Wko

Hur man hyra ett rum i ditt hus

Hyra ett rum eller en hel våning i ditt hus för att en hyresgäst kan vara ett bra sätt att samla in intäkter för att hjälpa dig att betala lånet. Om du har valt att hyra ett rum i ditt hem, men är osäker på hur man gör det, bara att följa stegen nedan.

Steg

Hur man hyra ett rum i ditt hus. Kontrollera din stadens zonindelning lagar.
Hur man hyra ett rum i ditt hus. Kontrollera din stadens zonindelning lagar.
 1. 1
  Kontrollera din stadens zonindelning lagar. Din stad kan ha zonindelning lagar, som hindrar dig från att hyra till icke närstående personer utan tillstånd, eller tillstånd, eller som sätter en gräns för hur många obesläktade personer som du hyr. Du kan hitta din stadens zonindelning lagar på stadens webbplats eller genom att besöka ditt lokala bibliotek och be bibliotekarie för hjälp med att hitta dina lokala förordningar.
 2. 2
  Kontrollera din statens hyresvärd-hyresgäst lagar. Ditt tillstånd kan ha hyresvärd-hyresgäst lagar som gäller för dem som hyr ett rum i sitt eget hem. Du kan hitta din statens hyresvärd-hyresgäst lagar genom att söka din statens officiella hemsida finns en länk till sin kod. För att hitta din statens officiella hemsida, typ i "DITT STATE.gov" eller "din statens ABBREVIATION.gov" i adressfältet. Till exempel, om du bor i New Jersey, prova "newjersey.gov" och "nj.gov", en eller båda kommer att ta dig till din statens officiella webbplats.
 3. 3
  Bestäm vilken room (s) du kommer att hyra. Medan det självklara valet är det rum som redan går oanvända, några andra överväganden innefattar:
  • Närheten till rummet för din och din familjs medlemmens rum. Till exempel, om du har tre sovrum på övervåningen, och en ner, kanske du vill hyra en tjänstefolk, i syfte att undvika att ha en främlings sovrum så nära din och din familjs medlemmens sovrum.
  • Placeringen av badrummen i förhållande till hyra rummet. Du kan samla in mer hyra för ett rum med ett badrum, men du kanske måste ge upp med en själv för att göra det. Vilket du väljer, beror på din specifika situation och om du behöver pengarna mer än den personliga integriteten.
  • Tillgång till en ingång och utgång från hyra rummet. Du kanske vill överväga att hyra ett rum nära till en utanför dörren, så att din hyresgästens förehavanden inte stör dig eller din familjs schema.
 4. 4
  Bestäm hur mycket hyra du debiterar. Du kan välja att ta ut hyra för en månads-eller veckovis. Det hyresbelopp du laddar kan baseras på många faktorer, bland annat:
  • Närheten till hemmet till ett universitet, shopping, stora städer, och / eller lokala attraktioner. Om ditt hem är beläget nära universitet, kan det finnas en stadig tillförsel av studenter som söker rum att hyra, vilket driver upp priset på ett rum i ditt hem. Uthyrning nära shoppingområden och stora städer tar i allmänhet i högre hyra, liksom de nära lokala attraktioner, såsom en strand, state park eller sjö.
  • De bekvämligheter som du erbjuder, såsom tillgång till kök, användning av en tvättstuga, eller ett badrum.
  • Storleken på hemmet, antal andra passagerare, och typ, storlek, antal och användning av gemensamma utrymmen som vardagsrum, uppehållsrum, spa, eller simbassänger.
  • Den nuvarande genomsnittliga hyran för jämförbara rum i ditt område. Om du har ett universitet i närheten, kan studenten-bostäder avdelning kunna berätta den genomsnittliga hyran i ditt område, annars, kontrollera de lokala tryckta och online-annonser för att bestämma vad andra i din stadsdel för närvarande samlar in hyran.
 5. 5
  Förbered utrymme för en hyresgäst. Oavsett hur rent ditt hus och särskilt hyra rum finns, om du nyligen har tömt hela rummet för att rengöra, inspektera, och göra reparationer, måste du göra en del förarbete på hyra rummet. För att göra detta:
  • Töm rummet. Ta bort alla personliga saker, dekorationer, väggbonader och möbler från rummet. Detta inkluderar allt i garderoben.
  • Tvätta väggar, tak, socklar och lister. Använda flytande diskmedel eller handtvål och varmt vatten, tvätta väggar, tak, socklar, och trimma med en trasa eller svamp.
  • Rengör alla armaturer och strömbrytare. Ta bort alla glödlampor och armaturer glas från tak eller vägg lampor, och tvätta fixturer med tvål och vatten, sedan torka ordentligt. Rengör fixtur med din favorit glas eller alla ändamål renare, sedan ersätta glödlampor och armaturer glas. Torka alla växlar och plattor switch med en desinficerande rengöringsmedel såsom blekmedel renare.
  • Tvätta alla dörrar. Tvätta dörrarna med tvål och vatten och desinfektera båda sidor av dörrhandtaget och alla handtag eller dragningar.
  • Utför alla nödvändiga reparationer på väggar, garderob dörrar, tak, fixturer eller fönster. Detta inkluderar att fylla i hål, åter hänga krokiga eller svårt att öppna / stänga dörrar, dra åt skruvarna, och ersätta saknade trim eller golv.
  • Rengör golvet. Vakuum och schampo mattor och sopa och torka alla andra typer av golv.
  • Välj möbler för rummet och flytta dem i. Se till att möblerna du väljer är ren, i gott skick, matchar de andra bitarna i rum, och passar i rummet väl, lämnar gott om utrymme att röra sig.
 6. 6
  Utarbeta ett hyresavtal. Ditt avtal bör innehålla följande uppgifter:
  • Beskrivning av fastigheten. Detta bör omfatta adressen till bostad, ett specifikt rum som ska hyras (t.ex. "2nd story liten blå sovrummet" eller "1: a våningen tillbaka sovrummet"), och vilka rum anses gemensamma utrymmen som hyresgästen kommer att ha tillgång till.
  • Information om hyran. Hyran, hur ofta den ska betalas (vecka eller månad), och på grund av dag eller datum (t.ex. varje fredag ​​eller på 1: a varje månad). Du bör också inkludera dag eller dag då hyran ska vara sent och vilken typ av förseningsavgift debiteras. Om du har bestämt dig för att din hyresgäst att utföra arbete runt huset, till exempel gräsklippning, laga mat, eller barnvakt, i stället för att betala en viss del av hyran, kommer du vill lämna denna information också.
  • Leasingperioden. Var noga med att ange leasingperioden i ditt avtal. Till exempel kommer du vill ange om det är en månad till månad hyresavtal eller ett 1 årigt hyresavtal. Du bör också ange hyresgästerna flyttar in datum, eller den dag då han eller hon kan ta besittning av rummet.
 7. 7
  Skapa en lista över house rules. Skapa en lista över husets regler att fästa på hyresavtalet. Detta kommer att säkerställa att din hyresgäst är klar över vad du förväntar dig och vad du gör. Ger ett utrymme på huset Regler för hyresgästen att skriva, säger han eller hon förstår reglerna och förbinder sig att följa dem. Vissa saker du kanske vill täcka in de husregler inkluderar:
  • Rökning. Tillåter du röka i ditt hus? Finns det vissa rökfria områden? Eller att du inte röka på din fastighet överhuvudtaget?
  • Alkohol. Är din hyresgäst fritt att dricka alkohol under hela de gemensamma utrymmena i huset, eller måste han eller hon inskränka alkoholkonsumtionen till hans eller hennes rum? Är du emot din hyresgäst dricka alkohol på din fastighet överhuvudtaget?
  • Gäster. Hur känner du om din hyresgäst bjuda hans eller hennes vänner över? Hur är det med övernattande gäster? Är gäster fritt att använda de gemensamma utrymmena i huset, eller ska din hyresgäst hålla dem i sitt rum?
  • Användning av gemensamma utrymmen. Finns det timmars restriktioner på mat eller tvätta? Till exempel kommer du låta din hyresgäst att göra tvätten när som helst? Använd i köket mitt i natten? Titta på tv i vardagsrummet när som helst?
 8. 8
  Hitta en hyresgäst. Placera annonser ("annonser") där du är mest sannolikt att hitta en hyresgäst eller rumskamrat som passar dina behov. Var så specifik som möjligt om rum att hyra, innehålla uppgifter om inredning, privilegier och bekvämligheter som ingår i rummet. Vissa platser att överväga att placera annonser inkluderar:
  • Lokal högskola eller universitet papper. Om du letar efter yngre hyresgäster, annonsera på den lokala högskolan.
  • Kyrkan och bygdegård anslagstavlor. Om du letar efter en äldre rumskompis, överväga att placera annonser på lokala kyrkor eller allaktivitetshus.
  • Tidningar. Allmänna cirkulation tidningar är ett annat bra ställe att annonsera för ett rum.
  • Online. Webbplatser som Roomates.com och erbjuda hjälp för den som söker ett rum att hyra ut eller hyra en.
 9. 9
  Skärm sökandena. Med all sannolikhet, kommer mer än en potentiell hyresgästen svarar på dina annonser och du kommer att ha ditt val av hyresgäster. Att screena sökandena för att välja den bästa hyresgästen:
  • Fråga efter bevis på inkomst. Detta kan inkludera lönecheck stubbar, föregående års resultat filspån skatt, eller ett tillstånd om anställning som beskriver den potentiella hyresgästen datum för hyra, per vecka, och lönen.
  • Begär hyresvärd eller personliga referenser. Om den sökande har hyrt tidigare, be om hans eller hennes tidigare hyresvärdens kontaktuppgifter. Om han eller hon aldrig har hyrt tidigare, begära kontaktinformationen för två eller tre professorer, arbetsgivare eller vänner som kan ge en personlig referens.
  • Boka en intervju. Sitt ner med varje sökande och diskutera fastigheten, rummet, reglerna i huset, hans eller hennes anställning, arbetsschema, hobbies, och allt annat som kommer att hjälpa dig att avgöra vem som är rätt hyresgäst för dig.
 10. 10
  Utför hyresavtalet och be din nya hyresgästen att underteckna husets regler. Fäst husregler till avtalet och ge din nya hyresgäst med en kopia av avtalet och nyckeln.

Varningar

 • I vissa områden, måste du ha en inspektion göras på rummet innan du kan hyra den. Kontakta din advokat eller din lokala bostadsmarknaden myndigheten för att fastställa om det är nödvändigt.