Wko

Hur man har en lyckad dag med shoppingShopping - för vissa är det en dag väl spenderade, och för andra är det ett ord av förakt! Oavsett vad din inställning till shoppa kan vara, det finns några olika sätt att effektivisera upplevelsen utan att bryta ryggen, plånbok, eller tålamod!

Steg

Hur man har en lyckad dag med shopping. Innan du ger dig in i ett köpcentrum, göra en lista med två kategorier.
Hur man har en lyckad dag med shopping. Innan du ger dig in i ett köpcentrum, göra en lista med två kategorier.
 1. 1
  Innan du ger dig in i ett köpcentrum, göra en lista med två kategorier: Saker du behöver och saker du vill ha. Detta kommer att hjälpa dig att reda ut dina prioriteringar. Lovar dig själv att du inte kommer att köpa något du vill ha på bekostnad av något du behöver.
 2. 2
  Sätt dig på gott humör. Ingen av de anställda i butikerna vill ta itu med någon på dåligt humör. Du får mycket längre vara trevlig och begära hjälp eller letar efter ett objekt. Kom ihåg detta även när du ringer butikerna för ett objekt. Ingen vill bli utskälld av en fullkomlig främling medan de gör sitt bästa för att göra ett bra jobb!
 3. 3
  Gör några preliminära forskning. Hitta det ungefärliga priset för önskade objekt att se till att du får en bra affär, och även hitta de butiker där dessa poster säljs. Internet är alltid ett bra ställe att börja. Skriv det lägsta priset du hittade bredvid objektet på din lista. På så sätt kommer du att ha fler alternativ, speciellt om du hittar dig själv att komma farligt nära gränsen för din...
 4. 4
  Budget. Bestäm hur mycket pengar du kommer att tillåta dig att spendera. Om möjligt, lämna alla dina kreditkort hemma och ta ut tillräckligt med pengar från banken för att stödja din ansträngande dag av shopping. När du arbetar med kalla, hårda kontanter, är det svårare att gå över din budget. Dock kan det vara en bra idé att hålla ett kreditkort eller ATM-kort med dig i händelse av en nödsituation (akuta par skor eller lådor med choklad räknas inte!) Men sätta en lapp på den som säger "Använd endast i fall av en verklig nödsituation! "
 5. 5
  Packa en väska eller handväska kvällen innan att inkludera din lista, en karta, en vattenflaska, lite snacks, lite akut kontanter, kreditkort och ATM-kort, en mobiltelefon eller mynt för en telefonkiosk eller ett telefonkort, och en positiv attityd! Det är bättre att vara mer förberedda än att vara kvar i ett osäkert / oönskad situation. Dessutom, tänk på att du inte skulle kunna ta med din toto in i butiken, så se till att du håller värdesaker (pengar, telefonkort, etc.) på ett säkert, nästa-till-kropp skikt. Detta kommer dessutom att förhindra stöld.
 6. 6
  Rita ut din handlingsplan på kartan. Räkna ut det mest effektiva kursen och hålla fast vid det.
 7. 7
  Prova allt på. Det är bättre att spendera mer tid i en butik från början än att vara nöjd med vad du köper och återkomma senare för att vänta på kundservice linjen. Fullt inspektera alla objekt innan du prova dem för säkerhet och sanitära skäl.
 8. 8
  Om du köper många objekt, fråga i förväg om locker lägenheter på köpcentret. Du vill inte slog runt som en bagage-laden vandraren på en flygplats.
 9. 9
  Belöna dig själv med en iskall dryck i slutet. Du har haft en lång och hektisk dag, och du förtjänar det!

Tips

 • Spara alla dina kvitton, ifall du behöver för att göra en retur senare. De kan också hjälpa dig att hantera dina pengar!
 • Bära bekväma skor och förnuftiga och mångsidiga kläder för att säkerställa en trevlig upplevelse. Ladies, är det inte dags att bära dessa söta nya 6-tums stilettklackar!
 • Köp kläder, inte enstaka plagg. Detta gör att du kommer att vara mindre benägna att ha sammelsurium outfits består av slumpmässiga bitar.
 • Om du ska använda din bil som ett förvaringsutrymme, sätta dina objekt i en koffert eller någonstans inte syns. Flytta sedan din bil och gå till en ny galleria eller köpcentrum. Eller om du inte är klar shopping, helt enkelt flytta bilen till den andra sidan av gallerian. Detta kan tyckas vara jobbigt men det är att ha bilen brutit sig in och hävda den förlust och skada.

Varningar

 • Använd din bil som en locker är inte en bra idé om du inte vill att någon ska bryta sig in i din bil och stjäl dessa "nya inköp." Din bil är inte så säker som du tror, ​​och det spelar ingen roll vilket märke av bil du kör. De alla kan delas in i några sekunder med eller utan larm. Det finns människor som spana parkeringsplatser och garage bara för att hitta någon som har tappat bort ett köp i deras bil. Många gånger kommer de att göra sina bedömningar av hur dyr din bil är och vad förvara din shoppingbag annonserar. Detta bestämmer en potentiell inbrott. En dyr bil och en kasse (s) från fina butiker plus bonus om de kan se ett beredskapslager av andra shoppingkassar i din bil innan du låser upp dig att bli mer av ett "varumärke".
 • Märk ut områden med dålig sikt eller potentiellt farliga förhållanden. Håll dig borta från dessa områden för att skydda dig själv och dina inköp.
 • Vakta dina personliga tillhörigheter, så att du inte faller offer för stöld.
 • Om under 18, är det klokt att handla i grupper för att vara säker.

Saker du behöver

 • Back pack / nap säck
 • Karta över shoppingområdet
 • Mobiltelefon / telefonkort / mynt för lön telefon
 • Penna
 • Kreditkort / ATM-kort
 • Kontanter
 • Stor toto
 • Snacks
 • Emergency kontaktlista
 • Liten folder att bära kvitton (tillval)
 • Citron-dränkts våtservetter (valfritt)