad för personer som har ett kvalificerat barn och inte får hela beloppet av Child Tax Credit. Om du kvalificerar dig för fullt, regelbundna Child Tax Credit, kan du inte påstå att ytterligare kredit Child Tax.
 3. 3
  Ägna särskild uppmärksamhet åt alla justeringar på framsidan av 1040 formulär. Det finns några som är tillåtet även om du inte specificera.
 4. 4
  Avdrag för utbildning som krävs för att behålla jobbet, utbildare försörjning, uniformer affärer och nödvändiga förbrukningsartiklar och andra liknande kostnader som inte betalas av arbetsgivaren ofta missas i specificering.
 5. 5
  Uppdatera arkivering status och undantag på sidan ett, och de skattelättnader och betalningar på sidan två.
 6. 6
  När du har kommit så här långt, och om du inte specificering, du är klar här. Bara göra matten, kontrollera dina siffror, underteckna formuläret, och koppla av med ett väl utfört arbete.

Specificering av

 1. 1
  Oavsett vilken blankett du använder utöver 1040, bortsett från krediter, det specificering. Föra utförliga register över alla specificering kostnader. Läs igenom instruktionerna rad för rad. Får inte inför dig själv och du kommer inte bli förvirrad.
  • Läkare och tandläkare kostnader;
  • Vissa skatter du har betalat;
  • för ränta på bostadslån och för fastighetsskatt inklusive skatt betalas som en del av din inteckning betalningar, (se 1040 Schema A kalkylblad)
  • Välgörenhet och religiösa bidrag;
  • Skadade och förluster stöld;
  • Job kostnader och diverse avdrag;
  • Krävs ej återbetalas jobb kostnader inklusive ditt företag kostnader såsom: resor och tillfällig logi (men inte kostnader till ditt vanliga jobb plats), krävs arbetsträning och utbildning som krävs för att hålla din anställning, såväl som professionella medlemsavgifter;
  • Särskilda tillåtna avdrag för skadestånd i tider av en stöld eller lokal naturkatastrof där du har direkta skador (inklusive dina personliga kostnader för förluster på grund av brand, översvämning, till exempel: stora naturkatastrofer såsom 2004 Sumatra tsunamin, 2005 för orkanen Katrina, 2009 Haiti, osv.)
  • "Övriga Diverse Avdrag" för sidan A-11 i Form 1040 lista A.
 2. 2
  Läs officiella IRS instruktioner skatt arkivering för schemat du har valt att vara säker på att du vet och förstår specificering s och betydelsen av IRS instruktioner.

Tips

 • IRS regler är väldigt förlåtande när man ser att betala den lägsta avgiften och få det högsta bidraget, inte så bör du göra olagliga påståenden.
 • Läs och fyll i alla kredit-och avdraget former. Lämna 1040-typ formen för sist. Läs den 1040-av-ditt-val först. Fyll i formulären som du går längs, och satte slutresultatet på avkastningen. När de alla gjort, gör matten. När det är färdigt, kommer avkastningen fyller nästan själv ut.
 • Alla former är sökbara på IRS Aktuell Index.
 • Blanketter och instruktioner listas på IRS Form Plocklista.
 • Publikationer listas på IRS Publikation Plocklista.
 • Se till att alla rader har fyllts i.
 • IRS Publikation 17 kallas de som tar fram Bibeln. Om du har några frågor om undantag, avdrag eller krediter du hittar alla dina svar här.
 • Många av de krediter kräver separata blanketter som skall ingå för att stödja dem som hävdade på sidan 2 i blankett 1040. Se till att de fylls i korrekt och fullständigt.
 • Alla specificerade poster hävdade på lista A och alla andra schema, måste stödjas med fullständiga register som kvitton.
 • Vissa typer av avdrag kan uppskattas som hävdar ett mindre kontant bidrag (till exempel en rimlig summa per vecka i kyrkan inte bör vara ett problem) som du inte lämna ut en donation formulär eller kyrka donation kuvert, hålla samtidiga register eller ta emot eventuella intäkter.
 • På grund av de särskilda reglerna, skulle MFS bedömer generellt en högre skatt.
 • För fler former som vanligen används i personlig arkivering se IRS Plocklista.
 • Får inte Common-Law och gemensam egendom förvirrad.
 • Sedvanerätt äktenskap ska upplösas eller separeras på samma sätt som äktenskap i alla andra stater.

Varningar

 • Detta är inte skatterådgivning. Skattelagstiftningen ändras från år till år. Denna artikel försök att hålla sig inom de vanligaste justeringarna. Det är tänkt att ge dig information för att göra din skatt själv. Du bör kunna göra alla typer av de vanligaste enskilda skatter med instruktioner och Pub 17. Men, om du stöter på frågor som är alldeles för confounding, tveka inte att kontakta ett proffs. Du kan även ringa IRS hjälplinje. De biter inte. Verkligen.
 • Att sätta möbler ute på trottoaren är inte ett välgörande bidrag, även om någon tar den.
 • En del av ett gemensamt rum i huset kan inte åberopas som ett kontor, men en specifik, isolerat utrymme klart för ditt hem affärer kontoret kan tillåtas.
 • IRS kommer att förfölja er obevekligt om något på din återkomst verkar bedrägligt, och korrigeras inte. Om de tar ett felmeddelande till dig uppmärksamhet, bara rätta till det och följ det igenom. Lämna in en 1040-X ändrad form så snart som möjligt för att rätta till felet. Det är en korrigering process som är där för att hjälpa dig ändra ett fel. Det enda du kan verkligen göra fel är att ignorera det eller köra därifrån.