Wko

Hur man har ett roligt, intressant samtal via text

När textning en vän, hittar du någonsin er fastnat i en konversation hjulspår, där ingen av er vet vad man ska prata om? Eller kanske dina konversationer är bara tråkiga och repetitiva? Oavsett omständigheterna, kommer denna guide hjälper dig igenom!

Steg

Hur man har ett roligt, intressant samtal via text. Tänk på ett ämne som intresserar er båda.
Hur man har ett roligt, intressant samtal via text. Tänk på ett ämne som intresserar er båda.
 1. 1
  Tänk på ett ämne som intresserar er båda. Det kan vara vad som helst, så länge det kommer att intressera er båda. Du kan prata om sport, TV, de kommande valen... Möjligheterna är oändliga!
 2. 2
  Undvik att använda ord repetitivt. Många människor har det här problemet. Det är svårt att ha en intressant konversation när du får samma gamla, monotona svar varje tid: "Lol", "Ah", "Wow", "Oh", etc. Försök att blanda upp det lite för att hålla saker fräsch och låta den andra personen vet att du tar ett intresse för vad de har att säga.
 3. 3
  Håll dina texter optimistisk och roligt! Bara för att du är uttråkad, betyder inte att du måste låta den andra personen vet. Om du ständigt klagar över tristess, kan den andra personen tappar intresset och sluta skicka sms, tänker de tråkiga du.
 4. 4
  Ge dina texter personlighet! Påminn den andra personen att det finns en verklig människa bakom orden på det lilla telefonens skärm. Lägg smileys och emoticons, eller använda text skratt, till exempel "lol", "rofl ',' cqts ', etc.
 5. 5
  Prata om vad du gör. Efteråt, be honom / henne samma. Se bara till att du inte ska köra och skicka sms!
 6. 6
  Undvik att skicka ett ord texter. Det kan vara mycket lättare på tummarna över att ta sig tid att skriva ut ett riktigt meddelande, men ett ord kan sällan starta en konversation.
 7. 7
  Skicka slumpmässigt, off-the-wall texter! Det är något roligt och lekfullt om att aldrig veta vad en person kommer att säga härnäst. Överraska honom eller henne med ett helt oväntat svar, eller en fråga som tycks komma från ingenstans. Spontanitet är nyckeln, och kommer att göra för en annan stor sträng av konversation!
 8. 8
  Gör dina texter läsbara. Medan enstaka stavfel eller förkortningen är söt och acceptabelt, det är inte kul när en person stammar sina ögon försöker dechiffrera dina texter. Försök att hålla chatspeak till ett minimum!
 9. 9
  Titta runt dig för inspiration. Den enklaste, vanligaste hemmet kan utlösa en stor konversation. Det kan vara allt från en begagnad servett till en DVD.
 10. 10
  Undvik tråkiga, kliché, vardagliga samtal. Den vanliga smalltalk är användbart när du är helt desperat, men det sällan gör för minnesvärda konversationer. Istället för "Fine väder vi ha", försök att tänka på något mer originellt.
 11. 11
  Minnas. Om du sms: en vän, kan du ta alltid upp det förflutna. Det är svårt att gå fel med "Kom ihåg den tid..." eller "Jag saknar när...". Se bara till att din åsikt inte blir alltför nostalgisk, eller ni båda kan sluta med att tomma längtan känslan.
 12. 12
  Skicka bildmeddelanden eller meddelanden med ljud. Dessa är extra kul! Skicka en rolig bild på dig själv, eller en cool grafik. Lägg till ljud på din favoritlåt, eller konstiga ljudeffekter. Ljud / bild meddelanden är bundna att få dig både talande (och skrattar)!

Varningar

 • Gör inte text under körning. Genom att göra så, du fara själv, liksom de runt om dig.