Wko

Hur man hanterar flygplan turbulens

Turbulens gör de flesta människor nervösa, men det leder sällan till skada, speciellt om du bär ditt säkerhetsbälte när du är på din plats. Denna artikel kommer att ge några tips för att få igenom det omak så lugnt som möjligt.

Steg

Hur man hanterar flygplan turbulens. Be om en plats som du är bekväm med.
Hur man hanterar flygplan turbulens. Be om en plats som du är bekväm med.

Före flygresan

 1. 1
  Be om en plats som du är bekväm med. Be om ett fönster säte om att ha en vägg bredvid dig gör dig säkrare. Kom dock ihåg att ingen plats är säkrare än de andra. De enda platser du vill undvika är de akuta raden säten, för om du grips av panik, kanske du inte kan hantera det ansvar som kommer med att sitta i den raden. Sitter nära flygplan masscentrum (nära vingen) kan vara mer bekväm, eftersom flygplan husvagnsplatser och yaws kring denna punkt. Se Hur att få en bra plats på ett flygplan.
 2. 2
  Gå på toaletten innan flygningen tar fart. Att vara i badrummet när turbulens hits är farligt, så gå i förväg så att du minskar dina chanser att fastna i badrummet under turbulensen. Försök att undvika att dricka diuretika såsom kaffe och te. Om du har fastnat i toaletter vid turbulens strejker, använd de medföljande handtagen för att dra till dig själv.
 3. 3
  Läs om orsakerna till turbulens. Förstå varför något händer ofta gör det mindre skrämmande. Försök att söka efter "turbulens ångest" på YouTube.

Under flygningen

 1. 1
  Håll din säkerhetsbältet på.
  • Lyssna på pilot och flygvärdinnor. Om de säger att återvända till din plats och spänn fast säkerhetsbältet, antingen genom ett meddelande eller genom att vrida på säkerhetsbältet ljus, lyssna på dem omedelbart. Detta kan låta som självklara råd, men många skador orsakade av turbulens var resultatet av passageraren inte lyssnar på instruktioner, till exempel en kvinna som gick på toaletten under säkerhetsbältet ljuset var på och lidit en förlamning skada när planet träffade turbulensen
  • Sätt säkerhetsbältet på även när de inte instrueras att bära den. Medan piloterna kan oftast förutse turbulens, ibland är det plötsligt, och ibland är det svårt. Till exempel var 26 personer skadades när en flygning från Brasilien till USA slår oväntat turbulens, men ingen av de människor som bär säkerhetsbälte skadades. Det kan vara frestande att ta av säkerhetsbältet, särskilt på långa flygningar när du vill bli mer bekväm. Tänk bara något lossa säkerhetsbältet istället. Oavsett vad, du vill säkerhetsbältet för att hålla dig i din stol om svår turbulens strejk plötsligt.
  • Den säkraste platsen för ett barn att vara under turbulensen är i en egen stol, med en FAA-godkänd bilbarnstol eller sele återhållsamhet, ibland flygbolaget kommer att ge det (fråga i förväg) eller du kan behöva för att ta med din egen.
 2. 2
  Ställ åt sidan och stoppa undan alla lösa föremål. Skador kan uppstå föremål kastas runt under turbulens. Du kanske också vill dumpa några heta vätskor i åksjuka väskan för att undvika brännskador bör det spilla eller stänka vid turbulens. Sätt ditt fack upp så att du inte stöter den.
 3. 3
  Använd avslappningstekniker.
 4. 4
  Håll helt hydratiserade. Transportflygplan luftkonditioneringssystem är kända för att vara mycket torr, vilket gör att potentialen för lätt uttorkning som kan leda till huvudvärk eller illamående på grund av A / C-system enbart.
 5. 5
  Upprätthålla god andningsteknik.
  • Styr din andning. När du börjar få panik, kan du påskynda din andning, eller hålla andan, som båda kommer att göra dig mer orolig. Fokusera på att ta långsamma, djupa andetag.
  • Lossa greppet om armstöden. Låt din kropp går halta. Spänningar kommer bara göra saken värre.
  • Om du är panik eller rädd, titta på Flight Attendant. Om de är lugn och avslappnad, är det bra indikator på att allt är OK.
  • Använd Emotional Freedom Technique (EFT)
  • Meditera - Försök till Ground och centrum
 6. 6
  Distrahera dig.
  • Blunda och lyssna på musik. Var uppmärksam på texterna. Försök skapa en musikvideo i huvudet för vad låten du lyssnar på.
  • Läs en bok.
  • Om du reser med någon, spela handen spel som Rocks, papper, sax eller
  • I flyg tidningar innehåller ofta sudoku, korsord och andra pussel som kan hjälpa distrahera från turbulens. Du kan ofta låna en penna från en flygvärdinna, speciellt om du förklarar att det är att hjälpa distrahera från flygande ångest.
  • Kom ihåg att flygplan ofta inspekteras för säkerheten. Med tiden, vanlig flyg och (speciellt) turbulens tar sin tribut, och så småningom underhåll krävs för att reparera slitaget på skrovet. Eftersom detta är normalt en mycket långsam process, är det i allmänhet lätt att upptäcka slitage som kräver uppmärksamhet långt innan det blir en fara i flyg.

Tips

 • Om du känner dig illamående, prova att använda akupressur för att lindra det, och hålla ÅKSJUKEPÅSE hands.
 • Ingefära kapslar kan hjälpa till att lindra illamående utan att göra dig dåsig.
 • Vet hur man förhindra att dina öron från popping.
 • Dramamine lindrar illamående men gör dig dåsig.